Προσφυγικό: Η μεγάλη ανηφόρα του Βίτσα και το όπλο του προσωπικού των ΕΔ

http://www.militaire.gr/wp-content/uploads/2016/03/vitsas_kounia-640x330.jpg 
 Σε ανύποπτο χρόνο ,πολύ πριν η βόμβα του προσφυγικού εκραγεί, σε μία συζήτηση που είχαμε , ο ΑΝΥΕΘΑ έδειξε ότι έχει καταλάβει βασικά και απαραίτητα πράγματα για έναν πολιτικό που αναλαμβάνει πόστο στο ΥΠΕΘΑ:  “Οι Ένοπλες Δυνάμεις μπορούν να κάνουν τα πάντα ,αλλά δεν σημαίνει ότι πρέπει να τις βάζουμε να τα κάνουν όλα”, είχε πει σε συναδέλφους του στην κυβέρνηση. 

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ
Ο Δημήτρης Βίτσας αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα ΑΝΥΕΘΑ, έπεσε απ΄ ευθείας στα …βαθειά. Ο γόρδιος δεσμός των προβλημάτων της αμυντικής βιομηχανίας που κλήθηκε να διαχειριστεί είχε περάσει από πολλούς υπουργούς και κανένας δεν τόλμησε να τον κόψει. Όμως τα πραγματικά δύσκολα για τον Δημήτρη Βίτσα δεν είχαν έρθει. Ήρθαν τώρα με το προσφυγικό. Κλήθηκε να γίνει ο συντονιστής όλης της προσπάθειας ενός προβλήματος που μέρα με τη μέρα επιδεινώνεται ,έχοντας στα χέρια του ένα μόνο όπλο για να το αντιμετωπίσει: τις Ένοπλες Δυνάμεις!
Σε ανύποπτο χρόνο ,πολύ πριν η βόμβα του προσφυγικού εκραγεί, σε μία συζήτηση που είχαμε , ο ΑΝΥΕΘΑ έδειξε ότι έχει καταλάβει βασικά και απαραίτητα πράγματα για έναν πολιτικό που αναλαμβάνει πόστο στο ΥΠΕΘΑ:  “Οι Ένοπλες Δυνάμεις μπορούν να κάνουν τα πάντα ,αλλά δεν σημαίνει ότι πρέπει να τις βάζουμε να τα κάνουν όλα”, είχε πει σε συναδέλφους του στην κυβέρνηση. Πολλοί προκάτοχοί του πέρασαν χρόνια στο ΥΠΕΘΑ αλλά ούτε αυτό το απλό δεν κατάλαβαν.
Τα ΄φερε έτσι η μοίρα που ο Δημήτρης Βίτσας χρειάστηκε να χρησιμοποιήσει τις ΕΔ σε αποστολή που απαιτεί πολύ μεγάλη ενέργεια. Κανείς ακόμη και ο πιο φανατικός…αντιμιλιταριστής δεν μπορεί να μην παραδεχτεί ότι οι ΕΔ και το προσωπικό τους έχουν πάρει ΑΡΙΣΤΑ στην διαχείριση της κρίσης. Αν το σκεφτούμε οι ΕΔ αναλαμβάνουν κάθε πρόσφυγα από τη σωτηρία του από τα κύματα του Αιγαίου ,μέχρι την εγκατάστασή του σε προσφυγικό καταυλισμό!!!
Ο ΑΝΥΕΘΑ είναι εύστροφος άνθρωπος και συνεπώς δεν χρειάζεται κανείς να του επισημάνει ότι ο μηχανισμός των ΕΔ δουλεύει εδώ και πάρα πολλές εβδομάδες στο “κόκκινο”. Δεχόμαστε τηλεφωνήματα και  μηνύματα από πολλές περιοχές της χώρας,όπου μονάδες και προσωπικό έχουν εμπλακεί στο 100% με την διαχείριση του προσφυγικού. ΚΑΝΕΝΑΣ δεν υποστηρίζει ότι οι ΕΔ δεν πρέπει να συνεχίσουν να βοηθάνε στην αντιμετώπιση του προβλήματος. Επισημαίνουν όμως ότι θα πρέπει και ο υπόλοιπος κρατικός μηχανισμός να αρχίσει είτε να λειτουργεί στις περιπτώσεις που είναι ανενεργός,είτε να ανεβάσει στροφές για όσες υπηρεσίες …κάτι κάνουν. Η διαρκής και ολοκληρωτική  εμπλοκή του προσωπικού των ΕΔ με το προσφυγικό θα αρχίσει να προκαλεί προβλήματα στην κύρια αποστολή τους. Κι αυτό κανένας δεν το θέλει νομίζουμε.
Ο Δημήτρης Βίτσας έχει πολύ μεγάλη ανηφόρα μπροστά του. Το θέμα των προσφύγων θα απασχολεί την χώρα για πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Η επιτυχία διαχείρισής του θα κρέμεται πάντα από μία κλωστή. Οι πολίτες έχουν αρχίσει να ανησυχούν και την ανησυχία τους βέβαια την συντηρούν και την μεγαλοποιούν με κάθε μέσο και τρόπο πολλοί και διάφοροι με τα γραφόμενά τους. Το μίσος που εκπέμπεται από συγκεκριμένες “γραφίδες” είναι κατά τη γνώμη μας κάτι παραπάνω από σοβαρό ζήτημα,γιατί έχει ήδη προκαλέσει κλίμα διχασμού στην κοινή γνώμη. Είναι το μόνο …που μας έλειπε.
Το βέβαιο είναι ότι ο Δημήτρης Βίτσας θα έχει …νοσταλγήσει τα πολύπλοκα προβλήματα της αμυντικής βιομηχανίας στα οποία του ευχόμαστε γρήγορα να επιστρέψει.

Related

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ 6790687681624966809

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item