Για πρώτη φορά ενώθηκαν οι πορείες ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΠΑΜΕ

arxisan-oi-poreies-plithos-kosmou-frourio-i-athinaΣε εξέλιξη οι μεγάλες πορείες στην Αθήνα και στις άλλες πόλεις σε όλη την Ελλάδα. Εκτιμήσεις για πάνω από 70 χιλιάδες.Για πρώτη φορά μαζί ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΠΑΜΕ


Οργή λαού από όλες τις κοινωνικές ομάδες κατά των μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση με αιχμή το ασφαλιστικό. Η χώρα έχει παραλύσει καθώς από την Αθήνα έως τη Ρόδο και από την Λάρισα έως τη Θεσσαλονίκη ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας έχουν βάλει «λουκέτο».
Μεγάλες πορείες είναι σε εξέλιξη σε όλη τη χώρα με το πλήθος να είναι συγκεντρωμένο στο Σύνταγμα το οποίο είναι αστυνομοκρατούμενο όπως και η ευρύτερη περιοχή.
Στη πορεία του ΠΑΜΕ, σύμφωνα με την αστυνομία υπολογίζεται ότι συμμετέχουν περίπου 25.000 άτομα, σε αυτή της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ 15.000, ενώ 5.000 είναι συγκεντρωμένοι στο Μουσείο.  Πάντως τα συνδικάτα  κάνουν λόγο για πάνω  70 χιλιάδες συγκεντρωμένους.

Μικροένταση σημειώθηκε λίγο πριν τις 2 στο Σύνταγμα με διαπληκτισμούς μεταξύ των συγκεντρωμένων στο μπλοκ των αγροτών και αυτών της εργατικής αλληλεγγύης.

Το ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκε στις 10:30 στην Ομόνοια και στη συνέχεια ξεκίνησε την πορεία μέχρι το Σύνταγμα, όπου και παραμένει αυτή την ώρα. Για πρώτη φορά στα χρονικά η πορεία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΠΑΜΕ ενώθηκε. Ελάχιστα καταστήματα έχουν ανοίξει.
Kλειστές είναι η Πατησίων από Ιουλιανού, η κάθοδος της Λ. Βασ. Σοφίας από το ύψος του ξενοδοχείου Χίλτον, η Ακαδημίας, η Πανεπιστημίου, η Σταδίου και η Λ. Αμαλίας.

Δυναμικές συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις. 
Στην Κρήτη έκαναν την ...κηδεία του ασφαλιστικού. 
Ακινητοποιημένα είναι σχεδόν όλα τα Μέσα Μεταφοράς, δεμένα τα πλοία στα λιμάνια, ενώ έχουν ακυρωθεί πτήσεις της Aegean και της Olympic Air.
Η Αθήνα  είναι φρούριο, στην περιοχή του Χίλτον έχουν στηθεί κλούβες για τον φόβο επεισοδίων καθώς εκεί βρίσκονται οι εκπρόσωποι των δανειστών. 
Ισχυρή είναι η παρουσία της αστυνομίας και σε άλλη σημεία της πόλης. Σταδίου και Πανεπιστημίου είναι γεμάτες από κλούβες των ΜΑΤ.


Δυναμική είναι η συμμετοχή των δικηγόρων


Να αποσυρθεί εδώ και τώρα το ασφαλιστικό νομοσχέδιο ζήτησε ο Γ.Γ. του ΚΚΕ Δημ. Κουτσούμπας σε μήνυμά του με αφορμή τη σημερινή πανελλαδική απεργία. «Η μεγάλη επιτυχία της πανελλαδικής γενικής πανεργατικής απεργίας, τα μεγάλα συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις της χώρας, τα αγωνιστικά μπλόκα της αγροτιάς, η συμμετοχή εκατοντάδων χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων, επιστημόνων, νέων και γυναικών των λαϊκών οικογενειών, στέλνουν ένα μήνυμα: Δεν πάει άλλο», σημειώνει χαρακτηριστικά ο γγ του ΚΚΕ.


Διαμαρτυρία ΑΜΕΑ

Ποιοί απεργούν σήμερα

Στην απεργία της Πέμπτης, εκτός των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, συμμετέχουν η ΓΣΕΒΕΕ (επαγγελματοβιοτέχνες) και ΕΣΕΕ (έμποροι) οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στη Μητροπόλεως μπροστά στα γραφεία της ΕΣΕΕ στις 11:00.

Το σποτ της ΓΣΕΕ

Οι αγρότες, που ενισχύουν τα μπλόκα τους σε όλη την Ελλάδα, ετοιμάζουν εντυπωσιακή... "εισβολή" στην Αθήνα. Κλειστά θα είναι και τα πρατήρια υγρών καυσίμων, με τους βενζινοπώλες να μπαίνουν κι εκείνοι στο χορό των κινητοποιήσεων.
Στην απεργία συμμετέχουν, επίσης, η ΠΟΕ-ΟΤΑ, η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, οι μηχανικοί και οι φοροτεχνικοί. Κλειστά θα είναι επίσης τα φαρμακεία. Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία, οι προνομιακές μονάδες, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ.
Οι δικηγόροι συνεχίζουν την απεργία τους μέχρι την άλλη Δευτέρα (08.02.2016), ενώ οι συμβολαιογράφοι απέχουν έως την Παρασκευή (05.02.2016). Στην απεργία συμμετέχουν και οι φορτηγατζήδες, με την Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών να ξεκινά απεργία διαρκείας.
Στην απόφαση να προχωρήσουν σε αποχή από την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων και μάλιστα κυλιόμενη, από την πρώτη ημέρα που θα ανοίξει το σύστημα, κατέληξαν οι φορείς των λογιστών και φοροτεχνικών.

