Καζάνι που βράζει η Αστυνομία στη Λέσβο, Ποιοι και γιατι απειλούν με μηνύσεις


Σε κατάθεση αγωγής εναντίον της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου, προσανατολίζεται η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Λέσβου, ως τη μόνη λύση για
παύση της καταστρατήγησης του ωραρίου εργασίας και πληρωμή των επιπλέον υπερωριών.

Ένα βήμα πριν την προσφυγή στα δικαστήρια με την κατάθεση αγωγής, βρίσκεται η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Λέσβου, τα μέλη της οποίας στρέφονται κατά των διοικήσεων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου. Όπως αναφέρει ο πρόεδρος Δ. Αλεξίου, καταστρατηγεί τους κανόνες και παραβιάζει τη νομοθεσία που αναφέρεται στο ωράριο εργασίας των αστυνομικών.

Το θέμα είχε αναδείξει ο «Δ» το προηγούμενο διάστημα. Μέσα από τις δηλώσεις του Δ. Αλεξίου, φαινόταν η έντονη δυσαρέσκεια που υπήρχε από την καταστρατήγηση του ωραρίου των αστυνομικών, οι οποίοι τότε εργαζόταν σε 12ωρη βάση, χωρίς να προλαβαίνουν ούτε καν να γευματίζουν.

«Δυστυχώς, αναφέρει ο πρόεδρος της Ένωσης, η κατάσταση δεν έχει βελτιωθεί στο παραμικρό και η παρανομία συνεχίζεται, παρά τις επανειλημμένες συστάσεις και τις διαμαρτυρίες που υπάρχουν από τους Αστυνομικούς μας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι σύμφωνα με το νόμο, οι Αστυνομικοί επιτρέπεται να κάνουν 6 νυχτερινές βάρδιες το μήνα και γι' αυτές πληρώνονται. Στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου οι εργαζόμενοι κάνουν 10 11 βάρδιες, χωρίς να πληρώνονται τις επιπλέον.

Όλοι οι Αστυνομικοί μας είναι σε κατάσταση υπερκόπωσης, τόσο από τα συνεχόμενα διπλά νυχτερινά, που παρεμπιπτόντως θεωρούνται εκ του νόμου παράνομα με το αιτιολογικό ότι ο ανθρωπινός οργανισμός δεν προλαβαίνει να ξεκουραστεί, όσο και από τις συνεχόμενες υπερωρίες, τις οποίες αναγκάζονται να εκτελούν με ευθύνη των  διοικήσεων.

Εκτίμησή μας είναι, ότι το φαινόμενο αυτό παρατηρείται εξαιτίας της κακής διαχείρισης του υπάρχοντος δυναμικού και της υπερβολικής κάλυψης ορισμένων γεγονότων και καταστάσεων, για προληπτικούς λόγους. Για παράδειγμα, για ένα γεγονός που συμβαίνει στην πόλη μας και μπορεί να καλυφθεί από δύναμη 10 αστυνομικών, οι διοικήσεις στέλνουν 30 άτομα, μόνο και μόνο επειδή θέλουν να έχουν τα νώτα τους καλυμμένα σε περίπτωση που συμβεί κάποιο απρόοπτο.

Αυτές όλες τις εμμονές, δυστυχώς, τις πληρώνουν οι αστυνομικοί, που αναγκάζονται να εργάζονται ατέλειωτες ώρες, πολύ περισσότερες από αυτές που πληρώνονται, για να καλύψουν τις απαιτήσεις των ανωτέρων τους.

Η κατάσταση στη Λέσβο πάντα ήταν πολύ δύσκολη στο θέμα της διαχείρισης του προσωπικού, κυρίως εξαιτίας της απειρίας και έλλειψης διοικητικών ικανοτήτων από τα στελέχη που αναλάμβαναν αυτή την ευθύνη. Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα έχουμε φθάσει στο απροχώρητο. Από τη μία η έξαρση της μεταναστευτικής κρίσης, από την άλλη οι συνεχείς επισκέψεις των επισήμων στο νησί μας, δημιουργούν έναν ασφυκτικό κλοιό για τους Αστυνομικούς μας.

Οι φωνές και οι διαμαρτυρίες από την πλευρά των μελών της Ένωσής μας είναι τόσο πολλές, που είναι αδύνατον να τις αγνοήσουμε. Το επόμενο διάστημα, αν δεν συμμορφωθούν οι διοικούντες, θα καταλήξουμε στη μοναδική λύση που μας έχει απομείνει και είναι η δικαστική οδός και η κατάθεση αγωγής. Πρέπει επιτέλους, κάποιος να σταματήσει αυτή την αδικία και φυσικά να πληρώσει τις επιπλέον ώρες που εργάζονται οι Αστυνομικοί».

dimokratis.gr-bloko.gr

Related

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ 8651313002751952496

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item