Φρούτα και λαχανικά: Από ποιες μορφές καρκίνου προστατεύουν
http://img-s-msn-com.akamaized.net/tenant/amp/entityid/BBqAb1Z.img?h=1080&w=1920&m=6&q=60&o=f&l=f 
 
Τα άτομα που ακολουθούν διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, διατρέχουν χαμηλότερο κίνδυνο να εκδηλώσουν κάποιες μορφές καρκίνου.
Ερευνητές του Εθνικού Αντικαρκινικού Ινστιτούτου των ΗΠΑ με επικεφαλής τον Δρ Νιλ Φρίντμαν διαπίστωσαν ότι μεταξύ περισσοτέρων από 490.000 Αμερικανών 50 ετών και άνω, αυτοί που έτρωγαν τα περισσότερα φρούτα και λαχανικά είχαν το μικρότερο κίνδυνο να εκδηλώσουν καρκίνο της στοματικής κοιλότητας, του λάρυγγα ή τον φωνητικών χορδών.
Το κάπνισμα και η κατάχρηση αλκοόλ είναι δύο μείζονες παράγοντες κινδύνου για καρκίνο της κεφαλής και του τραχήλου, αλλά ακόμα και όταν οι ερευνητές συνυπολόγισαν αυτές τις παραμέτρους, τα λαχανικά και τα φρούτα εξακολουθούσαν να σχετίζονται με χαμηλότερο κίνδυνο.
Συγκεκριμένες τροφές διαπιστώθηκε ότι ήταν ιδιαιτέρως προστατευτικές. Τα όσπρια, περιλαμβανομένων τα αποξηραμένων φασολιών, των αμπελοφάσουλων και του αρακά, καθώς και οι πιπεριές, οι ντομάτες και τα καρότα σχετίστηκαν με χαμηλότερες πιθανότητες καρκίνου. Το ίδιο ίσχυε για τα ροδανθή φρούτα, περιλαμβανομένων των μήλων, των νεκταρινιών, των ροδάκινων, των αχλαδιών, των δαμάσκηνων και των φραουλών.
bigstock Fruits And Vegetables 46667848  Παλαιότερες έρευνες είχαν δείξει ότι τα φρούτα και τα λαχανικά και τα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν, περιλαμβανομένων και διαφόρων αντιοξειδωτικών, μπορεί να βοηθούν στην προστασία κατά του καρκίνο της κεφαλής και του τραχήλου. Αλλά οι περισσότερες έρευνες συνέκριναν καρκινοπαθείς με υγιή άτομα, παρά να θέτουν την ίδια ομάδα υπό παρακολούθηση για μεγάλο διάστημα χρόνου για να δουν αν τα φρούτα και τα λαχανικά συντελούν στην πρόγνωση της εκδήλωσης καρκίνου.
Ο Δρ Φρίντμαν και οι συνεργάτες του μελέτησαν στοιχεία που αφορούσαν 490.802 ενήλικες που είχαν πάρει μέρος σε έρευνα για την διατροφή και άλλους παράγοντες υγείας και είχαν τεθεί υπό τετραετή ιατρική παρακολούθηση. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, 787 άνδρες και γυναίκες διαγνώστηκαν με καρκίνο του στόματος, του λάρυγγα ή των φωνητικών χορδών.
Γενικά, η έρευνα επιβεβαιώνει ότι ο κίνδυνος καρκίνου φθίνει καθώς αυξανόταν η πρόσληψη φρούτων και λαχανικών. Για παράδειγμα, οι συμμετέχοντες που έτρωγαν τα περισσότερα λαχανικά, μεταξύ τριών και τεσσάρων μερίδων ημερησίως, είχαν κατά το ένα τρίτο χαμηλότερο κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου της κεφαλής και του τραχήλου από τους συμμετέχοντες που έτρωγαν τα λιγότερα λαχανικά, δηλαδή λιγότερο από μια μερίδα την ημέρα.
Provided by :www.msn.com

Related

People & Style 1725244411172813416

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item