Τί αποφάσισαν οι αξιωματικοί της Κεντρικής Μακεδονίας

Την περασμένη Τρίτη πραγματοποιήθηκε από την Ένωσή Αξιωματικών Κεντρικής Μακεδονίας Διοικητικό Συμβούλιο στην έδρα της Α.Δ. στο Κιλκίς, με αποκλειστικό θέμα την υφιστάμενη κατάσταση στην παραμεθόριο περιοχή της Ειδομένης και τα ανακύπτοντα προβλήματα, αστυνομικής ιδίως φύσεως, από την ανεξέλεγκτη παραμονή στην περιοχή χιλιάδων αλλοδαπών.
Διαβάστε τα αποτελέσματα:


 Στη συνεδρίαση κλήθηκαν και παρευρέθηκαν, ο Γενικός Επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγος κ. Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας Ταξίαρχος κ. Θωμάς Σάνδρος, ο Πρόεδρος της Π.Ο.Α.Ξ.Ι.Α. κ. Ιωάννης Κατσιαμάκας, ο Α’ Αντιπρόεδρος της Π.Ο.Α.Ξ.Ι.Α. κ. Αριστείδης Μπαρμπούτης, ο Γ’ Αντιπρόεδρος κ. Αναστάσιος Δραγουδάκης, ο Υπεύθυνος Δημ. Σχέσεων & Πολ. Εκδηλώσεων κ. Αθανάσιος ΖΑΡΜΑΚΟΥΠΗΣ, καθώς και Αξιωματικοί της τοπικής Διεύθυνσης.
Κατά τη συνεδρίαση συζητήθηκαν διεξοδικά τα προβλήματα, που έχουν ανακύψει και με τα οποία οι συνάδελφοι έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά. Από τους Αξιωματικούς της Διεύθυνσης επισημάνθηκε ο κίνδυνος μίας απρόβλεπτης πιθανής εξέλιξης που ενδεχομένως να έθετε σε κίνδυνο και ανθρώπινες ζωές, ενώ τονίστηκε η ΑΠΟΥΣΙΑ της πολιτείας, με αποτέλεσμα την έλλειψη ενός κρατικού φορέα, που θα λειτουργούσε ως συντονιστικό όργανο της διαχείρισης της κρίσης και τη μετακύλιση του προβλήματος από τους καθ΄ ύλην αρμόδιους φορείς της Πολιτείας στην Αστυνομία.   
Επίσης, τονίστηκε ότι οι διοικούντες Αξιωματικοί των Τμημάτων της Δ.Α. Κιλκίς καλούνται παράλληλα με τα καθήκοντα διοίκησης, στον τομέα ευθύνης τους, να εκτελούν υπηρεσία, σε εναλλασσόμενες βάρδιες στην Ειδομένη, με αποτέλεσμα να δημιουργείται κενό διοίκησης, για τους διοικούντες και αδυναμία απόκτησης μίας ρεαλιστικής αντίληψης της πραγματικής εικόνας, σε Υπηρεσίες, ορισμένες εξ’ αυτών, ζωτικής σημασίας.
Τέλος, στη συνεδρίαση τέθηκε το θέμα της υπεραπασχόλησης, ορισμένων δυνάμεων, ιδίως λόγω των μετακινήσεων των διμοιριών, για το οποίο, όσο και για τα λοιπά ζητήματα, τόσο ο Γενικός Επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος όσο και ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής δεσμευτήκαν ότι θα πράξουν, από μέρους τους, ό,τι είναι εφικτό για την επίλυσή τους.
Θεωρούμε ότι η λύση του προβλήματος θα δοθεί με την άμεση και οριστική μεταφορά των αλλοδαπών σε οργανωμένους χώρους, ώστε να σταματήσουν τα διαρκώς αυξανόμενα στην περιοχή προβλήματα.
Μέχρι εκείνη τη στιγμή, αποφασίσθηκε η αγορά, με δαπάνες της Ένωσής μας, ατομικών μέσων υγιεινής (αντισηπτικά υγρά χεριών) που θα διανεμηθούν στους συναδέλφους, ενώ κρίθηκε απαραίτητο να προταθεί ως αίτημα, με την αρωγή της ομοσπονδίας, η άμεση ενίσχυση της Δ.Α. Κιλκίς με Ανώτερους Αξιωματικούς (Αστυνόμοι Α’ ή Αστυνομικοί Υποδιευθυντές) καθώς και η ύπαρξη  οικονομικής αποζημίωσης για τους Αστυνομικούς, αντίστοιχης με αυτής που λαμβάνουν όσοι αποσπώνται στους νησιωτικούς χώρους υποδοχής.


 
 ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
BLOKO

Related

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ 2108399814525144385

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item