Γιατί ξεσηκώνεται ο κόσμος Αλέξη;” – Άρθρο του Τάσου Μαυρόπουλου
Γράφει ο
Τάσος Μαυρόπουλος
μέλος της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ
Απόστρατος ΛΣ
Πριν ένα χρόνο ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε ότι, αν γίνει κυβέρνηση, θα ήθελε όλος ο λαός να είναι στους δρόμους να διαδηλώνει, για να τον στηρίζει στη διαπραγμάτευση με τους τοκογλύφους. Από τότε ο χρόνος που πέρασε μπορεί να είναι λίγος, αλλά τα βήματα που έγιναν πολλά.

Μετά το πρώτο 6μηνο, η κυβέρνηση άλλαξε την κατεύθυνσή της κατά 180 μοίρες ∙ μεθόδευσε την απαλλαγή από τα” αριστερά βαρίδια” σύμφωνα με τις εντολές των θεσμών, η σύγκρουση, ρήξη και ανατροπή έγινε μάχη του παλιού με το καινούργιο, διακύβευμα της αριστεράς έγινε ποιός θα είναι πρωθυπουργός, οι τοκογλύφοι έγιναν θεσμοί και εταίροι, που, όταν μας δώσουν την άδεια, τους συναντάμε σε ξενοδοχεία και τα μνημόνια έγιναν το εργαλείο της αριστεράς που θα μας βγάλει από την κρίση.
Ο κόσμος μέσα σ’ αυτή την κατάσταση άρχισε να βγαίνει από το λήθαργο και τη ζαλάδα .H κυβέρνηση με αθωότητα αναρωτιέται γιατί ο κόσμος ξεσηκώνεται και η απάντηση που δίνει είναι ότι υποκινούνται. Κύριοι της κυβέρνησης και εναπομείναντες στο ΣΥΡΙΖΑ πρώην σύντροφοι, συνέρθετε.

Ο κόσμος αντιδράει όχι γιατί η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα απ’ αυτά που δεσμεύθηκε, αλλά γιατί κάνει ακριβώς τα αντίθετα,
γιατί συνεχίζει τον ίδιο δρόμο των μνημονίων που βάδισαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και καταδικάστηκαν,
γιατί επέλεξε να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των δανειστών σε βάρος του λαού,
γιατί με ένα νόμο έφερε το 3ο μνημόνιο αντί να σκίσει τα 2 προηγούμενα, όπως έλεγε,
γιατί συνεχίζει την εκχώρηση της κυριαρχίας της χώρας μας , δίνοντας προίκα στρατηγικές υποδομές της ,λιμάνια, αεροδρόμια, ΑΔΜΗΕ και ακολουθούν και άλλα,
γιατί αντί να καταργήσει το ΤΑΙΠΕΔ, δημιούργησε νέο ταμείο, στο οποίο μπαίνει για ξεπούλημα όλη η δημόσια και ιδιωτική περιουσία του δημοσίου,
γιατί συμφώνησε την πλήρη παραχώρηση των τραπεζών στους ιδιώτες και ο λογαριασμός πήγε πάλι στο λαό,
γιατί συμφώνησε να σώσει τις τράπεζες και όχι τα ταμεία,
γιατί άνοιξε το δρόμο να πάρουν σπίτια οι τραπεζίτες,
γιατί θέλει να ισοπεδώσει τη δημόσια κοινωνική ασφάλιση, επικυρώνοντας την διαχρονική καταλήστευση των εισφορών των εργαζομένων και τους αντιασφαλιστικούς νόμους που θα καταργούσε,
γιατί με τα ίδια επιχειρήματα που οι προηγούμενοι δικαιολογούσαν τα δύο προηγούμενα μνημόνια, δικαιολογεί και αυτή το τρίτο,
γιατί μεταφέρει τους εκβιασμούς των τοκογλύφων στο λαό, όπως και οι προηγούμενοι,
γιατί ο κόσμος βλέπει σαν ταινία τρόμου, να παίζεται το ίδιο έργο που παιζόταν την προηγούμενη εξαετία,
γιατί βλέπει να φορτώνει επιπλέον βάρη στα ίδια υποζύγια που τα σήκωναν μέχρι σήμερα, για να ωφεληθούν οι ίδιοι που ωφελούνταν μέχρι σήμερα,
γιατί αυτό που του λέει να υπομείνει, μόνο δεινά του φέρνει και ημερομηνία λήξης δεν έχει.
γιατί τα μνημόνια είναι συνθήκη επικυριαρχίας και μέσα στα μνημόνια όπως λέγαμε-τε δεν μπορεί να εφαρμοστεί άλλη πολιτική, πόσο μάλλον αριστερή,
και το χειρότερο,
γιατί του λέει ότι την εξουσιοδότησε με την ψήφο του να στραφεί εναντίον του.
Αυτή η πολιτική δεν είναι αριστερή. Μην επικαλείστε την αριστερά γιατί μόνο κακό της κάνετε .
Κύριοι της κυβέρνησης, το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ πίσω από το οποίο στοιχήθηκε ο λαός, το στήριξε, έκανε ότι του είπαμε-τε, έδειξε ανοχή, έκανε υπομονή, στήθηκε στις ουρές των ΑΤΜ και αντί να οργιστεί ή να αφορίσει την κυβέρνηση, όπως περίμεναν πολλοί, απελευθερώθηκε, οπλίστηκε με θάρρος, ριζοσπαστικοποιήθηκε, με κορύφωση το περήφανο και ηχηρό ΟΧΙ της 5ης Ιούλη.
Καταχραστήκατε όμως την εμπιστοσύνη του και αλλοιώσατε την εντολή του. Την μεταφράσατε όπως συνέφερε τους δανειστές και δυνάστες του και την χρησιμοποιήσατε ως έξοδο διαφυγής από τις φιλολαϊκές δεσμεύσεις.Τον χρησιμοποιήσατε για να ξεφορτωθείτε τα αριστερά βαρίδια, ικανοποιώντας έτσι το διευθυντήριο των Βρυξελλών. Τον σύρατε να επικυρώσει τον δήθεν μονόδρομο των μνημονίων που, όπως αποδεικνύεται, είχατε αποφασίσει να ακολουθήσετε. Εκμεταλλευτήκατε την ψυχολογία της ήττας, για να κλέψετε την ψήφο του. Τον βάλατε στη λογική ότι «αφού και αυτοί που αντιστάθηκαν δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι, δεν γίνεται τίποτα». Του ζητήσατε δεύτερη ευκαιρία και σας την έδωσε.


