«Ο κύβος ερρίφθη» - Οι αγρότες για δεύτερη φορά πάνε Αθήνα

http://www.creteplus.gr/assets/pages/8ef76-25b2916b5c49db617f52fa5ea48efee7-261.jpg

Σε περαιτέρω κλιμάκωση του αγώνα, με αύξηση των ωρών αποκλεισμού των δρόμων αλλά και κάθοδο στην Αθήνα την Παρασκευή, προχωρούν οι αγρότες, έπειτα από απόφαση της πανελλαδικής συνάντησης της Νίκαιας.
Όπως αποφασίστηκε, την ερχόμενη Παρασκευή οι αγρότες θα κατέβουν στην Αθήνα με τρακτέρ και λεωφορεία και προτίθενται να «στρατοπεδεύσουν» στο Σύνταγμα, τουλάχιστον επί διήμερο, ανάλογα και με τις καιρικές συνθήκες.
Οι αγρότες, που επίσης συμφώνησαν ότι δεν θα μετάσχουν την Τρίτη στη συνάντηση της Βουλής που έχει συγκαλέσει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, από αύριο προχωρούν σε νέα κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με αύξηση των αριθμών των ωρών αποκλεισμού των δρόμων στα μπλόκα συντονισμένα.
Όπως έγινε γνωστό, στη συνάντηση στη Βουλή, στο πλαίσιο συνεδρίασης θεσμικής επιτροπής του σώματος, δεν θα λάβουν μέρος ούτε οι αγρότες που δεν μετείχαν στη συνάντηση της Νίκαιας.

Τα αιτήματα

Τα αιτήματα των αγροτών, όπως διαμορφώθηκαν από τη συνάντηση, είναι τα τα εξής:
• Αφορολόγητο στις 12 χιλιάδες ευρώ κατ' άτομο. Εδώ υπάρχει μια υποχώρηση από το μπλόκο Νίκαιας, το οποίο είχε θέσει ως αίτημα τις 30 χιλιάδες αφορολόγητο αλλά όχι «ατομικό», «οικογενειακά» προκειμένου να υπάρξει κοινή συνισταμένη στην διατύπωση των αιτημάτων.
• Απόσυρση του ασφαλιστικού και του φορολογικού αλλά και κατάργηση φορολογικών μέτρων που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα για τον κλάδο, όπως επίσης και των τεκμηρίων διαβίωσης.
• Αφορολόγητο πετρέλαιο και κατάργηση του ΦΠΑ για τα αγροτικά μέσα και εφόδια.
• Ρύθμιση των «κόκκινων δανείων» ώστε να μην κατασχεθούν σπίτια.
• Να μην ισχύσει η φορολογία σε κρασί και τσίπουρο.

Κλειστά τα Τέμπη από τις 6 το απόγευμα

Κλείνουν εκ νέου τα Τέμπη από τις 6 το απόγευμα σήμερα και για ένα 24ωρο, σύμφωνα με απόφαση των αγροτών του μπλόκου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, απαγορεύεται η κυκλοφορία από τον κόμβο Γυρτώνης μέχρι τη διασταύρωση Στομίου, αλλά υποδεικνύονται εναλλακτικές διαδρομές.
Επίσης, από τις 5 το απόγευμα και μέχρι τις 8.30 το βράδυ θα είναι κλειστή και η επαρχιακή οδός Λάρισας-Αγιάς, στο ύψος του Γερακαρίου και η κυκλοφορία θα διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές καθ’ υπόδειξιν της Αστυνομίας.

