Εισαγωγή 2500 ιδιωτών στις αστυνομικές σχολές για το έτος 2016.

Εισαγωγή 2500 ιδιωτών στις αστυνομικές σχολές για το έτος 2016. Τους τελευταίους μήνες η Χώρα καλείται να αντιμετωπίσει πρωτόγνωρες καταστάσεις οι οποίες οφείλονται στην τεράστια εισροή προσφύγων στον Ελλαδικό χώρο.


Καθημερινά ανοίγουν νέα κέντρα κράτησης ανοιχτού τύπου ενώ σιγά σιγά ανοίγουν ξανά και τα κέντρα κράτησης παράνομων μεταναστών. Όλο αυτό το βάρος το έχει επωμιστεί αποκλειστικά και μόνο το ένστολο προσωπικό.
Σε δηλώσεις του ο Αναπληρωτής Υπουργός κ.ΜΟΥΖΑΛΑΣ είπε ότι καθημερινά περίπου 5000 Αστυνομικοί θα πρέπει να απασχολούνται για το μεταναστευτικό.
Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας έχει συρρικνωθεί λόγω των μαζικών συνταξιοδοτήσεων και των ελάχιστων προσλήψεων Αστυνομικών. Όπως γίνετε αντιληπτό σε καμία περίπτωση η Ελληνική Αστυνομία δεν μπορεί να ανταπεξέλθει και να χρησιμοποιεί καθημερινά 5000 Αστυνομικούς αποκλειστικά για το μεταναστευτικό ζήτημα. Αν συμβεί κάτι τέτοιο αυτό θα έχει τεράστιες επιπτώσεις στην δημόσια ασφάλεια και τάξη της χώρας αφού θα ελαχιστοποιηθούν οι Αστυνομικοί που θα περιπολούν και θα αστυνομεύουν και επίσης οι συνθήκες εργασίας του Έλληνα Αστυνομικού θα χειροτερέψουν ακόμα περισσότερο αφού θα καλείται να εκτελεί υπηρεσία ασταμάτητα χωρίς την απαραίτητη ξεκούραση και χωρίς τις κατάλληλες συνθήκες εργασίας.
Το συγκεκριμένο ζήτημα ήδη έχει αρχίσει να διαπιστώνεται σε πάρα πολλές υπηρεσίες ανά την Ελλάδα όπου αστυνομικοί καλούνται να ταξιδεύουν 4 ώρες και να εκτελούν επιπλέον 8 ώρες υπηρεσία σε πόλεις εκτός της έδρας τους, ενώ οι χιλιάδες αποσπάσεις σε όλες τις πόλεις που αντιμετωπίζουν προσφυγικό πρόβλημα είναι λύση προσωρινή η οποία προκαλεί τεράστια προβλήματα και στις διευθύνσεις από τις οποίες αποσπώνται οι συνάδελφοι.
Το προσφυγικό είναι ένα πανευρωπαϊκό ζήτημα το οποίο δυστυχώς το έχει επωμιστεί εξ ολοκλήρου η Χώρα μας. Επίσης, τα σύνορα της Ελλάδας είναι και ευρωπαϊκά σύνορα.
Με όλα όσα αναφέραμε παραπάνω είναι ευκόλως αντιληπτό ότι το σώμα της ΕΛ.ΑΣ. όπως επίσης και το Λιμενικό και άλλες υπηρεσίες θα πρέπει άμεσα να ενισχυθούν με προσωπικό ώστε να καταφέρουν να ανταπεξέλθουν επάξια σε αυτήν την δύσκολη συγκυρία για την Χώρα μας.
Καλούμε την Ελληνική Κυβέρνηση να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, πέρα από οποιεσδήποτε μνημονιακές δεσμεύσεις όπου θα τις επιτρέψουν να κάνει άμεσα προσλήψεις στην Ελληνική Αστυνομία.Σε καμία περίπτωση οι 800 περίπου πολίτες οι οποίοι θα εισέλθουν στην ΕΛ.ΑΣ. μέσω των πανελλαδικών εξετάσεων για το έτος 2016 δεν επαρκούν για να καλύψουν τα τεράστια κενά που έχουν δημιουργηθεί.
Ζητάμε την άμεση αύξηση των προσλήψεων σε 2500-3000 για το έτος 2016 και την διατήρηση του αριθμού των εισακτέων σε αυτά τα επίπεδα για τα επόμενα 2 με 3 έτη έτσι ώστε να εισαχθεί ένας ικανοποιητικός αριθμός στις Αστυνομικές Σχολές που θα μπορέσει να επανδρώσει τις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ.
Τονίζουμε και διευκρινίζουμε ότι η πρόταση μας αφορά ως μόνο τρόπο προσλήψεων τις Πανελλαδικές εξετάσεις. Επίσης, θα πρέπει να απαιτηθεί πλην των προσλήψεων και η άμεση υλικοτεχνική υποστήριξη των υπηρεσιών που καθημερινά απασχολούνται με το μεταναστευτικό με ευρωπαϊκά κονδύλια.
Άλλωστε κάτι ανάλογο έπραξε και η Γαλλική Κυβέρνηση μετά τα συνεχή τρομοκρατικά χτυπήματα που δέχθηκε εντός των συνόρων της. Αναμένουμε σύντομα να αναλάβουν τις κατάλληλες πρωτοβουλίες οι Αρμόδιοι προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των προσφύγων.
Ειδάλλως κανείς δεν πρόκειται να εγγυηθεί για πόσο ακόμα θα μπορεί να ανταπεξέλθει το αστυνομικό προσωπικό με αυτούς τους ρυθμούς εργασίας με τα ελάχιστα εφόδια και με αυτά τα ωράρια.

Α.Σ.Π.Α.Θεσσαλονίκης
aspapolice.gr

Related

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ 625929124687533446

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item