‘’Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας’’ ένα μικρό αφιέρωμα στις γυναίκες που υπηρετούν στην Ελληνική Αστυνομία

http://www.parapolitika.gr/Media/Default/BlogPost/parapolitikablog/Screen%20shot%202014-09-25%20at%201.30.14%20PM.png

 
8 Μαρτίου σήμερα και με αφορμή την Γιορτή της Γυναίκας αναφέρουμε κάποια στοιχεία σχετικά με τις γυναίκες Αστυνομικoύς στην Ελληνική Αστυνομία:
Σήμερα στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας υπηρετούν περίπου 6.700 γυναίκες, εκπροσωπώντας το 12,6% του προσωπικού του Σώματος.

Οι γυναίκες στο Αστυνομικό Σώμα χαίρουν ίσης μεταχείρισης με τους άνδρες, όσον αφορά στην κατάταξη, την εκπαίδευση, το χρόνο εργασίας  τις αποδοχές και τον εξοπλισμό που φέρουν.Την 10 Ιανουαρίου 1969 ανακοινώνεται η πρόσληψη -για πρώτη φορά- γυναικών στην ελληνική αστυνομία. Στο σώμα της ΕΛΑΣ κατατάσσονται 45 γυναίκες αστυφύλακες στο Σώμα της πρώην Αστυνομίας Πόλεων.
Την   30 Μαίου 1969: αναλαμβάνουν υπηρεσία οι πρώτες γυναίκες Αστυφύλακες

Το 1971 Προσλαμβάνονται  ως ειδικό προσωπικό , 25 γυναίκες στο Σώμα της πρώην Χωροφυλακής.
Το 1983  επετράπη η είσοδος γυναικών αστυνομικών στη σχολή Αξιωματικών σε ποσοστό 10% επί των θέσεων που     προκηρύσσονταν. 

Ενώ από το έτος 2003, η εισαγωγή και κατάταξη των γυναικών στις Σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας γίνεται χωρίς ποσόστωση θέσεων και με τα ίδια κριτήρια για άνδρες και γυναίκες.
Το ίδιο ισχύει και για την εισαγωγή και κατάταξη αστυνομικών και ιδιωτών ως αστυνομικό προσωπικό ειδικών καθηκόντων.
Οι γυναίκες αστυνομικοί εκπαιδεύονται κατά τον ίδιο τρόπο με τους άνδρες αστυνομικούς, στις ίδιες Αστυνομικές Σχολές και στα ίδια εκπαιδευτικά σεμινάρια (αυτοάμυνας και αυτοπροστασίας, προστασίας επισήμων προσώπων, κ.λπ.).

Ας σημειωθεί ότι η Ελλάδα είναι από τις λίγες χώρες στην Ευρώπη, όπου η εξέλιξη των γυναικών στο Αστυνομικό Σώμα΄δεν υπόκειται σε περιορισμούς. Μάλιστα, για πρώτη φορά στην Ευρώπη, γυναίκα αστυνομικός της Ελληνικής Αστυνομίας προήχθη στο βαθμό του Υποστράτηγου, το έτος 2002 ενώ φέτος είχαμε και την πρώτη γυναίκα Αντιστράτηγο στην ΕΛ.ΑΣ.

Σήμερα: Οι γυναίκες απασχολούνται σε όλες τις υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας (μάχιμες και επιτελικές) και αντιπροσωπεύουν το 10% του Σώματος. 

 Αποτέλεσμα εικόνας για ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
Αποτέλεσμα εικόνας για ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
http://2.bp.blogspot.com/--gbD7JvERtI/VCTVji2UqNI/AAAAAAAAbWY/soMDfxZweRc/s400/1bbe9fd57582bfee4a8b57858c778a31_XL.jpg
Υπηρεσία Εναέριων Μέσων Ελληνικής Αστυνομίας (ελικόπτερα)
ΤΕΕΜ (πυροτεχνουργοί)
Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής

Προοδευτική Ανεξάρτητη Συνεργασία Αστυνομικών.

Related

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ 1411375870035011009

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item