Συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ. καταγγέλλει βιομηχανία μεταθέσεων με εικονικούς γάμους, Διαβάστε σε ποιες αστυνομικές διευθύνσεις

Μετά από καταγγελίες και με από μια στοιχειώδη έρευνα, διαπιστώσαμε ότι τον περασμένο μήνα κλήθηκε αυτεπαγγέλτως από τους αδιάφθορους της ΕΛ.ΑΣ, πρόεδρος πρωτοβάθμιας ένωσης αστυνομικών του ανατολικού αιγαίου, για να καταθέσει σχετικά με την κατάχρηση ορισμένων διατάξεων του κώδικα μεταθέσεων των αστυνομικών.
Κι αυτό γιατί τα τελευταία χρόνια παρατηρείται όπως είναι γνωστό, το φαινόμενο αρκετοί αστυνομικοί για να τύχουν μίας μετάθεσης πραγματοποιούν «ψεύτικους» γάμους με άλλους αστυνομικούς ή τους παραχωρείται η επιμέλεια των ανήλικων τέκνων τους από την/τον σύζυγο, με μοναδικό σκοπό την μετάθεση στον τόπο συμφερόντων τους, προσπερνώντας στην επετηρίδα του κώδικα μεταθέσεων συναδέλφους τους, οι οποίοι έχουν περισσότερα μόρια και περισσότερα χρόνια υπηρεσίας. Ενδεικτικά αναφέρεται σύμφωνα με το περιεχόμενο της αρχικής καταγγελίας στο bloko.gr, ότι οι περιπτώσεις μετατιθέμενων αστυνομικών με επιμέλεια τέκνων για το 2010 ήταν μόλις δύο, ενώ το 2014 ανέρχονται σε τριάντα έξι. 
Ο συνδικαλιστής και επικεφαλής της ένωσης ζήτησε από τις αρμόδιες αρχές άμεσα να γίνει έρευνα σε συγκεκριμένες διευθύνσεις Αστυνομίας όπου υπάρχουν πολλές τέτοιες περιπτώσεις, σε αναντιστοιχία με ότι γίνεται στο υπόλοιπο των Σωμάτων Ασφαλείας. 
Σύμφωνα με όσα αναφέρονται από τις ίδιες πηγές, ο αστυνομικός συνδικαλιστής εκφράζει απόλυτη εμπιστοσύνη προς τις αρχές και δηλώνει βέβαιος για τα αποτελέσματα της έρευνας που θα προκύψουν και θα φανούν εντός ολίγου χρονικού διαστήματος. 
Συνεργάτες του δε μας είπαν πως "όλοι οι ενδιαφερόμενοι προς μετάθεση αστυνομικοί, οι οποίοι έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στον δυναμισμό και τη μαχητικότητα που επιδεικνύει η έως τώρα πορεία της νέας διοίκησης της ΠΟΑΣΥ και ανέρχονται πάνω από 6.000 ετησίως, ευελπιστούν στο τερματισμό των καταχρηστικών αυτών διατάξεων και την επαναφορά στην πρότερή τους θέση, όσοι αστυνομικοί αποδειχθεί ότι ενήργησαν κατά αυτόν τον τρόπο".
http://www.bloko.gr

Related

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ 4652376749140181660

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item