Να αποκατασταθεί το λάθος με το ΤΕΕΜ και τους συνόδους σκύλων!

Γλυφάδα 15/02/2016     

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ         
Την 14 Φεβρουαρίου 2016, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων  Νοτ/κής Αττικής Γιώργος ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ, με αντιπροσώπους της Ένωσης, επισκεφτήκανε το πρώην Ολυμπιακό Σκοπευτήριο Μαρκοπούλου και συγκεκριμένα τις Ειδικές Υπηρεσίες που στεγάστηκαν εκεί  πρόσφατα (ΤΕΕΜ, ΤΣΑΣ - Κ9).

Οι συνάδελφοι αφού μας υπέδειξαν τους χώρους που τους έχουν δοθεί, μας εξέθεσαν τα προβλήματα που τους απασχολούν, την έντονη πικρία τους για την απαξίωση αυτών των Υπηρεσιών, καθώς και του έργου το οποίο επιτελούν.Με μεγάλη μας λύπη διαπιστώσαμε για άλλη μια φορά, ότι οι αρχικές αντιδράσεις-εκτιμήσεις και θέσεις μας, που άλλωστε ήταν και θέσεις  που είχαν εισηγηθεί προς την ηγεσία τόσο η Δ.Α.Α. όσο και η  Υ.Κ.Α.,  περί μη μεταφοράς των πυροτεχνουργών, συνοδών σκύλων  στο Μαρκόπουλο, ήταν απολύτως σωστές.
Η αναδιάρθρωση επί των ημερών του Κου ΔΕΝΔΙΑ και η πρόβλεψη για την δημιουργία της Δ.Ε.Α.Δ. (ΕΚΑΜ - ΤΕΕΜ - ΕΝΑΕΡΙΑ ΜΕΣΑ) προσπάθησε να πειραματιστεί, χωρίς κανέναν σχεδιασμό και αντίληψη, αλλά και χωρίς να λαμβάνει καθόλου  υπ' όψιν τις εισηγήσεις των ειδικών, δηλαδή να συνδέσει Ειδικές Υπηρεσίες άσχετες μεταξύ τους οι οποίες λειτουργούσαν άψογα και με 100 % αποτελεσματικότητα.
Αποτέλεσμα αυτής της ενέργειας ήταν να αποδυναμώσει και να διαλύσει πλήρως την τέλεια δομή λειτουργίας τους, αλλά και να ρίξει στο ναδίρ την αποτελεσματικότητά τους. Έγινε εγκατάστασή τους σε μία περιοχή ιδιαίτερα απομακρυσμένη, 45 χλμ μακριά από το κέντρο της πόλης, από το οποίο εξελίσσονται το 99%  των περιστατικών, αλλά και εκεί όπου υπάρχει ο κρατικός μηχανισμός  καθώς και Υπηρεσίες, κτίρια και εγκαταστάσεις που αποτελούν  τον νούμερο ένα στόχο τέτοιων ενεργειών.
Επίσης για κάποιο λόγο που δεν μπορούμε να αντιληφθούμε και να προσεγγίσουμε, διατάχθηκε εσπευσμένα και πρόωρα η μεταφορά του ΤΕΕΜ και των συνοδών αστυνομικών σκύλων, χωρίς να υπάρχει καμία διοικητική μέριμνα και  ουδεμία υποδομή ούτε σχεδιασμός των αναγκών λειτουργίας της συγκεκριμένης Υπηρεσίας. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι  στην εγκατάσταση δεν υπάρχει ούτε πόσιμο νερό.

 Όπως χαρακτηριστικά είπε Αντιστράτηγος κατά την επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις του ΤΕΕΜ, ότι πρόκειται για '' τάφο του Ινδού '' εννοώντας, ότι  στην προκειμένη περίπτωση  πρώτα μεταφέρθηκαν οι άνθρωποι που θα  κατοικήσουν και μετά τα τούβλα για να χτιστεί η οικοδομή.

Η εικόνα που διαπιστώσαμε για τις εγκαταστάσεις που έχουν δοθεί στο ΤΕΕΜ και στην ΤΣΑΣ(Κ9), αποτελούν ντροπή για την Ελληνική Αστυνομία  του 2016, καθώς δεν υπήρξε μέριμνα στις εγκαταστάσεις  ούτε για  την παραμονή των σκύλων ανιχνευτών, διότι  πολεοδομικώς και υγειονομικώς κρίνονται ακατάλληλες. Στο υγειονομικό κομμάτι συζητάμε για ανθρώπους που εργάζονται δίπλα σε κουφάρια ψόφιων ποντικών, χωρίς εξαερισμό, χωρίς θέρμανση και γενικώς χωρίς να τηρούνται οι στοιχειώδεις υγειονομικοί κανόνες. 
Η εικόνα που σχηματίσαμε, είναι εικόνα διάλυσης-αποσύνθεσης- καταβαράθρωσης του ηθικού του προσωπικού και σύγχυσης αυτού, καθώς και απόλυτης δυσλειτουργίας της εν λόγω Υπηρεσίας, η οποία μέχρι σήμερα μετράει μόνο επιτυχίες στα χιλιάδες περιστατικά τοποθετήσεως εκρηκτικών μηχανισμών που έχει διαχειριστεί. Αυτές οι Υπηρεσίες  είναι που έχουν συμβάλει στην ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας του Έλληνα πολίτη, με τον υψηλό επαγγελματισμό, που διακατέχει τα ιδιαιτέρως έμπειρα και εκπαιδευμένα στελέχη που την απαρτίζουν, καθώς και το ότι στα 30 χρόνια   λειτουργίας της, δεν μετράει ούτε ένα θύμα πολίτη ή αστυνομικό, πρωτοφανές  για τέτοια Υπηρεσία παγκοσμίως.
Η απόσταση που καλείται  να καλύψει το προσωπικό σε  περίπτωση συμβάντος μέχρι να φτάσει στο σημείο του περιστατικού, είναι παράγοντας που συμβάλει στην αύξηση του στρες, ενώ θα έπρεπε να συμβαίνει το αντίθετο, ειδικά όταν μιλάμε για αστυνομικούς που καλούνται να ενεργήσουν κάτω από τις συνθήκες που προβλέπονται στο συγκεκριμένο αντικείμενο.


