Θύελλα για το «ξέπλυμα» πλαστών πτυχίων στο Δημόσιο

thuella-gia-to-ksepluma-plastwn-ptuxiwn-sto-dimosioΜείζον θέμα έχει προκύψει με τους περίπου 2000 Δημοσίους υπαλλήλους κατόχους πτυχίων ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων τα οποία είχαν ανοίξει φάμπρικα πώλησης πλαστών πτυχίων


Μείζον θέμα έχει προκύψει με τους περίπου 2000 Δημοσίους υπαλλήλους κατόχους πτυχίων από ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια τα οποία εκ των υστέρων αποδείχθηκε ότι είχαν ανοίξει «φάμπρικα» πώλησης πλαστών πτυχίων.
Πρόκειται για παλιά ιστορία για την οποία η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ) έχει χτυπήσει πολλές φορές το καμπανάκι του κινδύνου χωρίς καμία από τις πολιτικές ηγεσίες να δώσει κάποια λύση.
Μάλιστα η Ομοσπονδία έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία τουλάχιστον 20 κάτοχοι παράνομων-πλαστών τίτλων βρίσκονται σε λίστα διοριστέων του ΑΣΕΠ και η πρόσληψή τους στο Δημόσιο ήταν θέμα ημερών.
Σε ανακοίνωσή του μετά το σάλο το υπουργείο παραδέχεται ότι «μελετά με προσοχή το σοβαρότατο ζήτημα των πτυχίων Ιδιωτικών ΤΕΕ για την περίοδο 2004-2008».
Και για την επίλυσή του προκρίνει το άρθρο 24 του ν.3577/2007 (Α΄ 130) επί υπουργίας Μ. Γιαννάκου, σύμφωνα με το οποίο τα πτυχία των μαθητών Ιδιωτικών ΤΕΕ που τους αφαιρέθηκε η άδεια λειτουργίας λόγω των παραπάνω διαπιστωμένων παρανομιών θα έπρεπε να χορηγηθούν εκ νέου κατόπιν ειδικών πτυχιακών εξετάσεων.
Αν και οι εξετάσεις αυτές δεν έγιναν ποτέ και οι επιτήδειοι ιδιοκτήτες σχολείων και οι άλλοι εμπλεκόμενοι, είτε διέφυγαν τις κυρώσεις του νόμου λόγω παραγραφής είτε καταδικάστηκαν σε ελαφριές ποινές, το ζήτημα επανέρχεται με εκκωφαντικό τρόπο: Το αρμόδιο υπουργείο νομιμοποιείται να λειτουργήσει, μέσω των εξετάσεων, ως «πλυντήριο» ανθρώπων που με πλαστά πτυχία εισήλθαν στο Δημόσιο ή θα πρέπει άμεσα να κινήσει τις διαδικασίες αποπομπής τους.     
Το θέμα έφερε στη Βουλή το Ποτάμι με ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές του, στην οποία καλούν τους αρμόδιους υπουργούς να απαντήσουν ποιος είναι ο ακριβής αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων που εντοπίστηκαν με πλαστούς τίτλους και ποιους φορείς του δημοσίου αφορά ο έλεγχος που διενεργήθηκε, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «είναι πρωτοφανές κάτοχοι παρανόμων τίτλων σπουδών να παραμένουν στη θέση τους».

Το Ποτάμι ζητά να διευκρινιστεί αν η κυβέρνηση προτίθεται με τη διαδικασία εξετάσεων να «επιλύσει» το θέμα της νομιμοποίησης του τίτλου σπουδών τους, σημειώνοντας ότι «οποιαδήποτε διαδικασία "θεραπείας" της παρανομίας προσφέρει ασυλία στους τωρινούς και τους μελλοντικούς πλαστογράφους
 thetoc

Related

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 6098040230650389261

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item