Παρατείνεται η απόσυρση των παλαιών αυτοκινήτων μέχρι τα τέλη Μαίου

Την παράταση του μέτρου της απόσυρσης μέχρι το τέλος του Μαΐου έχουν αποδεχθεί οι Θεσμοί σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών. Είναι πολύ πιθανό το όφελος της απόσυρσης να είναι ψαλιδισμένο σε σχέση με την προηγούμενη μορφή των κινήτρων.
Σημειώνεται ότι η σχετική διάταξη για την παράταση του μέτρου της απόσυρσης καθώς και τα νέα ποσά που θα δίνονται σε όσους αποσύρουν κάποιο όχημα αναμένεται να κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή από τα συναρμόδια υπουργεία.
Σύμφωνα με το Βήμα, η παράταση του μέτρου της απόσυρσης θα ισχύσει αναδρομικά από την 1/1/2016 προκειμένου να ολοκληρωθεί η πώληση περίπου 7.000 οχημάτων τα οποία ενώ έχουν τιμολογηθεί με κίνητρο απόσυρσης δεν έχουν ταξινομηθεί επειδή η απόσυρση είχε τυπικά λήξει από το τέλος του έτους.
Να σημειωθεί ότι οι σημερινές εκπτώσεις για την απόσυρση έχουν ως εξής:
- έως 300 ευρώ αν αγοράσετε αυτοκίνητο έως 900 κυβικά εκατοστά και φορολογητέα αξία μέχρι και 6.000 ευρώ
- έως 960 ευρώ αν αγοράσετε αυτοκίνητο από 901 μέχρι 1.400 κυβικά εκατοστά και φορολογητέα αξία μέχρι και 8.000 ευρώ
- έως 1.430 ευρώ αν αγοράσετε αυτοκίνητο από 1.401 μέχρι 1.600 κυβικά εκατοστά και φορολογητέα αξία μέχρι και 11.000 ευρώ
- έως 2.800 ευρώ αν αγοράσετε αυτοκίνητο από 1.601 μέχρι και 2.000 κυβικά εκατοστά και φορολογητέα αξία μέχρι 14.000 ευρώ.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι όποιος αγοράζει αυτοκίνητο άνω των 1.600 ή 1.800 κυβικών θα έχει μειωμένο όφελος από την απόσυρση σε σχέση με το προηγούμενο καθεστώς.

 imerisia.gr

Related

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 6261403043092833909

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item