Συνδικαλιστές-Αξιωματικοί υπερασπιστές των καταστρατηγήσεων της Διοίκησης.

http://www.topontiki.gr/sites/default/files/styles/article_main/public/article/2016-01/arxigoi.jpg?itok=PsUqHrNa 
Είμαστε στην δυσάρεστη θέση να τοποθετηθούμε για ακόμη μία αστοχία της Ένωσης Αξιωματικών Κεντρικής Μακεδονίας.


Να υπενθυμίσουμε σε όλους ότι παλαιότερα οι ίδιοι σε παραταξιακή τους ανακοίνωση είχαν χαρακτηρίσει όλους εμάς που δεν είμαστε Αξιωματικοί
ως "κατώτερο προσωπικό" δείχνοντας ξεκάθαρα τον τρόπο με τον οποίο σκέφτονται και αντιμετωπίζουν τους χαμηλόβαθμους.

Στο παραπάνω έρχεται να προστεθεί άλλο ένα συνδικαλιστικό τους ατόπημα.
Μετά τα καταγγελλόμενα της Ένωσης μας  για το Τ.Α. Πυλαίας, όπου μέχρι και σήμερα δεν έχουν ανακοινωθεί οι άδειες στο προσωπικό και τους οφείλονται δεκάδες ημερήσιες αναπαύσεις, έκριναν σκόπιμο να απαντήσουν αυτοί πρώτοι, υπερασπιζόμενοι τις καταστρατηγήσεις της Διοίκησης.

Για ακόμη μία φορά δεν μπορούν να διαχωρίσουν τον συνδικαλιστικό τους ρόλο από αυτό του Αξιωματικού που διοικεί.

Δεν θεωρούμε πως η Διοίκηση χρειάζεται υπερασπιστές και κόλακες για να απαντήσει στα καταγγελλόμενα μας.Τέτοιου είδους τοποθετήσεις από Συνδικαλιστές-Αξιωματικούς μόνο σαν προσπάθεια συγκάλυψης των δικών τους παρατυπιών και καταστρατηγήσεων εναντίον του προσωπικού που διοικούν μπορεί να θεωρηθούν.
Ρόλος των συνδικαλιστών δεν είναι σε καμία περίπτωση να δικαιολογούν τις παρατυπίες της Διοίκησης αλλά να τις καταγγέλλουν, να αναδεικνύουν
τα προβλήματα του προσωπικού και να προσπαθούν να δώσουν λύσεις σε αυτά.
Μάλιστα μας προκαλεί αλγεινή εντύπωση η υπερασπιστική ανακοίνωση υπέρ Διοίκησης η οποία δεν έχει αναφέρει εγγράφως τα προβλήματα του τμήματος της 
στους προϊσταμένους, σιωπώντας επιδεικτικά για έτερο Διοικητή Τ.Α. ο οποίος διώκεται πειθαρχικά διότι ανέφερε τα προβλήματα της υπηρεσίας του προς όφελος
του προσωπικού του. Απόδειξη του δόλιου σκοπού της ανακοίνωσής σας.
Να υπενθυμίσουμε σε αυτό το σημείο ότι είναι η ίδια η Διοίκηση που δεχόταν επί έτη να εργάζεται το προσωπικό σε κτίριο με σκεπή αμιάντου, και κατόπιν δική μας παρέμβασης πραγματοποιήθηκαν εργασίας απομάκρυνσής της.

Εμείς θα συνεχίζουμε να καταγγέλλουμε οποιαδήποτε παρατυπία και καταστρατήγηση υφίσταται το προσωπικό της Γ.Α.Δ.Θ. . Πάντα καταγγέλλαμε τους Διευθυντές των Διευθύνσεων και τους Γενικούς οι οποίοι με μεταθέσεις τους αδειάζουν μάχιμες Υπηρεσίες δημιουργώντας τεράστια υπηρεσιακά προβλήματα σε αυτές. Το ίδιο θα κάνουμε και τώρα.

Παράσημα μας οι συνδικαλιστικές διώξεις τις οποίες έχουμε υποστεί λόγω του συνδικαλιστικού μας έργου και η στήριξη των συναδέλφων.
Ευχόμαστε σύντομα να βρείτε και εσείς το συνδικαλιστικό σας δρόμο γιατί το έχουν ανάγκη οι συνάδελφοι οι οποίοι καθημερινά
δεινοπαθούν σε πολλές υπηρεσίες.
Α.Σ.Π.Α.Θεσσαλονίκης


Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη εκπροσώπων της πρωτοβάθμιας Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων του Νομού Θεσσαλονίκης στο Τ.Α. Πυλαίας και της σχετικής
ανακοίνωσής της, αναφορικά με τη μείωση του Αστυνομικού προσωπικού και την αύξηση των οφειλόμενων ημερησίων αναπαύσεων, αφήνοντας σαφείς αιχμές προς τη διοίκηση για την επικρατούσα κατάσταση, οφείλουμε, κατόπιν σχετικής έρευνας, να τοποθετηθούμε απέναντι στο περιεχόμενο της σχετικής ανακοίνωσης γνωστοποιώντας ότι η δύναμη του προσωπικού, στο συγκεκριμένο Τμήμα Ασφαλείας, μειώθηκε σταδιακά, από το καλοκαίρι του 2015 έως και σήμερα, κατά δέκα συνολικά άτομα ( αναρρωτικές άδειες, άδειες ανατροφής, αποσπάσεις κ.α. ), γεγονός που δεν οφείλεται σε κανέναν τρόπο διοίκησης ή επιλογής του διοικούντα Αξιωματικού.
Είναι γνωστό ότι οι διοικούντες Αξιωματικοί στη Γ.Α.Δ.Θ., επίπεδου τμήματος, βρίσκονται, πολλές φορές, στη δυσάρεστη θέση να καλούνται να αντιμετωπίσουν όλα τα ανακύπτοντα θέματα, ένεκα των τακτικών - εκτάκτων υπηρεσιακών αναγκών που δημιουργούνται λόγω των ιδιαίτερων κοινωνικοοικονομικών συνθηκών που βιώνει η χώρα κατά περιόδους ( μετακινήσεις προσωπικού λόγω προσφυγικού ζητήματος, εκδηλώσεις, εγκληματικότητα κ.τ.λ. ), με το ήδη υπάρχον διατιθέμενο προσωπικό, έχοντας ως στόχο την καλύτερη ανταπόκριση στα καθήκοντά τους, με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον.
Ως προς τις μετακινήσεις του Αστυνομικού προσωπικού, που πραγματοποιούνται την περίοδο των μεταθέσεων, είναι επίσης γνωστό ότι αυτές καθορίζονται σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις και τους κανονισμούς του σώματος και δε μπορεί σε καμία περίπτωση να γίνεται λόγος για «εγκατάλειψη» μίας Υπηρεσίας από το Αστυνομικό προσωπικό, λόγω επιλογών της Διοίκησης.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΨΑΡΟΓΙΑΝΝΗΣ Ι.
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΜΟΥΡΑΣ ΚΛΕΑΡΧΟΣ

aspapolice.gr

Related

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ 1148016357881618976

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item