Κανείς δεν εμπνεύστηκε την ανάγκη για εναρμόνιση και εξέλιξη των αστυνομικών Σχολών;

http://aftovi2.27210.gr/mediafiles/2015/03/sxoli_elas_aftodioikisi.jpg
 Άρθρο του μέλους του Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών υπαλλήλων Λάρισας και αντιπρόσωπου στην ΠΟΑΣΥ Δημήτριου Γεωργαντά
Παρακολουθώντας διάφορα βίντεο παρελάσεων, λόγω της Επετείου, η συνέχεια με οδήγησε στις πρόσφατες ορκωμοσίες των παραγωγικών σχολών του στρατού –αεροπορίας και τέλος σ αυτές, των δικών μας σχολών.
 Με αυτό το κείμενο, θέλω να καταθέσω τη λύπη μου και ένα προβληματισμό, για μια κατάσταση που ξεκίνησε από την τότε πολιτική, φυσική και συνδικαλιστική ηγεσία, τόσο φιλόδοξα και θερμά, από ότι λέγεται το 1994, με την ψήφιση του Ν. 2226/94, ο οποίος μεταξύ των άλλων καινοτόμων ιδεών, προέβλεπε εισαγωγή σπουδαστών –δοκίμων με σύστημα πανελλαδικών εξετάσεων του Υπ. Παιδείας και ο οποίος πήρε σάρκα και οστά το 1995, με την εισαγωγή των πρώτων δοκίμων Υπαστυνόμων και την 12/01/1996, με την είσοδο στα ΤΔΑ των δοκίμων Αστυφυλάκων.

 Μία ιδέα σταθμός όπως χαρακτηρίστηκε τότε από όλους αλλά θα μου επιτρέψετε συνάδελφοι αναγνώστες να πω πως η ιδέα σταθμός «στάθμευσε» και δεν μετεξελίχθηκε, δεν εκσυγχρονίστηκε. Αυτό μπορεί να το διαπιστώσει κανείς από τις σχολές του στρατού οι οποίες μετεξελίχθηκαν σε ΑΣΕΙ και ΑΣΣΥ ακολουθώντας το πνεύμα της σύγχρονης εκπαίδευσης και παροχής εφοδίων στους σπουδαστές τους. 
Πέρασαν 21 χρόνια περίπου από την ημέρα εκείνη και κανείς δεν ασχολήθηκε με την εξέλιξη του νόμου ο οποίος είναι μια πάρα πολύ καλή βάση για περαιτέρω εξέλιξη και βελτίωση. Τα άρθρα 1,2 3,5 θα μπορούσαν να είναι η αφετηρία στα τόσα χρόνια μιας πλέον εκσυγχρονισμένης Αστυνομικής Ακαδημίας με τη Σχολή Αξιωματικών ως ΑΕΙ και όχι ισότιμη ΑΕΙ με άρτιο και εναρμονισμένο κύκλο σπουδών με άρτια επαγγελματική και επιστημονική κατάρτιση. 

Με την από κοινού διοργάνωση με έτερα Πανεπιστήμια, εσωτερικού η εξωτερικού Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών. Ύστερα η Σχολή Αστυφυλάκων ο κορμός του Σώματος που ενώ προβλέφθηκε υπερδιετους φοίτησης παρέμεινε μη αναγνωρίσιμη παρέχοντας στον απόφοιτο ένα πτυχίο ούτε ισότιμο ΤΕΙ όπως εσφαλμένα πιστεύαμε. Άλλωστε η πρόσφατη απογραφή το επιβεβαίωσε αφού οι απόφοιτοι απογράφονταν μόνο ως Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Έτσι δικαίως ανακύπτει το ερώτημα:

1. Γιατί τόσος καιρός πέρασε χωρίς να γίνει ουδεμία βελτιωτική κίνηση ;;;
2. Γιατί δεν προχωρήσαμε και μεις ως αστυνομία στη δημιουργία ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος (Σχολή Αξ/κων) και Ανώτερου ιδρύματος Υπαξιωματικών ως ΤΕΙ οι απόφοιτοι του οποίου ως Αστυφύλακες ανακριτικοί υπάλληλοι να εξελίσσονται και βαθμολογικά όπως οι αντίστοιχοι των Υπαξ/κων στρατού;; απαλείφοντας παράλληλα και το φαινόμενο που ανέκυψε με το πρόχειρο του λεγόμενου ¨βαθμολογίου¨ N 3686 /2008, το οποίο κατά τη γνώμη μου έδωσε πελάτες σε δικηγορικά γραφεία και μόνο με τις ασάφειες του.
3. Γιατί να διατηρούμε αστυνομία 3 ταχυτήτων π.χ Αρχ/κας εξετάσεων-βαθμολογίου ΠΣ- βαθμολογίου ΜΠΣ και η υπηρεσία να μην επιδιώξει την ομοίωση όλων μέσω της Σχολής Μετ/σης;;
4. Κανείς δεν είδε το πρόβλημα;;; κανείς δεν εμπνεύστηκε την ανάγκη για εναρμόνιση και εξέλιξη;;; δεν το πιστεύω…

pasapolice.blogspot.gr
 

Related

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ 5837183749660393198

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item