Ποιοί απαξίωσαν την “Ομάδα Ζ - Ο ρόλος της ομάδας Διας

 Τό παρακάτω δημοσίεμα αποτελεί απόσπασμα του αφιερώματος για την  Άμεση Δράση που  έκανε  το defencenews  και παρουσιάζει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Άμεση Δράση Αττικής


Αν και σύμφωνα με τα διεθνώς αποδεκτά πρότυπα, που έχει υιοθετήσει και η ΕΛ.ΑΣ, αλλαγή ενός περιπολικού οχήματος λαμβάνει χώρα κάθε τρία χρόνια, στην πράξη ο χρόνος αυτός επιμηκύνεται λόγω αδυναμίας αντικατάστασης του οχήματος. Ακόμα πιεστικότερη είναι η ανάγκη για την αντικατάσταση των μοτοσυκλετών μεγάλου κυβισμού που χρησιμοποιούν οι δικυκλιστές της Άμεσης Δράσης, η γνωστή “Ομάδα Ζ” καθώς, για όσους γνωρίζουν, οι μοτοσυκλέτες απαξιώνονται λειτουργικά ταχύτερα σε σχέση με τα αυτοκίνητα.

Δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο να συναντά κανείς στην “Ομάδα Ζ” μηχανές με ηλικία τα 17 έτη!!!Και μιας ο λόγος για την “Ζ” δεν μπορούμε παρά να κάνουμε την θλιβερή διαπίστωση πως η εν λόγω υπηρεσία, με μακρά και σημαντική συνδρομή στην πάταξη της εγκληματικότητας, τελεί σήμερα υπό διάλυση.  

Οι λόγοι έχουν να κάνουν με τον απαξιωτικό τρόπο που αντιμετωπίζει η ηγεσία την συγκεκριμένη υπηρεσία, βλέποντας της μόνο ως δεξαμενή άντλησης προσωπικού προκειμένου να υπηρετηθούν παράπλευροι επικοινωνιακοί και μικρής επιχειρησιακής σκοπιμότητας στόχοι. Έτσι, πέραν της αριθμητικής απομείωσης που έχει υποστεί, χρησιμοποιείται για μια πλειάδα αλλότριων προς την αποστολή της στόχων, όπως η φύλαξη σταθερών στόχων, η συνοδεία πολιτικών και άλλων επιφανών στελεχών του δημόσιο βίου κτλ. Χωρίς και πάλι να έχουμε την διάθεση να προβούμε στην αποκάλυψη διαβαθμισμένων πληροφοριών, απλώς να αναφέρουμε πως για το λεκανοπέδιο Αττικής αντιστοιχούν όσα ζεύγη “ΖΗΤΑδων” αντιστοιχούν για την μικρότερη και υποπολλαπλάσιας αριθμητικής πυκνότητας πόλη της Θεσσαλονίκης! Από ‘κει και πέρα,η καθαρά για λόγους εντυπωσιασμού ίδρυση της “Ομάδας ΔΙΑΣ”, αποψίλωσε την “Ζ” από προσωπικό και την καθέστησε αδύναμη να ανταποκριθεί στην αποστολή της.
Δίχως υπερβολή, η ίδρυση της “ΔΙΑΣ” προέκυψε από την ανάγκη της πολιτικής ηγεσίας να παρουσιάσει προς την κοινή γνώμη μια εικόνα δραστηριοποίησης στην μάχη για την καταπολέμηση του εγκλήματος, μια καθαρά επικοινωνιακού χαρακτήρα δηλαδή ανάγκη,άσχετη με τις πραγματικές ανάγκες της αστυνομίας. Σύμφωνα με τη γνώμη ειδικών σε θέματα αυτοκίνησης, η «δικάβαλη» αστυνόμευση ενέχει σοβαρούς περιορισμούς, ενώ εγκυμονεί κινδύνους για την ίδια την ασφάλεια των δικυκλυστών. Και αυτό γιατί η μοτοσυκλέτα είναι σχεδιασμένη για έναν αναβάτη, η παρουσία και δεύτερου δεν ενδείκνυται καθώς μεταβάλλει το κέντρο βάρους της, με πιθανά αρνητικές συνέπειες για το επιβαίνων προσωπικό, αλλά και δεν τους επιτρέπει να αναπτύξουν και μεγάλη ταχύτητα π.χ σε καταδίωξη.
 Γνώμη μας είναι πως η εν λόγω υπηρεσία, αν και ιδιαίτερα προβεβλημένη, προσφέρει δυσανάλογα μικρό για το αριθμητικό της μέγεθος έργο και θα έπρεπε να καταργηθεί. Με το προσωπικό που θα απελευθερωθεί θα μπορούσε να ενισχυθεί η Άμεση Δράση καθώς και τα αστυνομικά τμήματα που έχουν στην κυριολεξία αποσκελετωθεί από πλευράς προσωπικού και δεν είναι δυνατόν να καλύψουν τον τομέα ευθύνης τους. Για του λόγου του αληθές, στο λεκανοπέδιο Αττικής αντιστοιχεί ένα περιπολικό τάξης για κάθε τρία τμήματα λόγω έλλειψης οχημάτων και κυρίως προσωπικού!

 Σε περίπτωση που επιλεγεί ωστόσο η διατήτηση της “ΔΙΑΣ”( όπερ και το πιθανότερο) θα πρέπει να επεκταθεί το ωράριο λειτουργίας ώστε να καλύπτει όλο το 24ωρο και να μην σταματά στις 02.00 μέχρι τις 06.00 ωσάν οι εγκληματίες να διακόπτουν την δραστηριότητα τους εκείνες τις ώρες…

Related

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ 5338277688618703251

1 σχόλιοDefault Comments

  1. Προφανώς ειστε ολίγον τι ανενημέρωτοι....Χωρίς πολλά λόγια,εδώ και μήνες(απο Σεπτέμβρη) η ΔΙ.ΑΣ. "κυκλοφορει" έως τις 05:00...Άρ το μόνο κενό χρονικό όριο είναι 05:00-07:00, που τίποτα εξάλλου δεν λειτουργεί εκείνη την ώρα...Παρακαλώ να περάσει προς ενημέρωση του κοινού....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item