Ο Γουλιέλμος ο κατακτητής και τα σκατάΟ Γουλιέλμος ο κατακτητής και τα σκατά

Εμπνευσμένο και οξύ υπήρξε το χιούμορ του αυτοκράτορα Γουλιέλμου του κατακτητή, που το εξεδήλωνε με κάθε ευκαιρία. Έχει καταγραφεί ιστοριά και το εξής εκπληκτικό γεγονός. Με την κατάληψη της Αγγλίας απο το  Γουλιέλμο, ο αυτοκράτορας επιχείρησε μια πρώτη περιήγηση γνωριμία με το νησί. Είχε την ατυχία όμως να γλιστρήσει και όχι μόνον, αλλά να πέσει πάνω σε σκατά. Αρκετοί απο τους επιτελείς του τότε, το εξέλαβαν ως κακό οιωνό και προβληματίστηκαν εντόνως. Όμως ο Γουλιέλμος αγέρωxος καθώς ήταν δεν πτοήθηκε καθόλου απο την άτυχη στιγμή του. Σηκώθηκε όρθιος έδειξε στο πλήθος τα λερωμένα του χέρια και είπε «Με την βοήθεια του θεού μόλις απέκτησα κάτι απο το έδαφος αυτό. Η Αγγλική αυτοκρατορία είναι στα χέρια μου !!!  Και όλοι έμειναν βεβαίως έκθαμβοι, απο την ευφυία, την ετοιμότητα, αλλά τις ανεξάνλητες ψυχικές του δυνάμεις, που του επέρεπαν, να μετατρέπει και αυτές ακόμα τις ατυχείς στιγμές, σε ευλογημένες ευκαιρίες. Ο αυτοκράτορας Γουλιέλμος είδε το φώς της ζωής το 1027 και απεβίωσε το 1087. Ένας απο τους εκλεκτούς της ιστορικής εκείνης περιόδου. Το παρόν πολιτικό ανέκδοτο έχει δημοσιευθεί σε αντίστοιχη στήλη μου στην Β΄αρχαιότερη καθημερινή ελληνική εφημερίδα "ΠΑΤΡΙΣ".
Πάνος Ν. Αβραμόπουλος

Related

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 5963411196172869432

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item