Πρωτοβουλίες, με παρεμβάσεις σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, αναλαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ

Πολυμέτωπη παρέμβαση, δίνοντας το δικό του στίγμα σε εσωτερικό και διεθνές επίπεδο, προετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, «ανοίγοντας» όλα τα κρίσιμα ζητήματα (ασφαλιστικό, αξιολόγηση του προγράμματος, προσφυγική κρίση, ζώνη του Σένγκεν και εργασιακά) που απασχολούν την χώρα.
Αφετηρία του σχεδιασμού που θα εκδηλωθεί και των πρωτοβουλιών που προτίθεται να αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο διάστημα, θα αποτελέσει η κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και των ευρωβουλευτών του κυβερνώντος κόμματος την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου, στη Βουλή.
Στόχος της συνεδρίασης, όπως δηλώνει η Κουμουνδούρου, είναι η ενίσχυση της θέσης του ΣΥΡΙΖΑ στο μέτωπο της ευρωπαϊκής πολιτικής και η ενδυνάμωση μίας συντονισμένης παρουσίας στην Ελλάδα και την Ευρώπη.
Σε αυτό το πλαίσιο θα διεξαχθεί μία μεγάλη συζήτηση, στην οποία θα παρέμβουν οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, Κωνσταντίνα Κούνεβα, Κώστας Χρυσόγονος και Στέλιος Κούλογλου, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Νίκος Ξυδάκης, ο πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής, Τάσος Κουράκης, ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας Κώστας Δουζίνας, η επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, Αννέτα Καββαδία, καθώς και ο υπεύθυνος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ για τις Εξωτερικές Υποθέσεις, Γιάννης Μπουρνούς.
Με αφετηρία αυτήν τη μεγάλη συνεδρίαση, ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να διευρύνει τους ορίζοντες των παρεμβάσεών του, σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, συντονίζοντας τις δυνάμεις του σε όλα τα θεσμικά επίπεδα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος.
Παράλληλα στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «σε μία περίοδο, όπου τα επίπεδα δράσης αλληλεπιδρούν διαρκώς, όπου το εθνικό και το ευρωπαϊκό διασταυρώνονται, η Αριστερά δυναμώνει συντονίζοντας τη φωνή της και δρα συλλογικά για την Ευρώπη των λαών, τη δημοκρατία και την πρόοδο».
Τα θέματα της μετανάστευσης και το προσφυγικό, η οικονομική διακυβέρνηση στην Ευρώπη και η υλοποίηση του ελληνικού προγράμματος, τα εργασιακά θέματα και η διεθνής εμπορική συμφωνία ΤΤΙΡ είναι μερικά από αυτά που θα συζητηθούν στην κοινή συνεδρίαση που προγραμματίστηκε για την προσεχή Παρασκευή.
Η συνεδρίαση, η οποία έχει θέμα «Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Ευρωομάδα της Αριστεράς και ο ΣΥΡΙΖΑ-Οι ευρωπαϊκές υποθέσεις στη Βουλή των Ελλήνων», θα ξεκινήσει με χαιρετισμό από το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και θα ακολουθήσουν εισηγήσεις:
– Του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, αρμόδιου για τα θέματα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Νίκου Ξυδάκη.
– Του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, αντιπρoέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και συντονιστή των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την Οικονομική Πολιτική και Οικονομική Διακυβέρνηση.
– Του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνου Χρυσόγουνου για τα θέματα μετανάστευσης.
– Της ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνας Κούνεβα για τα εργασιακά θέματα.
– Του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιου Κούλογλου για τα ζητήματα εμπορίου και της TTIP.
– Του Τάσου Κουράκη, Α' αντιπροέδρου της Βουλής και προέδρου της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων για τον ρόλο της Βουλής των Ελλήνων στις ευρωπαϊκές υποθέσεις.
– Του Κώστα Δουζίνα, προέδρου της Διαρκούς Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας για τις νομοπαρασκευαστικές αρμοδιότητες της Βουλής των Ελλήνων στις ευρωπαϊκές υποθέσεις.
– Της Αννέτας Καββαδία, επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης για τις δυνατότητες δράσης στο πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρώπης.
– Του Γιάννη Μπουρνούς, μέλους της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, υπεύθυνου για τα θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων.
Θα ακολουθήσει συζήτηση και κατάθεση απόψεων σχετικά με τον συντονισμό δράσεων των βουλευτών-ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.
Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής των Ελλήνων την Παρασκευή 5/2/2016, από τις 11:00 έως τις 15:00.

 altsantiri.gr

Related

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 4626749320882323531

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item