Ρωσικό εμπάργκο και κυβερνητικά λάθη στη φαρέτρα του ΣΥΡΙΖΑ

«Δώρο» για τον ΣΥΡΙΖΑ το ρωσικό εμπάργκο. Προσπαθεί να ρίξει γέφυρες προς τους αγρότες, μια ομάδα πληθυσμού, με την οποία δεν έχει εύκολη σχέση.

Στην Κουμουνδούρου παρακολουθούν με ιδιαίτερη προσοχή τις επιπτώσεις από το ρωσικό εμπάργκο, ενώ επιχειρούν να εκμεταλλευτούν τα λάθη της κυβέρνησης –αναδεικνύοντας ιδίως τις ευθύνες της όταν ασκούσε την ευρωπαϊκή Προεδρία- και παράλληλα να ρίξουν γέφυρες προς τον αγροτικό κόσμο.
Στην Κουμουνδούρου παρακολουθούν τις επιπτώσεις από το ρωσικό εμπάργκο, ενώ επιχειρούν να εκμεταλλευτούν τα λάθη της κυβέρνησης και παράλληλα να ρίξουν γέφυρες προς τον αγροτικό κόσμο
«Οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος είναι πίσω από τις εξελίξεις και τα γεγονότα», ήταν το σχόλιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δια του Χρήστου Στάικου, στελέχους του γραφείου Τύπου, στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

Ο δίαυλος Πούτιν -Τσίπρα

Πάντως η Κουμουνδούρου δεν μένει μόνο στις αντικυβερνητικές διαπιστώσεις, αλλά παίρνει θετικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση του προβλήματος που φαίνεται πως θα αντιμετωπίσουν οι αγρότες της χώρας μας: ήδη, η επιστολή του Μανώλη Γλέζου προς τον Βλαντίμιρ Πούτιν ήταν η πρώτη σειράς πρωτοβουλιών, πληροφορείται το ΤheTOC.gr, ενώ υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει ήδη αποκτήσει «περάσματα» προς το Κρεμλίνο, ιδίως μετά και την τελευταία επίσκεψη που πραγματοποίησε εκεί.
Σήμερα επίσης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Αποστόλου πηγαίνει εκεί όπου η πληγή είναι ανοιχτή, στην Ημαθία, προκειμένου να συναντηθεί με τους ροδακινοπαραγωγούς αλλά και να συμμετάσχει, το απόγευμα, σε σύσκεψη των εξαγωγέων φρούτων.
Ομως, ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε και μια πρόταση προς την κυβέρνηση, δεδομένης της διαφαινόμενης καταστροφής για τους αγρότες. Τα νωπά φρούτα, που δεν διατέθηκαν στις ρωσικές αγορές, να διατεθούν, με ευθύνη της δημόσιας διοίκησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης, στους οικονομικά αδύναμους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι… αστικό κόμμα

Συμπερασματικά, ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να αποδείξει ότι μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά στην εξεύρεση λύσεων, και μάλιστα απέναντι σε μια ομάδα πληθυσμού, τους αγρότες, με την οποία δεν έχει εύκολη σχέση. Συνυπολογίζουν:
  • το σταθερό προβάδισμα, περίπου 10 μονάδων, που έχει η ΝΔ στον αγροτικό πληθυσμό,
  • η ισόποση σχεδόν, μείωση των ποσοστών τόσο της ΝΔ όσο όμως και του ΣΥΡΙΖΑ στις πρόσφατες ευρωεκλογές εν συγκρίσει με τις κάλπες του 2012,
  • η υστέρηση των συνδυασμών που υποστήριξε η Κουμουνδούρου σε Περιφέρειες με έντονο το αγροτικό στοιχείο.
Ολα τα παραπάνω επιβεβαιώνουν τη δυσκολία της επικοινωνίας ΣΥΡΙΖΑ και υπαίθρου. Διαπίστωση που έχει γίνει και σε επίπεδο Πολιτικής Γραμματείας, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το  ΤheTOC.gr, για αυτό και η απόφαση που έχει ληφθεί για περιοδείες σε κωμοπόλεις ακόμη όμως και χωριά, από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα αλλά και όλους τους κορυφαίους του κόμματος.
Το ρωσικό εμπάργκο, ωστόσο, ίσως ήταν ένα «δώρο» που δεν ανέμεναν στην Κουμουνδούρου…

Related

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 5726617058147113381

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item