196 νέοι Ειρηνοδίκες για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

http://www.efsyn.gr/sites/efsyn.gr/files/styles/teaser_big/public/field/image/dikastirio-apoxi-630.jpg?itok=tRuJPRg6Εκατόν ενενήντα έξι νέοι Ειρηνοδίκες που προσελήφθησαν από την περασμένη Παρασκευή μέσω διαγωνισμού, πιάνουν αμέσως δουλειά στα Ειρηνοδικία της χώρας ώστε να συνδράμουν τους συναδέρφους τους στις χιλιάδες αιτήσεις που έχουν κατατεθεί βάσει του νόμου Κατσέλη για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.
Παράλληλα δημιουργήθηκε «Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους», δηλαδή ειδική γραμματεία διαχείρισης κόκκινων δανείων.
Πιο συγκεκριμένα, μετά την ανακοίνωση του πίνακα προσληφθέντων και την αύξηση του αριθμού των Ειρηνοδικών κατά 196, όσοι δανειολήπτες έχουν υποβάλλει αίτηση στα Ειρηνοδικεία για να υπαχθούν στο νόμο Κατσέλη και έχουν λάβει δικάσιμο μετά το 2020, μπορούν τώρα ζητήσουν με αίτησή τους, συντομότερη δικάσιμο.
Ο αριθμός των αιτήσεων στα Ειρηνοδικία για υπαγωγή στο νόμο Κατσέλη, ξεπερνά τις 160.000 και οι αιτήσεις έχουν προσδιοριστεί σε βάθος χρόνου που ξεπερνά το 2030.
Στον τελικό πίνακα, με τη σειρά της βαθμολογίας, συμμετείχαν 1.238 υποψήφιοι και όσοι δεν πέτυχαν - πέραν των 196 επιτυχόντων Ειρηνοδικών - θα καλύψουν πιθανά κενά που θα δημιουργηθούν (μη αποδοχή διορισμού, κ.λπ.).
Έτσι σήμερα αναμένεται να γίνει η κλήρωση κατάταξης των ισοψηφησάντων Ειρηνοδικών στον επίμαχο διαγωνσιμό.
Παράλληλα, στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατατέθηκε για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος το οποίο καθορίζει τις αρμοδιότητες και την οργάνωση της Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους.
Σύμφωνα με το σχέδιο διατάγματος, η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους είναι αυτοτελής δημόσια υπηρεσία και υπάγεται στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΚΥΣΔΙΧ) και θα προΐσταται ειδικός γραμματέας με διετή θητεία.
Ο ειδικός γραμματέας διορίζεται με απόφαση του Πρωθυπουργού και των υπουργών που συμμετέχουν στο ΚΥΣΔΙ Η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους θα συμβουλεύει τους «κόκκινους» και μη δανειολήπτες για θέματα διαχείρισης οφειλών τους προς τις Τράπεζες και θα έχει το συντονισμό όλων των συναρμόδιων φορέων.
Επίσης, θα συσταθούν 30 Κέντρα Ενημέρωσης –Υποστήριξης Δανειοληπτών, εκ των οποίων τα 4 θα είναι στο νομό Αττικής, τα 2 στην Θεσσαλονίκη και τα υπόλοιπα σε διάφορους νομούς της χώρας.

efsyn.gr

Related

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 4205100929465654611

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Google+ Followers

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item