Το σποτ του ΠΑΜΕ

Πως θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς

Σήμερα δεν θα κινηθούν καθόλου τα τρόλεϊ, τα τρένα, οι συρμοί του Προαστιακού και τα ταξί, οι εργαζόμενοι των οποίων θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία. Με στάσεις εργασίας θα συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς.
Τα αστικά λεωφορεία θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ (το βράδυ τα οχήματα θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 8 μ.μ.). Ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος (ΗΠΑΠ), το Μετρό και το τραμ θα πραγματοποιήσουν δρομολόγια από τις 10:00 έως τις 15:00, κυρίως για να εξυπηρετήσουν τους διαδηλωτές που θα πάρουν μέρος στις συγκεντρώσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.Το Μετρό δεν θα πραγματοποιεί δρομολόγια στο τμήμα Δουκ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο καθ όλη τη διάρκεια της μέρας. Στην 24ωρη απεργία θα συμμετέχουν και οι περίπου 30.000 ιδιοκτήτες ταξί όλης της χώρας.

 

Οι κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη

Κλειστά  είναι, τα εμπορικά και άλλα καταστήματα στη Θεσσαλονίκη με αποφάσεις του Εμπορικού Συλλόγου, των επαγγελματιών και των βιοτεχνών. Οι επαγγελματίες έκαναν διαμαρτυρία με τα αυτοκίνητα τους έξω από το κτίριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.  Έμποροι, επαγγελματίες, βιοτέχνες συγκεντρώθηκαν στις 10.30 στη συμβολή της Τσιμισκή με τη Βενιζέλου. Στην Καμάρα κάλεσαν συγκέντρωση στις 10.30 οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.
Στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ. Κατά την ημέρα της απεργίας ο Οργανισμός, θα κυκλοφορεί λεωφορεία με προσωπικό ασφαλείας. Τα δρομολόγια των γραμμών που θα εξυπηρετούνται με το προσωπικό ασφαλείας, θα εκτελούν το πρώτο δρομολόγιο από 04:45 και το τελευταίο 23:00 περίπου.

Δεμένα τα πλοία Πέμπτη - Παρασκευή

Ακινητοποιημένα στα λιμάνια όλης της χώρας, θα παραμείνουν σήμερα και αύριο τα πλοία, λόγω της 48ωρης πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, με αφορμή το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.
Τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα από σήμερα στις 6 το πρωί Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου έως το Σάββατο στις 6 το πρωί 6 Φεβρουαρίου. Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν το Σάββατο το πρωί καλό είναι να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν τροποποιήσεις των δρομολογίων.
Η ΠΝΟ, ζητά την απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, ενώ εκτιμά ότι έως σήμερα δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση από την κυβέρνηση στα αιτήματά τους. Υπογραμμίζει επίσης ότι λόγω ιδιαιτερότητας του ναυτικού επαγγέλματος δεν μπορεί να γίνει η ένταξη του ΝΑΤ στο ΕΦΚΑ.
Τα 14 ναυτεργατικά σωματεία προειδοποιούν με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με την κατάθεση του επίμαχου νομοσχεδίου στη βουλή. Η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) θα συμμετάσχει στη σημερινή συγκέντρωση στην Αθήνα, ενώ αύριο Παρασκευή 05 Φεβρουαρίου στις 12 το μεσημέρι, θα πραγματοποιήσει από κοινού με τους Συλλόγους των Υπαλλήλων και Εργαζομένων του ΝΑΤ, του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, του ΕΛΟΕΝ και της Εστίας των Ναυτικών, συγκέντρωση έξω από την Βουλή.
Επίσης, τα ναυτεργατικά σωματεία Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ), Πανελλήνια Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Εμπορικού Ναυτικού «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΑΓΕΝ), θα συμμετέχουν στο σημερινό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 11 το πρωί στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Ποιες πτήσεις των Aegean/Olympic Air ακυρώνονται:

Λόγω της συμμετοχής της ΟΣΥΠΑ στην 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ καθώς και της 4ωρης στάσης εργασίας του Πανελλήνιου Συλλόγου Πτυχιούχων Τηλεπικοινωνιακών Υπαλλήλων ΥΠΑ από ώρα  8:00 – 12:00, η AEGEAN και η Olympic Air αναγκάζονται να ακυρώσουν 66 σκέλη πτήσεων εσωτερικού την Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου 2016, ως κάτωθι:

Ακυρώνονται οι κάτωθι πτήσεις της AEGEAN στις 4 Φεβρουαρίου 2016:
Α3 352 Αθήνα – Σαντορίνη
Α3 353 Σαντορίνη – Αθήνα
Α3 360 Αθήνα – Σαντορίνη
Α3 361 Σαντορίνη – Αθήνα
Α3 370 Αθήνα – Μύκονος
Α3 371 Μύκονος – Αθήνα
Α3 374 Αθήνα – Μύκονος
Α3 375 Μύκονος – Αθήνα 

Ακυρώνονται οι κάτωθι πτήσεις της Olympic Air στις 4 Φεβρουαρίου 2016:
ΟΑ 037 Αστυπάλαια – Λέρος
ΟΑ 037 Λέρος – Κάλυμνος
ΟΑ 037 Κάλυμνος – Κως
ΟΑ 066 Αθήνα – Πάρος
ΟΑ 067 Πάρος – Αθήνα
ΟΑ 006 Αθήνα – Νάξος
ΟΑ 007 Νάξος – Αθήνα
ΟΑ 070 Αθήνα – Σύρος
ΟΑ 071 Σύρος – Αθήνα
ΟΑ 250 Αθήνα – Μυτιλήνη
ΟΑ 251 Μυτιλήνη – Αθήνα
ΟΑ 254 Αθήνα – Μυτιλήνη
ΟΑ 255 Μυτιλήνη – Αθήνα
ΟΑ 258 Αθήνα – Μυτιλήνη
ΟΑ 259 Μυτιλήνη – Αθήνα
ΟΑ 140 Αθήνα – Αλεξανδρούπολη
ΟΑ 141 Αλεξανδρούπολη – Αθήνα
ΟΑ 146 Αθήνα – Αλεξανδρούπολη
ΟΑ 147 Αλεξανδρούπολη – Αθήνα
ΟΑ 098 Αθήνα – Κάρπαθος
ΟΑ 099 Κάρπαθος – Αθήνα
ΟΑ 092 Ρόδος – Κάρπαθος
ΟΑ 093 Κάρπαθος – Ρόδος
ΟΑ 270 Αθήνα – Χίος
ΟΑ 271 Χίος – Αθήνα
ΟΑ 276 Αθήνα – Χίος
ΟΑ 277 Χίος – Αθήνα
ΟΑ 152 Αθήνα – Καβάλα
ΟΑ 153 Καβάλα – Αθήνα
ΟΑ 154 Αθήνα – Καβάλα
ΟΑ 155 Καβάλα – Αθήνα
ΟΑ 240 Αθήνα – Σάμος
ΟΑ 241 Σάμος – Αθήνα
ΟΑ 248 Αθήνα – Σάμος
ΟΑ 249 Σάμος – Αθήνα
ΟΑ 160 Αθήνα – Ιωάννινα
ΟΑ 161 Ιωάννινα – Αθήνα
ΟΑ 166 Αθήνα – Ιωάννινα
ΟΑ 167 Ιωάννινα – Αθήνα
ΟΑ 074 Αθήνα – Ζάκυνθος
ΟΑ 075 Ζάκυνθος – Αθήνα
ΟΑ 020 Αθήνα – Αστυπάλαια
ΟΑ 062 Αθήνα – Πάρος
ΟΑ 063 Πάρος – Αθήνα
OA 040 Αθήνα – Μήλος
ΟΑ 041 Μήλος – Αθήνα
ΟΑ 012 Αθήνα – Κάλυμνος
ΟΑ 013 Κάλυμνος – Αθήνα
ΟΑ 030 Αθήνα – Λέρος
ΟΑ 031 Λέρος – Αθήνα
ΟΑ 036 Κως – Κάλυμνος
OA 036 Κάλυμνος – Λέρος
ΟΑ 036 Λέρος – Αστυπάλαια
ΟΑ 021 Αστυπάλαια – Αθήνα
ΟΑ 016 Αθήνα – Ικαρία
ΟΑ 017 Ικαρία – Αθήνα
ΟΑ 054 Αθήνα – Κύθηρα
ΟΑ 055 Κύθηρα – Αθήνα


H κυβέρνηση για πρώτη φορά στον έναν περίπου χρόνο που βρίσκεται στην εξουσία είναι με την πλάτη στον τοίχο και έχει έρθει αντιμέτωπη με σφοδρές αντιδράσεις πολλών κοινωνικών ομάδων, τη στιγμή που οι πιέσεις από τη μία πλευρά λόγω προσφυγικού και από την άλλη λόγω ασφαλιστικού μπορεί να πυροδοτήσουν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις.
Την ίδια ώρα οι διαπραγματεύσεις με το κουαρτέτο των δανειστών κάθε άλλο παρά εύκολες προμηνύονται, ενώ παραμένει ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο για άμεσες μειώσεις και στις κύριες συντάξεις, λόγω του αδιεξόδου που για την ώρα διαφαίνεται στις συζητήσεις του Χίλτον. Το ξενοδοχείο είναι σε αστυνομικό κλοιό από το πρωί, με επτά κλούβες των ΜΑΤ να έχουν αναλάβει τη φύλαξή του.
http://www.thetoc.gr/

Related

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 1470539967343408048

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item