Οι φθορές και τα έξοδα των υπηρεσιακών οχημάτων για καύσιμα είναι τεράστια, το κόστος για  το προσωπικό δυσβάσταχτο, αλλά και ο χρόνος εργασίας που χάνεται κατά την διάρκεια μετάβασης και αποχώρησης του προσωπικού όλης αυτής της δομής μεγάλος (πάνω από δύο ώρες).
Εμείς διερωτώμεθα για ακόμη μια φορά, προς τι όλη αυτή η άρον- άρον, άστοχη  και με μεγάλο κόστος διαδικασία μεταφοράς,  αυτών των Υπηρεσιών στο Μαρκόπουλο, που  δημιουργεί εικόνα αποσύνθεσης, ενώ θα μπορούσε κάλλιστα στο χώρο αυτό να δημιουργηθεί ένα Πανευρωπαϊκό- εκπαιδευτικό σκοπευτήριο, για την εκπαίδευση του προσωπικού, μιας και κατασκευάστηκε ακριβώς για αυτόν τον λόγο, δηλαδή σκοπευτήριο.
Επίσης από την άλλη  εγκαταλείφθηκε, μία εγκατάσταση άριστη και πρότυπο για την συγκεκριμένη Υπηρεσία, που ήταν η εγκατάσταση του Ελληνικού, καθώς θα μπορούσε να παραμείνει ενεργή μέχρι να διευθετηθεί το ζήτημα του Ελληνικού. Οι κεντρομορφικές  αυτές  Υπηρεσίες  δεν έχουν καμία δουλειά 45 χλμ μακριά από τον χώρο εργασίας τους που είναι το κέντρο των Αθηνών. Το ίδιο είχε γίνει και με άλλες Υπηρεσίες (πχ μεταφορά Α.Τ. Ακροπόλεως και κατόπιν επαναλειτουργία αυτού στην ίδια θέση).
Διερωτώμεθα, ποιός είναι αυτός ο επενδυτής  που θα ζητούσε την απομάκρυνση αυτών των Υπηρεσιών, που έχουν άμεση σχέση με την ασφάλεια των μεγαλειωδών υποδομών, που υποτίθεται ότι θα γίνουν στην συγκεκριμένη περιοχή;

Θεωρούμε ότι αυτό όχι μόνο δεν θα ήταν τροχοπέδη σε οποιαδήποτε διαπραγμάτευση, αντιθέτως μάλιστα θα ήταν ένα πλεονέκτημα. Οποιοσδήποτε επενδυτής θα φρόντιζε ο ίδιος για κατασκευή καλύτερων υποδομών για τις εν λόγο Υπηρεσίες με δικά του έξοδα. 

Εμείς ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων  Νοτ/κής Αττικής, για άλλη μια φορά κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου, βάζοντας ως πρώτη προτεραιότητα την αποτελεσματικότητα μιας Υπηρεσίας, που είναι άμεσα συνυφασμένη με την ασφάλεια του πολίτη και του εργαζόμενου Αστυνομικού και κατά δεύτερον των κατάλληλων υποδομών που είναι αναγκαίες προκειμένου να λειτουργήσουν απρόσκοπτα οι εν λόγω Υπηρεσίες. Ζητούμε την άμεση υπαγωγή αυτών των Υπηρεσιών στην ΚΡΑΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ως είχε, καθώς και την επιστροφή τους στις εγκαταστάσεις που στεγάζονταν στο Ελληνικό, πλησίον στο κέντρο της πόλης ως είχε, για την άψογη λειτουργία των Υπηρεσιών.

Μην περιμένετε να υπάρξει θύμα για να το κάνετε.

« Κάλλιον του θεραπεύειν το προλαµβάνειν »
Για το Δ.Σ.
-Ο-                                      -Ο-
     Πρόεδρος                      Γεν. Γραμματέας
ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ Γεώργιος         ΚΟΡΚΟΒΕΛΟΣ Σπυρίδων
                                          6978079503                                      6977506464

Related

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ 3286985979625568428

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item