Στα υπόλοιπα μπλόκα

Όσοι δεν έχουν προχωρήσει σε επ΄ αόριστον αποκλεισμό, δεν αποκλείεται να το πράξουν τις επόμενες ώρες, αφού όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, μπορεί στις 12 το μεσημέρι σήμερα να έληγε ο 24ωρος αποκλεισμός που ξεκίνησαν πολλοί χθες, αλλά δεν αποκλείεται τελικά να τον «μετατρέψουν» σε 48ωρο ή και πολυήμερο.
Κλειστό παραμένει για έβδομη ημέρα σήμερα το τελωνείο του Προμαχώνα στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία και η ουρά που σχηματίζουν νταλίκες και φορτηγά υπερβαίνει πλέον τα 30 χλμ, όπως τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αγρότης Βισαλτίας, Στέργιος Λίτος, μέλος στη συντονιστική.
Στο μεταξύ, το μπλόκο στο τελωνείο της Εξοχής, στα Ελληνο-Βουλγαρικά σύνορα είναι πάλι κλειστό από τις 15.00 το μεσημέρι.
Στο νομό Κιλκίς έχουν στηθεί δύο μπλόκα στα τελωνεία των Ευζώνων στα σύνορα της Ελλάδας με τα Σκόπια και στην Δοϊράνη, σύνορα Ελλάδας με την ΠΓΔΜ. Στο μεν πρώτο συνεχίζεται και σήμερα ο αποκλεισμός 12.00-15.00 και 19.00-22.00, ενώ στο δεύτερο που ακολούθησε τον 24ωρο αποκλεισμό, στις 12.00 άνοιξε το τελωνείο και θα κλείσει και πάλι στο διάστημα 19.00-22.00, οπότε και θα συνεδριάσουν οι συμμετέχοντες στο μπλόκο. Και στα δύο μπλόκα συνολικά συμμετέχουν περισσότερα από 800 τρακτέρ.
Στα διόδια των Μαλγάρων, όπου υπερβαίνουν τα 800 τα τρακτέρ που βρίσκονται παρατεταγμένα, ο αποκλεισμός ξεκίνησε χθες στις 12.00 το μεσημέρι και θα συνεχιστεί «μέχρι και τη Δευτέρα», τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αγρότης Χαλάστρας, Αχιλλέας Καμπούρης, επικεφαλής του συντονιστικού.
Σε επ' αόριστον αποκλεισμό βρίσκεται για έκτη ημέρα σήμερα ο κόμβος του Νησελίου επί της Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκης -Βέροιας. Στο μπλόκο η δύναμη μετρά περισσότερα από 750 τρακτέρ.
Στον κόμβο της Κουλούρας (Ημαθία), επί της Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκης- Βέροιας καθημερινά γίνεται συμβολικός αποκλεισμός μιας ώρας το απόγευμα από τις 16.00, ενώ υπενθυμίζεται ότι η δύναμη στο μπλόκο υπερβαίνει τα 400 τρακτέρ.
Στο Νομό Πέλλας, η απόφαση που ελήφθη σε επίπεδο Νομού αφορά στα εξής: σε Έδεσσα και Αμύνταιο έγινε αποκλεισμός 12.00-13.00 το πρωί και θα ακολουθήσει νέος 19.00-21.00 το βράδυ, ενώ σε Μελίσσι, Μαυροβούνι, Μεσσημέρι και Αλυσίδα 'Αρνισσας θα κλείσουν 17.30-20.30 το βράδυ.
Στο Νομό Θεσσαλονίκης έχουν στηθεί μπλόκα, συνολικής δυναμικότητας άνω των 600 τρακτέρ στο Δερβένι (12.00-18.00 κλειστά), στην αερογέφυρα Θέρμης επί της Μουδανίων, στα «πράσινα φανάρια» και το μπλόκο επί της διασταύρωσης του κρατικού αερολιμένα. Τα άλλα δύο μπλόκα, θα κλείνουν σε συνεννόηση και εναλλάξ, έτσι ώστε να «μη δημιουργείται ταλαιπωρία στον αστικό πληθυσμό».
Στις 12 το μεσημέρι λήγει ο 24ωρος αποκλεισμός στο μπλόκο στη Χαλκηδόνα, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αγρότης Κουφαλίων, Μαυρουδής Μιντσιούδης, με τη δύναμη στην περιοχή να υπερβαίνει τα 550 τρακτέρ. «Δεν αποκλείεται να παραμείνουμε κλειστά άλλο ένα 12ωρο», μας υπογράμμισε.
Στο Νομό Χαλκιδικής, έχουν στηθεί τέσσερα μπλόκα στον κόμβο Γοματίου στην Ιερισσό, στα Νέα Μουδανιά, στη Νέα Καλλικράτεια και στον Πολύγυρο, με περίπου 600 συνολικά τρακτέρ ,ενώ συμμετέχουν περισσότεροι από 80 μελισσοκόμοι, των οποίων το ένα όχημα ισούται με τρία τρακτέρ.
Στον κόμβο Μουδανιών,σήμερα θα γίνει αποκλεισμός του δρόμου από τις 10.00 το πρωί και δέκα ώρες και θα διανέμονται τοπικά προϊόντα στους αυτοκινητιστές που θα μπορούν να χρησιμοποιούν τις παράπλευρες οδούς.

Πελοπόννησος

Κλειστοί είναι οι δρόμοι και στην Πελοπόννησο, όπου μπλόκο δημιουργήθηκε στους Μύλους Αργολίδας έχει κλείσει τον δρόμο από τη μία το μεσημέρι.
Κλειστός είναι ο δρόμος και στον Ισθμό, όπου οι αγρότες στις 15.00 έκλεισαν και την παλαιά εθνική οδό στο Καλαμάκι Κορινθίας. Αναμένεται να ανοίξουν την παλαιά εθνική οδό στις 10.00 το βράδυ.
Τέλος, στις 15.00 έκλεισε στη Σπάρτη και η γέφυρα του Ευρώτα στην εθνική οδό Σπάρτης -Τρίπολης από αγρότες της Λακωνίας, οι οποίοι δήλωσαν πως θα ανοίξουν το δρόμο στις 5.00 το απόγευμα.

Το μπλόκο Μικροθηβών

Οι αγρότες του μπλόκου Μικροθηβών, που δεν μετείχαν στη συνάντηση της Νίκαιας, ανακοίνωσαν το δικό τους πλαίσιο προτάσεων για το ασφαλιστικό, το φορολογικό και το κόστος παραγωγής.
 efsyn.gr/

Related

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 4313260637004053401

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item