Είστε αχάριστος κύριε Σφακιανάκη!!!

http://content-mcdn.ethnos.gr/filesystem/images/20160218/engine/newego_LARGE_t_1101_54635642_type13145.jpg
Αναδημοσίευση από το προφίλ του αντιστράτηγου εα Νίκου Μπλάνη, στο facebook.
Παρατηρούμε τις τελευταίες ώρες στα Μ.Μ.Ε. πληθώρα δημοσιευμάτων για τη μετάθεση του Υποστράτηγου Μανώλη Σφακιανάκη από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που αποτελεί αυτοτελή κεντρική Υπηρεσία επιπέδου Διεύθυνσης, στον Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού του Αρχηγείου της Αστυνομίας, που αποτελεί σύμφωνα με τις διατάξεις του π.δ.178/2014 την Ανώτατη Επιτελική Υπηρεσία του Σώματος. Τα εν λόγω δημοσιεύματα αναφέρονται σε δήθεν υποβάθμισή του και μετακίνηση σε Υπηρεσία ψυγείο, «καρατόμηση» κ.λ.π. παρόμοια και επίσης ότι ο ίδιος δεν την αποδέχεται! Ας ηρεμήσουμε και ας δούμε περί τίνος πραγματικά πρόκειται.
2. Ο εν λόγω Κλάδος αποτελείται από τις Διευθύνσεις (6 τον αριθμό) Αστυνομικού Προσωπικού, Πολιτικού Προσωπικού, Οργάνωσης και Νομικής Υποστήριξης, Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Ανθρώπινων Πόρων, Επικοινωνίας και τέλος Εσωτερικών Λειτουργιών. Πρόκειται δηλαδή για ένα Κλάδο που χειρίζεται θέματα μείζονος σπουδαιότητας (όπως μεταθέσεις, προαγωγές, πειθαρχικές υποθέσεις, οργανωτικά και νομικά ζητήματα και θέματα εκπαίδευσης και επικοινωνίας-δημοσίων σχέσεων) και στα οποία καλείται ο εν λόγω αξιωματικός να προσφέρει τις εμπειρίες του (όπως τις πρόσφεραν πριν και Επίτιμοι Αρχηγοί-Στρατηγοί) και να αναδείξει τις ηγετικές-διευθυντικές του ικανότητες για την περαιτέρω εξέλιξή του στην ηγεσία του Σώματος. Και εδώ γεννάται το ερώτημα: Μπορεί να θεωρηθεί υποβάθμιση η μετακίνηση από υποδεέστερη Υπηρεσία στην Ανωτάτη Επιτελική Υπηρεσία του Αρχηγείου; Ασφαλώς όχι! Θεωρώ ότι η Ηγεσία έκανε μια καλή για την υπηρεσία και τιμητική για τον ίδιο επιλογή, την οποία δεν εκτίμησε, ως όφειλε!
3. Ο κ. Σφακιανάκης είναι αναντικατάστατος; Το έργο, που φέρεται να παρήγαγε η Υπηρεσία του, οφείλεται αποκλειστικά σ΄αυτόν; Δεν οφείλεται κυρίως (ή και) στους άλλους αξιωματικούς της (κάποιοι με περισσότερα προσόντα); Μήπως ο ίδιος «οικειοποιήθηκε» υπέρμετρα το έργο της Υπηρεσίας και των υφισταμένων του; Γιατί αυτή η «προσωποποίηση»; Ο ίδιος μήπως επίσης εκμεταλλεύτηκε τη δημοσιότητα προς ίδιος όφελος (π.χ. για την προβολή και προώθηση των βιβλίων του); Μήπως επιθυμεί να εντάξει τον εαυτόν του στους «δημοσιοσχεσίτες» αξιωματικούς, για του οποίους έγραψα σε προηγούμενα άρθρα μου;
4. Αν ο κ. Σφακιανάκης έπαιρνε προαγωγή τι θα γινότανε; Πάλι θα έπρεπε να παραμείνει στη θέση του; Θα έμεινε ισόβιος προϊστάμενος της εν λόγω Υπηρεσίας; Και αν αποστρατεύονταν, όπως τόσοι άλλοι αξιωματικοί, ικανότεροι μάλιστα απ΄ αυτόν; Δεν υπάρχει διάδοχη κατάσταση; Προφανώς και υπάρχει!
5. Πρόσφατα γυναίκα συνάδελφός του, με αφορμή τις κρίσεις, φέρεται να δήλωσε: «Είμαι στρατιώτης και πηγαίνω, όπου με διατάξει η υπηρεσία»! Αυτό δεν το ασπάζεται ο ίδιος; Τελικά εκείνη επέδειξε ανωτερότητα, την οποία δυστυχώς αρνείται αυτός με την απαράδεκτη συμπεριφορά του! Σε κάθε περίπτωση έχει το δικαίωμα προσφυγής (αίτησης ακύρωσης ή τροποποίησης της μετάθεσης) σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 18 του π.δ. 100/2003 ενώπιον των αρμοδίων οργάνων της Υπηρεσίας και όχι ενώπιον των Μ.Μ.Ε., εκτός αν θεωρεί, ότι αυτός είναι υπεράνω των Νόμων και των Κανονισμών του Σώματος;
6.Τελικά είστε αχάριστος κύριε Σφακιανάκη! ΄Επρεπε να σας είχαν αποστρατεύσει, πράγμα το οποίο δεν αποκλείεται και να επιδιώκετε με τη στάση σας! Κρίμα!

  ο κ. Μπλάνης
.

Related

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ 1967081411189195124

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item