ΠΟΑΣΥ: Η ομοσπονδία θα διαφυλάξει τα συνταγματικώς κατοχυρωμένα δικαιώματα των αστυνομικών,

Με επιστολή στον αρχηγό και με δεδομένο την ραγδαία αύξηση των ανοιχτών κοινωνικών μετώπων που προϋποθέτουν αστυνομική δύναμη και παρουσία η ΠΟΑΣΥ καθιστά σαφές πως "η Ομοσπονδία θα διαφυλάξει τα συνταγματικώς κατοχυρωμένα δικαιώματα των αστυνομικών", 
Διαβάστε την επιστολή με θέμα: «Η Ελληνική Αστυνομία εν μέσω πολιτικών και κοινωνικών αδιεξόδων».
            Κύριε Αρχηγέ,
Η Ελληνική Αστυνομία βρίσκεται μέσα στην περιδίνηση των τελευταίων κοινωνικών αντιδράσεων, όπως αυτές εκφράζονται με ποικίλους τρόπους, δηλαδή με αποκλεισμούς εθνικών οδών, τελωνείων, κρατικών υπηρεσιών, λεκτικές επιθέσεις, χειροδικίες και ύβρεις κατά πολιτικών προσώπων και άλλα.
Όλα αυτά αποτελούν προφανώς απόρροια πολιτικών επιλογών, όπως άλλωστε και η προσφυγική - μεταναστευτική κρίση που από διεθνές πρόβλημα μετεξελίχθηκε σε αστυνομικό και σήμερα πλέον ουδείς γνωρίζει ποια θα είναι η κατάληξή του και τι προεκτάσεις θα έχει αυτό τόσο για τη χώρα μας όσο και για την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Συμπερασματικά, η συσσωρευμένη αυτή κρίση που διέρχεται η χώρα μας, απαιτεί ιδιαίτερη διαχείριση, σε βαθμό μάλιστα αντιμετώπισης ασύμμετρων απειλών, όπου προβάλλει ορατός ο κίνδυνος διάβρωσης ακόμα και της κοινωνικής συνοχής. Η αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων και με τη μορφή που εκδηλώνονται, θα πρέπει να βασίζεται στην αρτιότητα, την οργάνωση και τη διοικητική μέριμνα των αρμοδίων Υπηρεσιών του κράτους και ασφαλώς του Οργανισμού που είναι επιφορτισμένος με αυτά τα καθήκοντα, δηλαδή της Ελληνικής Αστυνομίας.
Με δεδομένο ότι η τεχνογνωσία αυτή υπάρχει από το έτος 2004 όταν η Χώρα μας είχε ανταποκριθεί στο πλαίσιο της οργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων και όχι μόνον, με απόλυτη επιτυχία, θεωρούμε αδιανόητο σήμερα το χαμηλόβαθμο προσωπικό να υφίσταται μια άνευ προηγουμένου καταπόνηση, βιολογική και ηθική, με μετακινήσεις συνεχείς σε όλη την ελληνική επικράτεια, υπό την επίκληση απροσδιόριστων χαρακτηριστικών και ενός ασαφούς πλαισίου διαταγών.
Δεν περιποιεί δε τιμή σε κανένα εξ ημών, να επανερχόμαστε κάθε φορά στην τήρηση του σχετικού Π.Δ. ή των κανονισμών του Σώματος. Αυτά άλλωστε είναι αυτονόητα για ένα κράτος δικαίου και για μια ευνομούμενη πολιτεία.
            Κύριε Αρχηγέ,
Η Ομοσπονδία μας, θα διαφυλάξει τα συνταγματικώς κατοχυρωμένα δικαιώματα των αστυνομικών, θα προτάξει τη λογική και τη συνδικαλιστική ευθύνη, θα βρεθεί στα πεδία των μαχών δίπλα στους μαχόμενους συναδέλφους μας, θα στηρίξει όλες τις Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις στο δύσκολο και τιτάνιο έργο τους, θα παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια στη δοκιμαζόμενη ελληνική κοινωνία, στους λαούς της προσφυγιάς και κυρίως στις οικογένειες των Ελλήνων αστυνομικών με κάθε πρόσφορο μέσο, με δράσεις και πρωτοβουλίες αναλόγου βαθμού το αμέσως προσεχές διάστημα.
ypografes poasy 2015bloko

Related

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ 921480141125684495

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item