Περικοπές στα ειδικά μισθολόγια από 1 Ιουλίου


Περικοπές στα ειδικά μισθολόγια από 1 Ιουλίου  

Δεν είναι μονάχα η έκθεση την Κομισιόν όπου αναφέρεται ότι θα υπάρξουν περικοπές 1,3 δισ. ευρώ που θα προέλθουν από προσαρμογές στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων και από αυξήσεις στην έμμεση φορολογία
όπως σε καύσιμα, οινοπνευματώδη και τσιγάρα.

Η κυβέρνηση επιμένει ότι τα ποσά που απαιτούνται θα προέλθουν από το πάγωμα των προσλήψεων μέσω της διατήρησης της αναλογίας 1 προς 5 και από πάγωμα των προαγωγών στα Ειδικά Μισθολόγια.

Όλα δείχνουν ωστόσο ότι έρχονται και μειώσεις μισθών. Στο στόχαστρο μπαίνουν όλοι όσοι υπάγονται στα λεγόμενα ειδικά μισθολόγια. Το τρικ για να μην γίνει λόγος για μείωση θα είναι η αναπροσαρμογή στον υπολογισμό του βασικού μισθού, μαζί με τις μισθολογικές προαγωγές.

Η πρώτη μείωση που αφορά στους ένστολους( αστυνομικοί, λιμενικοί, πυροσβέστες), τους δικαστικούς, τους πανεπιστημιακούς και τους γιατρούς του ΕΣΥ θα έρθει από την 1η Ιουλίου.

Σε ό,τι αφορά μάλιστα στα ειδικά μισθολόγια οι περικοπές δεν θα αφορούν μόνο στους εν ενεργεία δημοσίους υπαλλήλους αλλά και στους συνταξιούχους.

Οι μειώσεις ωστόσο δεν σταματούν εδώ καθώς στο δεύτερο πακέτο μέτρων, το πακέτο των 3,4 δισ μεταξύ των άλλων μέτρων αυτόματος κόφτης στις δαπάνες του Δημοσίου.

Με δεδομένο ότι το προληπτικό πακέτο μέτρων περιλαμβάνει περικοπές δημοσίων δαπανών και με δεδομένο ότι πλέον περικοπές δαπανών πλην των μισθών θα έθετα σε κίνδυνο την ίδια τη λειτουργία του κράτους τότε όλα δείχνουν ότι το προληπτικό πακέτο μέτρων περιλαμβάνει ουσιαστικά μονάχα μειώσεις μισθών και συντάξεων του Δημοσίου. Έτσι ουσιαστικά μπαίνουν στο στόχαστρο όλοι οι εργαζόμενοι. Οι μειώσεις αυτές θα έρθουν, αν ενεργοποιηθεί ο κόφτης από το 2017.

Το συνολικό πακέτο των 3,4 με 3,6% που προβλέπεται σε δεύτερη φάση και εφόσον πέσουν έξω οι στόχοι μεταφράζεται ως το 2018 σε μειώσεις που θα φτάσουν ως και το 12% στις δαπάνες του Δημοσίου για μισθούς και συντάξεις εργαζόμενων και συνταξιούχων.
www.newsit.gr

Related

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 2468417305856197154

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item