Σφίγγει ο κλοιός για τον Ψυχάρη – Τον «καίει» το πόθεν έσχεςΣε εξαιρετικά δυσχερή θέση αναμένεται να βρεθεί τις επόμενες ώρες ο Σταύρος Ψυχάρης, καθώς αύριο το πρωί, (στις 9), ξεκινά η συνεδρίαση της Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής, με αποκλειστικό αντικείμενο τα σοβαρά κενά που φέρονται να εμφανίζουν οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης του εκδότη.
Το προηγούμενο διάστημα ειδικοί και ανεξάρτητοι πραγματογνώμονες εξέτασαν εξονυχιστικά το Πόθεν Έσχες του κ. Ψυχάρη, καθώς κατά την διαδικασία του πρώτου ελέγχου των περιουσιακών στοιχείων του εκδότη από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής καταγράφηκαν αποχρώσες ενδείξεις για σοβαρές παρατυπίες.
Το πόρισμα στο οποίο κατέληξαν οι πραγματογνώμονες φέρεται να είναι άκρως επιβαρυντικό για τον κ. Ψυχάρη, αφού -σύμφωνα με πληροφορίες- προκύπτει ότι:
 • Δεν υπάρχουν οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης για τα έτη χρήσης 2002, 2003, 2004, 2005 και 2006.
 • Δεν υπάρχουν παραστατικά σχεδόν για το σύνολο των δηλωθέντων ποσών.
 • Δεν υπάρχουν συμβάσεις δανείων και βεβαιώσεις τράπεζας για την εξυπηρέτηση των δανείων.
 • Δεν υπάρχει σχέδιο απορρόφησης της ΣΠ.ΨΥΧΑΡΗΣ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΕ από τη ΔΟΛ Α.Ε.
 • Δεν υπάρχουν συμφωνητικά μεταβίβασης των μετοχών.
 • Δεν υπάρχουν τραπεζικά παραστατικά των καταθέσεων των ετών 2007 έως 2012.
 • Σε δύο διαφορετικές δηλώσεις διαφορετικών ετών αναφέρονται ακριβώς τα ίδια ποσά τραπεζικών καταθέσεων για τον ίδιο και τη σύζυγό του με ακρίβεια δεκαδικών στοιχείων, γεγονός εξαιρετικά σπάνιο έως και αδύνατο.
 • Υπάρχουν δηλώσεις για δύο χρήσεις όπου δηλώθηκαν σημαντικά ποσά απαλλασσομένων εσόδων από τα οποία προκύπτουν υψηλά ετήσια πλεονάσματα εσόδων, τα οποία δεν έχουν αντίκρισμα στο ποσό των δηλουμένων καταθέσεων.
 • Σε άλλη δήλωση άλλης χρήσης, προκύπτει αρνητικό υπόλοιπο που οφείλεται στο ότι δηλώθηκαν χαμηλά εισοδήματα και πολύ μεγαλύτερες δαπάνες, αγορές μετοχών και αύξηση καταθέσεων.
Επιπλέον
 • Για το δάνειο των50 εκατ. ευρώ από την Alpha Bank για την αγορά των μετοχών του ΔΟΛ και την αποπληρωμή μέρος του δανείου από τον ίδιο, δεν μπορεί να γίνει καμιά επαλήθευση επειδή δεν υπάρχουν οι δηλώσεις των ετών 2005 και 2006.
 • Για τα δάνεια και τις συναλλαγές που αναφέρονται στην έκθεση της Alpha Bank για τα έτη 2012 και 2014δεν μπορεί να γίνει καμιά επαλήθευση, γιατί δεν έχει καταθέσει ο Ψυχάρης τα σχετικά παραστατικά.
Εφόσον ευσταθούν όλα τα παραπάνω -βάσει του πορίσματος των ειδικών ελεγκτών- η Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής αναμένεται να αποφανθεί την άμεση παραπομπή του κ. Ψυχάρη στην Δικαιοσύνη. 
altsantiri.gr

Related

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 4058387874341405925

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item