Εως 25 ημέρες στα hotspots οι μετανάστες σύμφωνα με το ν/σ που κατατέθηκε

Εως 25 ημέρες στα hotspots οι μετανάστες σύμφωνα με το ν/σ που κατατέθηκε

Μπορεί η κυβέρνηση να κάνει λόγο για ολιγόωρη παραμονή προσφύγων και μεταναστών στα hotspots, ωστόσο, βάσει του νομοσχεδίου που κατατέθηκε αιφνιδιαστικά το Σαββατοκύριακο, προβλέπεται ότι μπορεί να μένουν εκεί έως και 25 ημέρες.
Συγκεκριμένα, στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο προβλέπεται ότι ο διοικητής του κάθε κέντρου καταγραφής θα μπορεί να παρατείνει την παραμονή για όσους δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες μέχρι και τις 25 ημέρες.
Στο άρθρο 9 του νομοσχεδίου περιγράφεται, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», ότι οι εισερχόμενοι στο hotspot θα τελούν «σε καθεστώς περιορισμού της ελευθερίας» μέχρι να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διαδικασίες: Καταγραφή στοιχείων, λήψη αποτυπωμάτων, εξακρίβωση ταυτότητας, ιατρικός έλεγχος, αίτηση ασύλου, παραπομπή σε διαδικασία επανεισδοχής ή απέλασης. Στο σημείο αυτό όμως σημειώνεται ότι αν ο χρόνος των τριών ημερών δεν φτάσει για να ολοκληρωθούν όλα όσα πρέπει, τότε ο διοικητής του κέντρου μπορεί να παρατείνει το καθεστώς περιορισμού για 25 ημέρες.
Εν τω μεταξύ, έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στην Κω, αλλά και στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, όπου πρόκειται να δημιουργηθούν κέντρα μετεγκατάστασης προσφύγων, με τους κατοίκους να αντιδρούν έντονα.
iefimerida.gr

Related

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 27349863697164971

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item