Ερώτηση στην Βουλή σχετικά με την Υλοποίηση απόφασης ΣτΕ σε σχέση με τις περικοπές στις αποδοχές των ενστόλων


http://www.aspapolice.gr/media/k2/items/cache/64f7b8990be2d94add5152c155ac4915_M.jpgΕρώτηση προς τους κ.κ. Υπουργούς (1) Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, (2) Εθνικής Άμυνας και (3) Οικονομικών κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου με Το Ποτάμι
, Σπύρος Δανέλλης σε σχέση με την υλοποίηση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) για την περικοπή των αποδοχών των εν ενεργεία, αλλά και των συνταξιούχων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) και των Σωμάτων Ασφαλείας (ΣΑ).
Παρά τις δυσμενείς δημοσιονομικές συνθήκες η συγκυβέρνηση δεσμεύθηκε προεκλογικά για την υλοποίηση της απόφασης του ΣτΕ, που δικαιώνει τις προσφυγές των φορέων των ανωτέρω στελεχών των ΕΔ και των ΣΑ και εκκρεμεί εδώ και 18 μήνες.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους κ.κ. Υπουργούς (1) Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, (2) Εθνικής Άμυνας και (3) Οικονομικών.
Θέμα: «Υλοποίηση απόφασης ΣτΕ σε σχέση με τις περικοπές στις αποδοχές των ενστόλων».
Υπέρ των φορέων τόσο των εν ενεργεία, όσο και των συνταξιούχων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) και των Σωμάτων Ασφαλείας (ΣΑ) και κατά της απόφασης του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών (οικ.2834080022/14.11.2012) που εκδόθηκε στο πλαίσιο του νόμου 4093/2012, με την οποία έγιναν περικοπές των αποδοχών τους, αποφάσισε το Συμβούλιο της Επικρατείας. 


Συγκεκριμένα, η Ολομέλεια του ΣτΕ με τις υπ' αριθμ. 2192-2196/2014 αποφάσεις της έκανε δεκτές τις προσφυγές των στρατιωτικών, αλλά και των ενστόλων όλων των Σωμάτων και σε σχέση με τις αναδρομικές από 1η Αυγούστου 2012, μειώσεις των αποδοχών τους.
Δεδομένου ότι,οι δυσμενείς δημοσιονομικές συνθήκες δεν επιτρέπουν άμεσα την υλοποίηση της απόφασης του ΣτΕ ακόμη, παρά την παρέλευση 18 και πλέον μηνών από την έκδοσή της.
Δεδομένου ότι,στις προεκλογικές εξαγγελίες της συγκυβέρνησης συμπεριλαμβάνονταν και η ικανοποίηση του εν λόγω αιτήματος, από τη στιγμή που αποτελεί υποχρέωσή της, εφόσον το ανώτατο δικαστήριο έχει αποφανθεί θετικά.
Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
1. Αν προτίθενται να υλοποιήσουν τις σχετικές αποφάσεις του ΣτΕ, σε σχέση με τις περικοπές των αποδοχών, τόσο των εν ενεργεία, όσο και των συνταξιούχων στελεχών των ΕΔ και των ΣΑ;
2. Αν ναι, πότε εκτιμούν ότι αυτό θα καταστεί εφικτό – έχει καταρτιστεί κάποιο χρονοδιάγραμμα;
Ο ερωτών βουλευτής
Σπύρος Δανέλλης – Ηρακλείου

Related

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 5720758902223214164

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item