Σε έκτακτο συνέδριο η ΠΟΑΞΙΑ; Υπάρχουν έκπτωτα μέλη στο Δ.Σ;

http://www.poaxia.gr/images/2016/02-03__Prosklitirio_Agona/Prosklitirio_Agona_800_481.jpg

Σύμφωνα με πληροφορίες που περιήλθαν σε γνώση μας η ΠΟΑΞΙΑ έχει συγκαλέσει έκτακτο καταστατικό συνέδριο για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο χωρίς ωστόσο να έχει προηγηθεί έγγραφη πρόσκληση των αντιπρόσωπων ένα μήνα πριν την διεξαγωγή του συνεδρίου, όπως προβλέπεται από το καταστατικό της .

 Επιπλέον η διεξαγωγή του συνεδρίου  δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας (γιατί άραγε ?), ενώ σύμφωνα με πληροφορίες που έχει το politikanet στο συνέδριο  αναμένεται να τεθoύν προς ψηφοφορία και δύο άρθρα που προβλέπουν, αύξηση του Δ.Σ. από 15 σε 19 αλλά και συμπληρωματικές εκλογές για την ανάδειξη των επιπλέον 4 μελών του διοικητικού συμβουλίου στο επόμενο τακτικό συνέδριο.  
Η σκανδαλώδης αυτή και καταφανώς παράνομη διάταξη αποτελεί νέα καινοτομία.

Επίσης δυο μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας είναι ταυτοχρόνως και πρόεδροι  πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων (Κρήτης και Αν. Μακεδονίας), παρά το γεγονός ότι θα έπρεπε να έχουν παραιτηθεί από μια εκ των δυο θέσεων. Τα μέλη αυτά θα έπρεπε εδώ και ένα μήνα να έχουν κηρυχτεί έκπτωτα και να έχουν αντικατασταθεί. Παρόλα αυτά ουδεμία ενέργεια  έχει γίνει από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Κατσιαμακα Ιωάννη.

Από ότι αναμένεται θα υπάρξουν μεγάλες αντιδράσεις στο συνέδριο της ΠΟΑΞΙΑ ενώ σίγουρα αναμένεται και συνέχεια στις δικαστικές αίθουσες γιατί αρκετοί σύνεδροι ειναι αποφασισμένοι να προσβάλουν την νομιμότητα του συνεδρίου.

Δείτε τα συγγεκριμένα άρθρα του καταστατικού της ΠΟΑΞΙΑ


Άρθρο 14 Πανελλήνιο Συνέδριο των Αντιπροσώπων - Αρμοδιότητες

 Ως τόπος σύγκλησης του Πανελλήνιου Συνεδρίου των Αντιπροσώπων μπορεί να ορισθεί και κάθε άλλη πόλη, εκτός από την έδρα της Π.Ο.ΑΞΙ.Α., κατά την κρίση του Δ.Σ. Στην πρόσκληση ορίζεται ο χρόνος, ο τόπος και τα θέματα της ημερήσιας διάταξης και ανακοινώνεται στα μέλη τριάντα (30) ημέρες πριν την ημερομηνία που ορίστηκε.
Άρθρο 19 Διοικητικό Συμβούλιο

1. Την Π.Ο.ΑΞΙ.Α. διοικεί 15μελές Διοικητικό Συμβούλιο, που εκλέγεται από το Πανελλήνιο Συνέδριο των Αντιπροσώπων για τριετή θητεία. Δεν μπορεί να είναι μέλος του Δ.Σ. ο Πρόεδρος ή ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Ένωσης. Εφόσον Πρόεδρος ή Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Ένωσης εκλεγεί στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, επιλέγει υποχρεωτικά μία από τις δύο ιδιότητες, δυνάμενος να παραμένει μέλος του Δ.Σ. της Πρωτοβάθμιας Ένωσης σε άλλη θέση, πλην αυτής του Προέδρου ή Γενικού Γραμματέα, εντός μηνός από την εκλογή του, άλλως εκπίπτει από μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας. Στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. δύνανται να συμμετέχουν, με δικαίωμα λόγου και χωρίς ψήφο, από ένας εκπρόσωπος των Πρωτοβαθμίων Ενώσεων, οι οποίες δεν εκπροσωπούνται σ' αυτό με αντιπρόσωπο.Related

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ 4373176744447781188

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item