Η καταστρατήγηση του χρόνου εργασίας έχει γίνει κανόνας στη ΔΑΕΘ

Η καταστρατήγηση του χρόνου εργασίας έχει γίνει κανόνας στη ΔΑΕΘ 
Έγγραφο της Ενωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης  στον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης για καταστρατήγηση του χρόνου εργασίας στη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης 

Θεσσαλονίκη, 26 Ιανουαρίου 2016
Αρ. Πρωτ.: 12/2016

Προς: Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης
          Υποστράτηγο κ. Βασίλειο ΜΩΥΣΙΔΗ       


Κύριε Γενικέ,
        Η Ένωσή μας ενημερώθηκε από μέλη της ότι το τελευταίο διάστημα στη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης η καταστρατήγηση του χρόνου εργασίας έχει γίνει κανόνας.


        Όπως μας καταγγέλθηκε, οι συνάδελφοι κατά βάσει ταλαιπωρούνται τις δυο τελευταίες εβδομάδες με αλλαγές της διάθεσης υπηρεσίας κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Συγκεκριμένα, την προηγούμενη Κυριακή ενώ είχαν διαταχθεί σε νυχτερινή υπηρεσία ενημερώθηκαν τις πρωινές ώρες ότι αλλάζει η διάταξη της υπηρεσίας και τους χορηγείται ημερήσια ανάπαυση. Όπως αντιλαμβάνεστε, οι συνάδελφοι αντέδρασαν αφού με αυτού του είδους τις ημερήσιες αναπαύσεις δεν μπορούν ούτε να ξεκουραστούν ούτε να καλύψουν τις οικογενειακές τους υποχρεώσεις.

        Σαν να μην ήταν αυτό αρκετό, σήμερα, ενώ οι συνάδελφοι διανύουν την ημερήσια ανάπαυσή τους, ενημερώθηκαν ότι το ρεπό τους ανακαλείται και διατίθενται σε υπηρεσία νυχτερινής βάρδιας. Γεγονός προφανώς παράνομο αφού η νομοθεσία ρητά αναφέρει ότι η ημερήσια ανάπαυση δεν ανακαλείται, με την επιφύλαξη του άρθρου 12 παρ. 1 του Π.Δ.27/1986 (Φ.Ε.Κ.-11/Α), ήτοι ανάκληση επιτρέπεται, όπως και στις άδειες, σε περιπτώσεις όλως εξαιρετικών και εκτάκτων υπηρεσιακών αναγκών με απόφαση του Αναπλ. Υπουργού Εσωτερικών και Δημ. Τάξης ύστερα από πρόταση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.

             Κύριε Γενικέ,

        Επειδή οι προκύψασες υπηρεσιακές ανάγκες δεν επιτρέπεται να βαρύνουν τα ίδια πρόσωπα εσαεί, παρακαλούμε όπως με παρέμβασή σας δοθούν οι κατευθυντήριες γραμμές στη Διοίκηση για την συμμόρφωση και τήρηση της νομοθεσίας. Δεν επιτρέπεται ενώ η Ελληνική Αστυνομία διαφυλάττει και εφαρμόζει τους νόμους, εντός των πυλών να επικρατεί η a-la-carte τήρηση των Π.Δ. και η αδιαφορία για το ανθρώπινο δυναμικό.  

                                                                    Για το Διοικητικό Συμβούλιο

                                           Ο Πρόεδρος                                                   Ο Γεν. Γραμματέας

                                     ΠΑΔΙΩΤΗΣ Δημήτριος                                        ΚΑΛΕΥΡΑΣ Αλέξανδρος

                                           6976518061                                                        6932649076

Related

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ 4258583436810772654

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item