Οι ΗΠΑ προειδοποιούν για τους κινδύνους χάκινγκ των σύγχρονων αυτοκινήτων

http://img-s-msn-com.akamaized.net/tenant/amp/entityid/BBqCw9J.img?h=154&w=270&m=6&q=60&o=f&l=fH ομοσπονδιακή υπηρεσία ασφάλειας των ΗΠΑ (FBI) και η εθνική υπηρεσία ασφαλούς οδήγησης ( NHTSA) εξέδωσαν προειδοποίηση για τους αυξημένους κινδύνους χάκινγκ που αντιμετωπίζουν τα σύγχρονα οχήματα.

“Το FBI και η NHTSA προειδοποιούν τόσο το κοινό όσο και τους κατασκευαστές οχημάτων, εξαρτημάτων, αλλά και ηλεκτρονικών συσκευών αυτοκινήτων να προσέχουν για ζητήματα που σχετίζονται με τις απειλές ψηφιακής ασφάλειας και τα συστήματα νέας τεχνολογίας, που χρησιμοποιούν τα μοντέρνα οχήματα”, ανέφερε χαρακτηριστικά η προειδοποίηση των δύο αμερικανικών υπηρεσιών.

Τον Ιούλιο του 2015, η Fiat Chrysler Automobiles NV ανακάλεσε 1,4 εκατ. οχήματα στις ΗΠΑ προκειμένου να εγκαταστήσει εξειδικευμένο λογισμικό προστασίας, μετά το δημοσίευμα περιοδικού που εξέφραζε ανησυχία για το ενδεχόμενο τα οχήματα αυτά να δεχτούν επίθεση από χάκερ.

Επρόκειτο για την πρώτη ενέργεια προληπτικής φύσης από την αυτοκινητοβιομηχανία για ζητήματα ψηφιακής προστασίας των συστημάτων που χρησιμοποιούν.

Μέσα στο 2015, η General Motors Co εξέδωσε προειδοποίηση ασφάλειας για την εφαρμογή έξυπνου κινητού, που θα μπορούσε να επιτρέψει σ' έναν χάκερ να έχει τον έλεγχο ορισμένων λειτουργιών του υβριδικού ηλεκτρικού αυτοκινήτου Chevrolet Volt. Μεταξύ των λειτουργιών αυτών, το αυτόματο ξεκλείδωμα στις πόρτες του, αλλά και η έναρξη λειτουργίας του κινητήρα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Τον περσινό Ιανουάριο, η BMW AG δήλωσε ότι απεκατέστησε κενό ασφάλειας των ψηφιακών συστημάτων που χρησιμοποιεί στα μοντέλα των αυτοκινήτων της, το οποίο θα μπορούσε να επιτρέψει τη λειτουργία του αυτόματου ανοίγματος στις πόρτες περισσότερων από 2,2 εκατ. αυτοκινήτων μέσω της χρήσης τηλεχειριστηρίου από χάκερς.

“Παρά το γεγονός ότι όλες οι προσπάθειες χάκινγκ δεν καταλήγουν να προκαλούν ρίσκο για την ασφάλεια των οδηγών και των επιβατών των αυτοκινήτων είναι σημαντικό για τους καταναλωτές να γνωρίζουν ότι ένας χάκερ μπορεί να εισβάλει στο ψηφιακό σύστημα των αυτοκινήτων και να πάρει τον έλεγχο.

Είναι αναγκαίο οι καταναλωτές να λάβουν τα προβλεπόμενα μέτρα ασφάλειας, προκειμένου να αποτρέψουν κινδύνους που σχετίζονται άμεσα με την οδική τους ασφάλεια”, ανέφερε χαρακτηριστικά η προειδοποίηση του FBI.
provided by:.msn.com

Related

ΚΟΣΜΟΣ 6546995751832562696

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item