Ο Ευάγγελος Λιβιεράτος, η Μαριωρή και το κτηματολόγιο

Ο Ευάγγελος Λιβιεράτος, η Μαριωρή και το κτηματολόγιο

Όλα τα έχει η Μαριωρή, ο φερετζές της έλειπε λέει η λαϊκή μούσα. Και αυτό φαίνεται να ισχύει για τα καλά στην περίπτωση της κυβέρνησης, που ενώ έχει να αντιμετωπίσει τα χίλια μύρια προβλήματα με την οικονομία, αίφνης αναφύονται και σοβαρές εκκρεμότητες απο το παρελθόν.Κάτι τέτοιο φαίνεται να ισχύει και με το Κτηματολόγιο που για δεκαετίες εξαγγέλλετο, αλλά και ποτέ δεν υλοποιούνταν.Ήταν η ίδια η Ανγκέλα Μέρκελ πρόσφατα, που σχολίασε σκωπτικά στον Αντώνη Σαμαρά, το πελώριο θεσμικό έλλειμμα των μεταρυθμίσεων στην Ελλάδα, υπομνίζοντας ότι απο το 1995  είχαμε εξαγγείλει την υλοποίηση του κτηματολογίου το οποίο και ποτέ δεν εφαρμόσαμε. Σ΄αυτό ο πλαίσιο προ ολίγου καιρού στο υπουργείο ΥΠΕΚΑ, έγινε συνάντηση υψηλού επιπέδου με την συμμετοχή έγκυρων τεχνοκρατών απο την Ολλανδία, την Αυστρία, την Ισπανία και την Γερμανία, τους οποίους επιστράτευσε η Task force, προκειμένου να δώσουν τα φώτα τους στο μείζον εκκρεμούν θέμα του κτηματολογίου. Ωστόσο δεν είναι μόνο οι τραγικές καθυστερήσεις στο όλα θέμα είναι και η αντιπαράθεση μεταξύ των φορέων «Κτηματολόγιο» και «ΟΚΧΕ», για το ποιός εκ των δυο φορέων έχει την αρμοδιότητα του κτηματολογίου. Με τον υπουργό κ-ο  Ευάγγελο Λιβιεράτο να προσπαθεί να αμβλύνει εκατέρωθεν τις διεκδικήσεις. Και βεβαίως μεγάλος χαμένος της όλης ιστορίας είναι και ο στρατηγικός επενδυτής, που θα πρέπει να περιμένει, μέσα στο κομφούζιο της χαμένης δημόσιας διοίκησής μας.
«Π.Αβρ.»

Related

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2374782965666162816

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item