Η ΠΟΕΣ μιλά για “προδότες και κλέφτες” και ζητά από τους στρατιωτικούς να τους απομονώσουν

http://www.militaire.gr/wp-content/uploads/2016/05/YPETHA-660x330.jpgΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
Τραγέλαφος! Λίγα 24ωρα μετά από την ανακοίνωση της δεύτερης θετικής απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας κι ενώ η υπόθεση των μισθολογικών προαγωγών “παιζόταν” μια ομάδα στην οποία συμμετέχουν στρατιωτικοί απόστρατοι,εν ενεργεία αλλά κι ένας υπάλληλος του ΟΑΕΔ,πρώην στρατιωτικός,ανακοίνωσαν ότι διαπίστωσαν έλλειμμα …έκφρασης των στρατιωτικών και ιδρύουν ένα “μέτωπο” με το οποίο θα τους …εκφράσουν!Μεταξύ των συμμετεχοντων κι όσοι προσπάθησαν να παρουσιαστούν ως “εκπρόσωποι των ιπταμένων της ΠΑ”,ξεσηκώνοντας πλήθος αντιδράσεων!
Μόνο σύμπτωση βέβαια δεν είναι η επιλογή της ανακοίνωσης τέτοιες μέρες και ώρες ενός  καταδικασμένου από την αρχή εγχειρήματος.Γι΄ αυτό και η ανακοίνωση της ΠΟΕΣ είναι ολίγον…επιθετική.
Η ανακοίνωση:
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι.
Μέχρι και σήμερα, διαχρονικά, η Ομοσπονδία μας έχει κερδίσει τις όποιες μάχες έδωσε, τόσο σε δικαστικό όσο και σε εξωδικαστικό πεδίο. Ωστόσο ο πόλεμος, ο οποίος καθίσταται μέρα με τη μέρα ανορθόδοξος και ύπουλος, δεν έχει τελειώσει ακόμη. Έχουμε μπροστά μας δύσκολες μάχες, αλλά είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι και αυτές θα είναι νικηφόρες και με τα ωραιότερα λάφυρα για όλες και όλους μας. Απώλειες και λιποτάκτες υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν. «Όποιος μια φορά προδότης και κλέφτης, πάντα προδότης και κλέφτης».
Συνεχίζουμε με τακτική και συνεχόμενα πιεστικές ενέργειες, με καθημερινές επαφές, διεκδικώντας άμεσα:
Τη νομοθέτηση των ενώσεων με κανόνες λειτουργίας τους, αφ΄ ενός για να μη διαταραχθεί η πειθαρχία του στρατεύματος και αφ΄ ετέρου για να προσδιοριστεί η συλλογική έκφραση των στρατιωτικών, με ένα δυνατό και ενιαίο όργανο.
Νέο ειδικό μισθολόγιο στη δομή του ενιαίου μισθολογίου, με σεβασμό στις αποφάσεις του ΣτΕ, που κέρδισε η Ομοσπονδία μας, ο οποίες ανέδειξαν την ιδιαιτερότητα του λειτουργήματος του στρατιωτικού και την ειδική μισθολογική αντιμετώπισή τους, με νομοθέτηση της αποζημίωσης για την υπερωριακή εργασία και το επίδομα παραμεθορίου.
Την αποκατάσταση της ασφαλιστικής και συνταξιοδοτικής αδικίας που δημιούργησε ο ν.3865/2010 στους συναδέλφους που κατετάγησαν τα έτη 1990 – 1992.
Τη ρύθμιση της βαθμολογικής αδικίας που δημιούργησε ο ν.3883/2010 για τους συναδέλφους μας που κατετάγησαν τα έτη 1988 – 1989.
Την απόσυρση της υπουργικής απόφασης (Αβραμόπουλου) περί εξειδίκευσης των κριτηρίων μεταθέσεων και την αντικατάστασή της με νέα (υπήρξε η απόφαση Ραγκούση που χρειάζεται επικαιροποίηση), με κύριο στόχο το «ταβάνι» των μεταθέσεων και το αμετάθετο στα 25 χρόνια, όπως αυτή (απόφαση Ραγκούση) ρύθμιζε.
– Τη βαθμολογική εξέλιξη των συναδέλφων Εθελοντών Μακράς Θητείας.
Σημαντικές βελτιώσεις του ν.3883/2010, προς όφελος των στρατιωτικών.
– Τη δυνατότητα παραμονής στο στράτευμα, για όσους το επιθυμούν (ν.2439/1996), και πέραν των 35 ετών, προς συμπλήρωση πλήρους συντάξιμης 40ετούς υπηρεσίας, όπως οι «νέοι» ασφαλισμένοι συνάδελφοι.  
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι.
Πλην των ανωτέρω θεμάτων, που πολύ σύντομα, καθ΄ υπόσχεση, θα δουν την επίλυσή τους, είναι πολλά τα θεσμικά – οικονομικά – συνταξιοδοτικά – ασφαλιστικά θέματα που προωθεί καθημερινά η Ομοσπονδία μας, με συνεχείς προσωπικές επαφές με τους καθ΄ αρμοδιότητα φορείς, διεκδικώντας τη δικαιότερη και λογικότερη λύση για όλες και όλους μας, χωρίς ιδιαίτερες ανακοινώσεις, πλην όμως τα αποτελέσματα γίνονται συνήθως αντιληπτά στην καθεμία και καθένα μας αρκετό χρόνο μετά, λόγω του καθεστωτικού πλέον γραφειοκρατικού μηχανισμού του Ελληνικού κράτους σε όλους τους μηχανισμούς του.
Βρισκόμαστε πλέον σε διαφορετικό επίπεδο συνεννόησης, με μία πολιτική ηγεσία που έχει τη διάθεση να ακούσει και να βοηθήσει στην επίλυση των προβλημάτων μας, με άμεση (καθ΄ ωρίμασνη του χρόνου) παρέμβαση, τουλάχιστον σε αυτά που δεν έχουν οικονομικό κόστος. Ο καιρός θα δείξει εάν μιλάμε για κάτι το διαφορετικό η για ένα από τα ίδια. Είμαστε εδώ, παρακολουθούμε και αναμένουμε την υλοποίηση των υποσχέσεων και δεσμεύσεων.
Ας είμαστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε διάφορες πηγές, που από την ένταση της φωνής τους δημιουργούν αναχώματα και εμπόδια στις ήδη δρομολογημένες εξελίξεις, παρά επιλύουν. Μαζικότητα χρειαζόμαστε και μία ενιαία ενωτική δυναμική και όχι διάσπαση και ένταση, για προσωπικά πρόσκαιρα οφέλη. Συνεχίστε να δείχνετε εμπιστοσύνη στην Ομοσπονδία μας και τα αποτελέσματα των πιέσεων θα είναι σύντομα ορατά, με έγγραφα και στοιχεία. Απομονώνουμε αυτούς που κλέβουν πνευματικά, ηθικά και υλικά.

Related

ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ 4408698019795948244

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item