Αντικείμενο αγάπης και ένθερμης υποδοχής η Κρινιώ...

Αντικείμενο αγάπης και ένθερμης υποδοχής η Κρινιώ...

Γράφει ο Πάνος Ν. Αβραμόπουλος

Συνιστώντας στην κυριολεξία με το ολύμπιο ήθος της και την πολυμερή πολιτική της παρουσία, την μεγάλη κυρία της Ηλειακής πολιτικής σκηνής, η Κρινιώ Κανελλοπούλου έγινε αντικείμενο αγάπης και ένθερμης υποδοχής, απο πλήθος Ηλείων, σε πρόσφατη επίσκεψή της στην αγαπημένη μας Ηλεία. Και είναι πραγματικό αξιοσημείωτο το γεγονός ότι σε μια εποχή που η πλειονότητα των πολιτικών μας, τυχγχάνουν της ηθικής αποδοκιμασίας και της καθολικής απαξίωσης απο την ελληνική κοινωνία, κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις όπως η αδαμάντινη Κρινιώ, αντιμετωπίζονται, με αγάπη, ηθική φιλότητα και σεβασμό. Και δεν θα μπορούσε να είναι αλλοιώς, αφού η ευγενής Κρινιώ, που φέρει ακεραία την ηθική δωρέα του πνεύματος της μεγαλουργού οικογένειας στο πεδίο των γραμμάτων Κανελλοπούλου, αποτύπωσε αδρά τον ηθικό και πολιτικό της σφραγιδόλιθο στα ηλειακά πολιτικά δρώμενα. Με αγάπη ανιδιοτελή για τους κοινωνικά αδυνάτους, με πάθος για τα δίκαια και τα αναπτυξιακά αιτούμενα της Ηλείας – που με τους καταστρεπτικούς σεισμούς και τις φονικές πυρκαγιές, δέχτηκε ατέλευτα χτυπήματα απο τη θηριωδία της φύσης - με θρησκευτική ευλάβεια απέναντι στην ατίμητη πολιστική κληρονομιά της Ηλείας, έδωσε πλήθος μάχες για την κοινωνική και οικονομική της ανασυγκρότηση, αλλά και την πολιτισμική της προβολή. Συνέδεσε το όνομά της με την ευόδωση μιας πλειάδας αιτούμενων των ξεχασμένων Ηλείων, που η φωνή τους χάνονταν στα γρανάζια της γραφειοκρατίας, αλλά και στην αλαζονεία των αθηνοκεντρικών μας διοικητικών δομών. Ενώ στο πεδίο της αγροτικής οικονομίας και της αγροτικής ανάπτυξης, προσέτρεξε τους ταλαιπωρημένους αγρότες μας και δρομολόγησε την κοινωνική τους στήριξη και την οικονομική τους ανακούφιση. Για την σταδίφα, το λάδι και πολύ περισσότερο για την πατάτα, έδωσε μεγάλες μάχες και κατόρθωσε να συνδράμει τα μέγιστα τους αγρότες της Ηλείας.

Για τούτο οι αγρότες μας, όταν έβλεπαν την Κρινιώ με μια εκχυλίζουσα αγάπη, έλεγαν η «κοπέλα» μας. Και για τούτο ο Κώστας Καραμανλής όταν έκσπασε η μεγάλη και ιστορική κρίση με τους αγρότες, που είχαν αποκλείσει το οδικό μας δίκτυο, επέλεξε ως Βουλευτή την Κρινιώ, να διαπραγματευτεί με τους αγρότες μας, τοποθετώντας της συνάμα στην καθόλα τιμητική θέση του Προέδρου της Μόνιμης Επιτροπής Εξωτερικών και Αμύνης της Βουλής. Αξιολογώντας παράλληλα και την πολυδύναμη επιστημονική της συγκρότηση – ομιλεί απταίστως Γαλλικά, Αγγλικά, Ιταλικά και Ισπανικά- και έχει ως Διπλωματούχος Αρχιτέκτων Μηχανικός, Μάστερ (M.Sc) στην Οικιστική Πολιτική, με τιμητική βράβευση σε Διεθνή Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό της Ελβετίας – όταν άλλοι βουλευτές της Εθνικής μας Αντιπροσωπείας, δεν έχουν καν, το στοιχειώδες πτυχίο ανώτατης εκπαίδευσης. Η αδαμάντινη Κρινιώ που σε κάθε της βήμα, πάντα προεξάρχει η αρχοντική της απλότητα, μακριά απο εγωπαθή σύνδρομα αλαζονείας, έπαρσης και οίησης που καταβάλλουν τους δήθεν παραγοντίσκους της πολιτικής μας, πολιτεύτηκε στην Ηλεία πλάι στους κοινωνικά αδύνατους και αυτούς που δεν έχουν φωνή - μακριά απο επιχειρηματικές πατρωνίες και ύποπτα εξωθεσμικά συμφέροντα - για αυτό και ο ηλειακός λαός την τίμησε και την εξέλεξε βουλευτή του τέσσερις φορές, ενώ πάντα την περιβάλλει με τα ατίμητα αισθήματα της αγάπης και της εκτιμησής του. Στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση η Κρινιώ δεν θέλησε να κατέλθει υποψήφια, χωρίς όμως ποτέ να έχει αποσυρθεί απο την ενεργό πολιτική δραστηριότητα. Με τις καίριες παρεμβάσεις της όποτε το κρίνει σκόπιμο, αγωνίζεται πάντα με ήθος και αγάπη για την ηθική ευημερία της Ηλείας μας, αλλά και την εξυγίανση πολιτικής μας ζωής, που βιώνει την απαξίωση και την ηθική αποστροφή του ελληνικού λαού. Η Κρινιώ, αποτελεί πάντα ένα ατίμητο ηθικό και πολιτικό κεφάλαιο για την Ηλεία, που έχει ακόμα να δώσει και να προσφέρει πολλά.

Και κάτι ακόμα, η οικογένεια Κανελλοπούλου, τόσον η Κρινιώ, όσο και ο απαράμιλλος πατέρας της, ο αναγεννησιακός και αξεπέραστος γίγαντας των γραμμάτων, της πολιτικής και του πολιτισμού ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ, που με την κατακλυσμιαία παρουσία του, άλλαξε την μοίρα της Ηλείας, αλλά και το ήθος της πολιτικής ζωής ολοκλήρου της Ελλάδος, μπήκαν στην πολιτική πλούσιοι και βγήκαν φτωχοί, όταν η πλειονότητα του πολιτικού μας κόσμου, μπήκαν φτωχοί και έγιναν πλούσιοι.Για όσους είναι αμνήμονες και έχουν αδύνατη όραση και κρίση ...

Για αυτό και ο αοίδιμος δάσκαλος Νάσος Κανελλόπουλος – που είχα την υπερτάτη ηθική ευτυχία στην ζωή  μου, να δεχθώ το ιδεοφόρο αγγιγμά του και να σμιλεύσει τα πνευματικά βήματά μου – θα αισθάνεται ευτυχής για την πολιτική και πολιτισμική παρουσία της αδαμάντινης Κρινιώς.

Και θα την καμαρώνει ηθικά απο κεί που ψηλά που μας βλέπει, όπως καμαρώνουν οι ΔΙΚΑΙΕΣ ΨΥΧΕΣ.

*Ο συγγραφέας Πάνος Ν. Αβραμόπουλος, είναι M.Sc Δ/χος Μηχανικός Ε.Μ.Π.
www.politikanet.gr

Related

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 6230194600199134504

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item