ΕΕ: Σημαντική βελτίωση του οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα

ΕΕ: Σημαντική βελτίωση του οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα
Σημαντική βελτίωση του οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα τον Ιανουάριο δείχνει η μηνιαία έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης οικονομικού κλίματος (Economic Sentiment Indicator) αυξήθηκε τον Ιανουάριο στις 91,6 μονάδες από 87,6 τον Δεκέμβριο, ενώ ο δείκτης οικονομικού κλίματος για την Ευρωζώνη μειώθηκε στις 105 μονάδες από 106,7.
Ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα συνέχισε την άνοδο που σημειώνει από τον Σεπτέμβριο, μετά τη μεγάλη υποχώρηση που σημείωσε τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Τον περασμένο Μάιο, ο δείκτης ανερχόταν στις 92 μονάδες και τον Ιούνιο στις 91,2, ενώ τον Ιούλιο μειώθηκε στις 82,1 και περαιτέρω τον Αύγουστο στις 76,1 μονάδες.
Στην αύξηση του δείκτη τον Ιανουάριο συνέβαλαν όλοι οι κλάδοι της ελληνικής οικονομίας και ιδιαίτερα οι κλάδοι υπηρεσιών και κατασκευών, ενώ επιδείνωση σημείωσε ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος που διαμορφώθηκε στο -63,9 από -61,1 τον Δεκέμβριο.
Ο δείκτης για τον τομέα υπηρεσιών διαμορφώθηκε στο -5,1 από -16,6 τον Δεκέμβριο, για τον κατασκευαστικό τομέα στο -37,9 από -49,1, για τον μεταποιητικό τομέα στο -10,1 από -13,6 και για το λιανικό εμπόριο στο -3,4 από -5,3.

 http://www.enikonomia.gr

Related

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 7759070671774665127

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Google+ Followers

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item