Ένωση Αθηνών: Ο δρόμος της αποσύνθεσης της ΕΛ.ΑΣ δεν έχει επιστροφή


Ο δρόμος της αποσύνθεσης τής ΕΛ.ΑΣ δεν έχει επιστροφή καταγγέλουν τα μέλη της Ένωσης Αθηνών, που βλέπουν ΥΜΕΤ και ΥΑΤ να αποδεκατίζονται και να χάνουν οι υπηρετούντες
αστυνομικοί σχεδόν κάθε δικαίωμα στις εργασιακές συνθήκες:

Τελικά όλα τριγύρω αλλάζουν αλλά κάποια τα ίδια μένουν. Η εργασιακή κατάσταση στις υπηρεσίες της Αθήνας έχει φτάσει στο απροχώρητο. Ακόμα και το αυτονόητο της ημερήσιας ανάπαυσης αποτελεί είδος πολυτελείας για όλο και περισσότερες υπηρεσίες. Η ραγδαία αύξηση των αναγκών λόγω του μεταναστευτικού προβλήματος έχει φέρει το αστυνομικό προσωπικό στα όρια της αντοχής του. Την ίδια στιγμή ο πρόχειρος σχεδιασμός και οι αποφάσεις στο πόδι, στη λογική «βλέποντας και κάνοντας» καλά κρατούν, ενώ κάθε κουβέντα για ενίσχυση υπηρεσιών ή επανασχεδιασμό δυνάμεων ακούγεται πλέον σε όλους ως ανέκδοτο. Οι κυβερνητικές δεσμεύσεις για ενίσχυση των μάχιμων υπηρεσιών και η εξοικονόμηση δυνάμεων από τις λεγόμενες «ειδικές υπηρεσίες» αποδείχθηκαν κίβδηλες!
Και πώς άλλωστε να μην ήταν όταν για παράδειγμα στην Δ.Α.Ε.Α έχει αφαιμαχθεί το προσωπικό κατά το 1/3, με την παρούσα  δύναμη να αποτελείται από 450 περίπου άτομα λιγότερα από την οργανική! Και μάλιστα ενώ κάποιοι συνάδελφοι «ριζώνουν» στην παραπάνω υπηρεσία για πολλά χρόνια με το πρόσχημα ότι η συγκεκριμένη υπηρεσία δεν πρέπει να αποδυναμωθεί, την ίδια στιγμή τα φύλλα πορείας για τις «ειδικές υπηρεσίες» που τάχα θα αποδυναμώνονταν, υπογράφονται με περίσσια προθυμία και ευκολία!
Έτσι πλέον έχουμε διμοιρίες της Υ.ΜΕ.Τ να αποτελούνται από 10-11 άτομα το μάξιμουμ με το προσωπικό να έχει 2-3 εβδομάδες να κάνει χρήση ημερήσιας ανάπαυσης,  ενώ διμοιρίες της Υ.Α.Τ  με 13-15 άτομα να έχουν απολέσει την συνεκτικότητά τους, διάσπαρτες σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της χώρας. Επιπλέον η προχειρότητα σχεδιασμού αποδείχθηκε περίτρανα στην περίπτωση της διάλυσης της ΔΕΛΤΑ όπου αρχικά το προσωπικό της ενίσχυσε την Υ.Α.Τ  αλλά με την άτυπη επανασύστασή της, τελικά δεν επετεύχθη η προβλεπόμενη ενίσχυση της.
Όλα τα παραπάνω συνοπτικά αποδεικνύουν ότι ο δρόμος της αποσύνθεσης της αστυνομίας δεν έχει επιστροφή. Η εξίσωση, αύξηση αναγκών με ταυτόχρονη μείωση προσωπικού και κατασπατάληση δυνάμεων είναι μια εξίσωση που δεν βγαίνει. Όμως κάποιοι συνεχίζουν να στρουθοκαμηλίζουν με μεγάλη επιτυχία. Αυτοί έχουν τον κύριο λόγο αυτοί έχουν και την ευθύνη. 
Για το Δ.Σ.
                     - Ο -                                                                                   - Ο -
              Αντιπρόεδρος                                                                 Γεν. Γραμματέας
                                               
   ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ Χρήστος                                                                       ΡΗΓΑΣ Νικόλαος

Related

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ 9046731854921782311

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item