Οι προσδοκίες του όμως και πάλι διαψεύστηκαν και μαζί τελείωσε και η υπομονή του. . Κύριοι της κυβέρνησης και όσοι παραμένετε ακόμα στο ΣΥΡΙΖΑ.Μην βλέπετε εχθρούς πίσω από το λαό που διαμαρτύρεται και αντιστέκεται στις επιλογές σας. Είναι ο ίδιος λαός που διαδήλωνε ενάντια στο 1 ο και 2ο μνημόνιο από το 2010μέχρι το 2015 και τώρα διαδηλώνει ενάντια στο τρίτο μνημόνιο που υλοποιεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, με τη σύμφωνη γνώμη Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙΟΥ και Λεβέντη. Διαδηλώνει με τα ίδια αιτήματα που διαδήλωνε και τότε. Και γι’ αυτό η Ν.Δ και το ΠΑΣΟΚ, που ήταν στα τάρταρα και εσείς τους αναστήσατε και του δώσατε ρόλο, δεν καρπώνονται τη φθορά σας. Όπως μην ξεχνάτε ότι μια βασική αιτία για την άνοδο των νεοναζί ήταν τα μνημόνια και οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές, που οδήγησαν στην φτώχεια και τον αποκλεισμό. Η πορεία τους ανακόπηκε γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε την ελπίδα ότι δεν είναι όλοι ίδιοι και κάτι θα αλλάξει. Με τη στάση σας όμως προσπαθείτε να επιβεβαιώσετε το αντίθετο. Μην σπεύδετε να υιοθετήσετε επικίνδυνες λογικές του παρελθόντος, βλέποντας συλλήβδην πίσω από τους διαδηλωτές μηχανισμούς αποσταθεροποίησης και φασίστες . Μην ξεχνάτε ότι τα επιχειρήματα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ-ΛΑΟΣ, ότι πίσω απ’ όλα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, ενίσχυσε το ΣΥΡΙΖΑ. Μην κάνετε το ίδιο λάθος σε λάθος κατεύθυνση.
Φυσικό είναι ότι ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται και θα προσπαθήσει να φάει τα κομμάτια που του πετάτε. Φυσικό είναι να θέλουν να φθαρεί και να πέσει η κυβέρνηση, γιατί ευελπιστούν ότι μαζί θα υποστεί συνολική φθορά και η αριστερά στο όνομα της οποίας λειτουργείτε.. Και εσείς κάνετε ό,τι μπορείτε για να το πετύχουν . Ψάχνετε τη μνημονιακή συναίνεση στη βουλή και βάζετε απέναντί σας το λαό . Αντί να του απολογηθείτε τον εγκαλείτε. Ξεχνάτε ότι με μνημόνια οι κυβερνήσεις δεν μακροημερεύουν και το προσωπικό που τα υπηρετεί είναι αναλώσιμο. Τουλάχιστον να πέσεις γιατί έμεινες πιστός στις δεσμεύσεις σου και όχι να σε πετάξουν σα στυμμένη λεμονόκουπα, αφού πρώτα τους έκανες τη βρώμικη δουλειά, στο όνομα της αριστεράς. Και μια πραγματικά αριστερή κυβέρνηση θα ήταν δύσκολο να τη ρίξουν τα συμφέροντα γιατί θα τη στήριζε ο λαός.


Οι αντοχές του κόσμου τελείωσαν. Οι ελπίδες διαψεύσθηκαν. Βοηθήσατε το λαό να καταλάβει με το χειρότερο τρόπο ότι παραμονή στην ευρωζώνη χωρίς μνημόνια δεν γίνεται και μέσα στα μνημόνια δεν υπάρχουν άλλες δυνατότητες και επιλογές, εκτός από τη φτώχεια. Η νέα μετωπική δυναμική που αναπτύσσεται βρίσκει το δρόμο της, απαλλαγμένη από φοβίες και ψευδαισθήσεις, αποφασισμένη να συγκρουστεί με το μονόδρομο της νεοφιλελεύθερης λιτότητας και να τον ανατρέψει, σπάζοντας τα δεσμά της ευρωζώνης.
Militaire.gr

Related

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 6009617307699312454

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item