Ενίσχυση της ΓΑΔΘ στις τακτικές μεταθέσεις έτους 2016 ζητά η 'Ενωση Θεσσαλονίκης


Θεσσαλονίκη, 25 Ιανουαρίου 2016
Αρ. Πρωτ.: 9/2016

Προς: Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης
            κ. Νικόλαο Τόσκα (μέσω ΠΟΑΣΥ)

Κοιν.: 1) Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας
              Αντιστράτηγο κ. Δημήτριο ΤΣΑΚΝΑΚΗ (μέσω ΠΟΑΣΥ)
          2) ΠΟΑΣΥ

Θέμα: «Ενίσχυση της ΓΑΔΘ στις τακτικές μεταθέσεις έτους 2016»

    Κύριε Υπουργέ,
   Σε λίγες ημέρες θα συνεδριάσει το Συμβούλιο Μεταθέσεων του Α.Ε.Α. όπου θα οριστεί ο αριθμός των τακτικών μεταθέσεων έτους 2016. Μέχρι σήμερα, καμία ενημέρωση δεν έχουμε για την ύπαρξη βούλησης εκ μέρους της Ηγεσίας να ενισχυθεί η επαρχία με ικανό αριθμό Αστυνομικών.
   Η τελευταία πενταετία απέδειξε ότι η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης έχει άτυπα καταδικαστεί στην μόνιμη έλλειψη αστυνομικού προσωπικού. Τα καθημερινά προβλήματα των Αστυνομικών Υπηρεσιών της ΓΑΘΔ οξύνονται με γεωμετρική πρόοδο, οι συνταξιοδοτήσεις συναδέλφων δημιουργούν κενές θέσεις που δεν καλύπτονται από τις μεταθέσεις, ενώ παρατηρούνται ολοένα και συχνότερα έκτακτες μεταθέσεις που πραγματοποιούνται λόγω «ύποπτων» γάμων, διαζυγίων και επιμελειών, στερώντας τους αξιοκρατίας.
   Αν σε όλα τα παραπάνω προσμετρήσουμε ότι στη ΓΑΔΘ εδρεύουν Υπηρεσίες που δραστηριοποιούνται σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, καθίσταται σαφές ότι ο αριθμός του αστυνομικού προσωπικού είναι ακόμα μικρότερος από τον δηλούμενο. Ενδεικτικά θα αναφέρουμε την ΥΕΕΒΕ, την Υπ/νση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορ. Ελλάδος, ΥΤΕΒΕ, κ.α.
   Δυστυχώς, τις συνέπειες υφίστανται οι Αστυνομικοί της ΓΑΔΘ και οι πολίτες. Οι συνάδελφοι καταβάλλουν καθημερινά υπεράνθρωπες προσπάθειες για να ανταπεξέλθουν με συνέπεια στο έργο τους. Τα Α.Τ. λόγω της έλλειψης προσωπικού αναγκάζονται να διαθέτουν ένα περιπολικό ανά βάρδια για 3 ή 4 τομείς αρμοδιότητας, γεγονός που προκαλεί σαφείς δυσκολίες στην έγκαιρη προσέλευσή τους σε κάθε σήμα του κέντρου. Στη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης οι διμοιρίες λειτουργούν με τον ελάχιστο αριθμό συναδέλφων, ενώ κάποιες είναι στα όρια της λειτουργικότητας. Όλα αυτά οδηγούν στη μείωση της συνοχής μεταξύ των συναδέλφων, ενώ με δυσκολία επιτυγχάνεται ο επιχειρησιακός σχεδιασμός.
   Ακόμα και η φημολογούμενη ανακατανομή προσωπικού, λόγω της επικείμενης αναδιάρθρωσης των Αστυνομικών Υπηρεσιών, δεν θα επιτύχει να καλύψει τα τεράστια κενά της ΓΑΔΘ αν δεν υπάρξει ουσιαστική ενίσχυση με προσωπικό μέσω των μεταθέσεων. Κάθε άλλη λύση θα είναι πρόσκαιρη και θα διαιωνίζει τον εργασιακό «Μεσαίωνα» που βιώνουν οι συνάδελφοι στις περισσότερες Υπηρεσίες.
    Κύριε Υπουργέ,
   Παρακαλούμε όπως στις τακτικές μεταθέσεις τους έτους 2016 η ΓΑΔΘ ενισχυθεί με ικανό αριθμό συναδέλφων για να καλύψει τις ανάγκες αστυνόμευσης της πόλης.
   Το παρόν έγγραφο το κοινοποιούμε στην Ομοσπονδία μας, ώστε με τις κατάλληλες παρεμβάσεις της να επιτευχθεί η αναλογική ενίσχυση των Αστυνομικών Διευθύνσεων της χώρας, σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες τους και όχι για τους τύπους και το «φαίνεσθαι».      
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος                                                   Ο Γεν. Γραμματέας
ΠΑΔΙΩΤΗΣ Δημήτριος                                        ΚΑΛΕΥΡΑΣ Αλέξανδρος
6976518061                                                             6932649076

Related

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ 6447895431804911019

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Google+ Followers

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item