Συνάντηση με τον Δήμαρχο Δέλτα για την δημιουργία χώρου μετεγκατάστασης προσφύγων στη Σίνδο

http://aspapolice.gr/media/k2/items/cache/edc1d0314df26f4954651131e82a7939_M.jpg 

Ο Πρόεδρος της Ένωσής μας, κ. Δημήτρης Παδιώτης, συναντήθηκε σήμερα με τον Δήμαρχο Δέλτα κ. Ευθύμιο Φωτόπουλο,με μοναδικό θέμα συζήτησης την επικείμενη δημιουργία χώρου μετεγκατάστασης προσφύγων στη Σίνδο στο πρώην στρατόπεδο «Αναγνωστοπούλου».
Ο Πρόεδρος επισήμανε τα σημαντικά προβλήματα που θα ανακύψουν στην φύλαξη του χώρου φιλοξενίας και στην αστυνόμευση της πόλης, λόγω της έλλειψης αστυνομικού προσωπικού. Αναφερόμενος στον μεγάλο αριθμό φιλοξενούμενων (500 άτομα άμεσα και μελλοντικά επιπλέον 4.000 άτομα) και στην απόφαση για ανοικτού τύπου φρουρούμενα στρατόπεδα, ο Πρόεδρος τόνισε τη βαρύνουσα θέση της Ελληνικής Αστυνομίας. Πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να καταλάβουν ότι η ομαλή λειτουργία των χωρών μετεγκατάστασης είναι άμεσα συναρτώμενη με την εξασφάλιση της δημόσιας τάξης.
Οι Αστυνομικοί της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης τα τελευταία χρόνια υπερβαίνουν εαυτόν παρά τις μηδαμινές μεταθέσεις. Ωστόσο, αυτή τη φορά είναι αμφίβολο αν θα τα καταφέρουν χωρίς να ενισχυθεί η ΓΑΔΘ με μετατιθέμενους συναδέλφους από την επετηρίδα, σύμφωνα με το αρ. 17§β ΠΔ 100/2003 που αφορά την ίδρυση νέων Υπηρεσιών.
Επίσης, ο Πρόεδρος υπογράμμισε ότι όλοι πρέπει να αντιληφθούν την αλλαγή που θα επέλθει και στην καθημερινότητα της Θεσσαλονίκης. Οι πρόσφυγες θα φιλοξενούνται στο στρατόπεδο αλλά θα κινούνται εντός της πόλης καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, γεγονός που απαιτεί μεγαλύτερο αριθμό πεζών και εποχούμενων περιπολιών και πλήρη επαγρύπνηση των αστυνομικών δυνάμεων εν γένει. Δυστυχώς, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς οφείλουμε να λάβουμε εκ των προτέρων όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην δούμε κατακόρυφη αύξηση της μικροεγκληματικότητας.
Ο Δήμαρχος συμφώνησε και υπερθεμάτισε σε πολλές παρατηρήσεις του Προέδρου, αναφέροντας ότι ο Δήμος Δέλτα θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να μην διαταραχθεί η καθημερινότητα των πολιτών και η δημόσια ασφάλεια. Τέλος, ανέφερε ότι τις επόμενες ημέρες στις προγραμματισμένες συναντήσεις που έχει με πολιτικούς φορείς θα μεταφέρει τις θέσεις της Ένωσής μας και θα αιτηθεί προσωπικά την άμεση ενίσχυση της ΓΑΔΘ με αστυνομικό προσωπικό.
Η Ένωσή μας θα συνεχίσει τις συναντήσεις της γι’αυτό το σημαντικό ζήτημα και συγκεκριμένα έχει προγραμματίσει συνάντηση με τον Δήμαρχο Ωραιοκάστρου καθώς το πρώην στρατόπεδο «Αναγνωστοπούλου» βρίσκεται στα όρια του Δήμου του.
Ως εκπρόσωποι των Αστυνομικών της ΓΑΔΘ διαμηνύουμε ότι μονόδρομος για την επιτυχία του κέντρου μετεγκατάστασης Σίνδου είναι η άμεση ενίσχυση της Θεσσαλονίκης με μόνιμο αστυνομικό προσωπικό και όχι με προσωρινές αποσπάσεις που διαιωνίζουν το πρόβλημα και θέτουν σε κίνδυνο την δημόσια ασφάλεια.

                                         Για το Διοικητικό Συμβούλιο
                         Ο Πρόεδρος                                     Ο Γεν. Γραμματέας
                ΠΑΔΙΩΤΗΣ Δημήτριος                              ΚΑΛΕΥΡΑΣ Αλέξανδρος

Related

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ 4208036331654399991

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item