Αλλάζει το βαθμολόγιο και το σύστημα κρίσεων στην ΕΛ.ΑΣ, Έρχεται παράλληλη επετηρίδα αλλά με κίνητρα

Το αργότερο μέχρι τα μέσα Μαΐου θα έχει αλλάξει το σύστημα αξιολόγησης των αξιωματικών της Αστυνομίας καθώς και των ετήσιων κρίσεων, με πρόθεση ν' αποτελεί να
γίνει πιο αξιοκρατικό και δίκαιο με την προσθήκη δικλείδων και βαλβίδων ασφαλείας, ακόμα και για τους βαθμοφόρους που οδηγούνται προς την έξοδο.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του bloko.gr από στελέχη του αρχηγείου αλλά και συνδικαλιστές της ΠΟΑΞΙΑ, μελετάται ένα σχέδιο ριζικής αναδιάρθρωσης των όρων αξιολόγησης, με μια πρώτη σκέψη ν' αποτελεί η αλλαγή του συστήματος βαθμολόγησης των αξιωματικών.
Σήμερα, γίνεται έχοντας ως μέτρο το δεκαδικό σύστημα αρίθμησης αλλά από το 1 μέχρι το 10, χωρίς τη δυνατότητα παράθεσης δεκαδικών ψηφίων στους ακέραιους αριθμούς. Αποτέλεσμα αυτού του συστήματος είναι οι πάντες να βαθμολογούνται με 10άρια.
Η πρόθεση είναι ως μέτρο αρίθμησης να οριστεί το 100, ώστε να μπορεί πιο εύκολα ο βαθμολογητής να "παίξει" με υποδιαστολές και κλασματικές μονάδες, ούτως ώστε ν' αρχίσει τουλάχιστον να γίνεται ορατή η ειδοποιός διαφορά του επιμελούς από τον αδιάφορο, του εργατικού από τον ράθυμο, του οξύνους από τον αμβλύνους.
Σ' αυτή την περίπτωση, το μήνυμα από τα πάνω προς τα κάτω θα είναι πως θα αξιολογούνται με βαθμό ικανότητας και οι βαθμολογητές, αναλόγως της αντιπροσωπευτικότητας του βαθμού με τον οποίο θ' αξιολογούν τους υφισταμένους τους.
Επίσης, στις σκέψεις είναι να λειτουργήσει η παράλληλη επετηρίδα για όλους όσοι αποστρατεύονται χωρίς να έχουν θεμελιώσει πλήρη συνταξιοδοτικά δικαιώματα, αφενός για να μην βγαίνουν πρόωρα στη με απώλειες σύνταξη, αφετέρου να του δίνονται κίνητρα ώστε να τους παρέχεται η δυνατότητα της επαναφοράς στην επετηρίδα, από την στιγμή που με ζέση και ζήλο θα εκτελούν τα όποια καθήκοντα του ανατίθενται.
Όπως έχουμε γράψει, η πρόθεση είναι μέσα στο Μάϊο να έχει πάρει υπογραφή το σχετικό Π.Δ. προκειμένου οι πάντες να έχουν ευθυγραμμιστεί πάνω στις νέες συντεταγμένες αξιολόγησης και να γνωρίζουν έγκαιρα και με διαθέσιμο χρόνο μπροστά τους, πως θα γίνουν σε ένα χρόνο οι επόμενες τακτικές κρίσεις των αξιωματικών.
bloko.gr

Related

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ 6165618879492734265

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item