Ιδιωτικά σχολεία λειτουργούν παράνομα στην Αθήνα, καταγγελίες – σοκ της ΟΙΕΛΕ


Τέσσερα ιδιωτικά σχολεία λειτουργούν παράνομα στο κέντρο της Αθήνας χωρίς άδεια λειτουργίας και χωρίς να πληρούν τους στοιχειώσεις κανόνες ασφαλείας, Τα σχολεία αυτά λειτουργούν με ξένο πρόγραμμα και απευθύνονται σε παιδιά μεταναστών , μπορεί όμως να φοιτούν σε αυτά και Ελληνόπουλα.
Τα σχολεία εντόπισαν μετά από αιφνιδιαστικό έλεγχο εκπρόσωποι της ΟΙΕΛΕ στην οποία είχαν φτάσει  σχετικές καταγγελίες.  Βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας , στεγάζονται σε παλιά άθλια οικήματα, δεν τηρούν κανόνες ασφάλειας και υγιεινής, δεν φέρουν διακριτικούς τίτλους σχολείου (εκτός από ένα που στον τίτλο αναφέρει ότι αποτελεί εκπαιδευτήριο της Φιλιπινέζικης Κοινότητας), ενώ μάλιστα στο ένα από αυτά υπήρχε security.
Οι διευθύνσεις των «σχολείων» είναι:
Εστίας 23, Αθήνα
Βελεστίνου 22, Αθήνα
Πουλίου 11, Αθήνα
Φθιώτιδος 23, Αθήνα
Έρευνα της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος ( ΟΙΕΛΕ) κατέδειξε ότι κανένα από τα σχολεία αυτά δεν διαθέτει άδεια λειτουργίας, ενώ κανένα από τα κτήρια που χρησιμοποιούνται δεν έχει πάρει έγκριση χρήσης σχολικού κτηρίου. Ουδείς γνωρίζει τι είδους τίτλους παρέχουν τα σχολεία αυτά. Είναι άγνωστο ποιοι εργάζονται εκεί ως εκπαιδευτικοί, με ποια προσόντα, με ποιες αποδοχές και πώς προστατεύεται η ασφάλεια και η υγεία παιδιών και εργαζόμενων. Είναι άγνωστο, επίσης, ποιος ελέγχει τα οικονομικά των σχολείων, αν καταβάλλονται εισφορές στα δημόσια ταμεία, αν υπάρχει ασφαλιστική ή φορολογική ενημερότητα κ.λπ.
Η ύπαρξη των σχολείων αυτών έρχεται να επιβεβαιώσει την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της  ιδιωτικής εκπαίδευσης . Μετά την  κατάργηση μάλιστα  Διεύθυνσης Ιδιωτικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας επί υπουργίας Αρβανιτόπουλου έπαψε κάθε έλεγχος στα ιδιωτικά σχολεία, γεγονός που έχει προκαλέσει  έκρηξη τω παρανομιών στο χώρο.
Η ΟΙΕΛΕ ζητά την άμεση παρέμβαση του Υπουργού Παιδείας για να διερευνηθεί το χάος ανομίας γύρω από τα ξένα ιδιωτικά σχολεία και να μπουν επιτέλους κανόνες νόμιμης λειτουργίας σε ένα προνομιακό χώρο που παραμένει εδώ και χρόνια ασύδοτος.
 presspublica.gr

Related

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 8212521102274667673

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item