Το ράβε-ξήλωνε της ΕΛΑΣ: Τελικά ποιος νομοθετεί σ΄αυτόν τον τόπο;

Νέο κείμενο του αντιστράτηγου ε.α. Νίκου Μπλάνη
Το ράβε-ξήλωνε της ΕΛΑΣ: Τελικά ποιος νομοθετεί σ΄αυτόν τον τόπο;;; 
1. Αναφέρει το ρεπορτάζ:... "πήρε
από το… χέρι (σ.σ. ο Σφακιανάκης) το 1995 τη Μονάδα Δίωξης Ηλεκτρονικού, την αναβάθμισε σε Τμήμα, κατόπιν σε Υποδιεύθυνση και το 2014.................. κατάφερε να την κάνει μία σύγχρονη Διεύθυνση". 
2. Δηλαδή ταυτόχρονα με τις προαγωγές και την ανέλιξη στην κλίμακα της ιεραρχίας του συγκεκριμένου προσώπου, (με μια σειρά διατάξεων που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ακόμη και "φωτογραφικές") αναβαθμίζονταν (;) στην κλίμακα της οργανωτικής δομής και η Υπηρεσία. Και έτσι βρέθηκε με το νόμο έκτρωμα των ΔΕΝΔΙΑ-ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ (άρθρο 15 του ν.4249/2014) να γίνει (παρά τις αντιρρήσεις και ενστάσεις της Ασφάλειας και του Επιτελείου;;;) όχι μόνο Διεύθυνση, αλλά και αυτοτελής κεντρική Υπηρεσία υπαγόμενη καταρχήν στον Προϊστάμενο του Κλάδου Ασφάλειας και αμέσως μετά (άρθρο 1 παρ.3 εδ. α΄ του π.δ.178/2014,) να υπαχθεί απευθείας στον Αρχηγό! Το Προεδρικό Διάταγμα τροποποίησε το Νόμο, πριν ακόμη στεγνώσει το μελάνι δημοσίευσής του στο ΦΕΚ! Ράβε-ξήλωνε δηλαδή! Αυτό είναι τρομερό! Τελικά προκύπτει αμείλικτα το ερώτημα: Ποιός νομοθετεί σ΄αυτό τον τόπο;;; Αυτός που είχε τη νομοθετική πρωτοβουλία λειτούργησε τυχαία προς την εν λόγω κατεύθυνση; Καίτοι το Συμβούλιο της Επικρατείας ευστόχως είχε παρατηρήσει (274/1995 έκθεση επεξεργασίας του) ότι….«δεν είναι ενδεδειγμένη εξ απόψεως αρτίας λειτουργίας της διοικήσεως η συχνή και εντός βραχυτάτου χρονικού διαστήματος μεταβολή αντιλήψεων αυτής επί θεμάτων οργανώσεως των υπηρεσιών και η συνακόλουθη τροποποίηση των περί αρμοδιοτήτων κανόνων κ.λ.π.». 
3.΄Ετσι με το πλέον εμφατικό τρόπο επιβεβαιώνονται ακριβώς αυτά που γράφαμε στο άρθρο μας..."Η προσωποποίηση του οργανογράμματος ή όταν οι δομές εξυπηρετούν πρόσωπα και όχι τις ανάγκες των υπηρεσιών". Το φαινόμενο αυτό είναι δυστυχώς μια θλιβερή πραγματικότητα για την Ελληνική Δημόσια Διοίκηση που συστήνει θέσεις και δημιουργεί Υπηρεσίες όχι για την καλύτερη λειτουργία τους, αλλά για να "βολευτούν" κάποιοι και να εισπράττουν και το επίδομα θέσης, όπου προβλέπεται!
 ο Ν... Μπλάνης
.bloko.gr

Related

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ 923505610173482174

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item