Μήνυση θα καταθέσει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης για τους χθεσινούς τραυματισμούς στην Ειδομένη

 Μετά τους χθεσινούς τραυματισμούς συναδέλφων μας στην Ειδομένη, επιβεβαιώθηκαν οι μεγαλύτεροί μας φόβοι και αποκάλυψαν στις τεράστιες ελλείψεις στον
επιχειρησιακό σχεδιασμό της Αστυνομίας. Ενώ η Ένωσή μας, μήνες τώρα, φωνάζει προς πάσα κατεύθυνση ότι οι πρόσφυγες έχουν οργανώσει ένα ιδιότυπο γκέτο και οι προθέσεις ορισμένων δεν είναι διόλου φιλικές, η τοπική Ηγεσία της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων επιμένει να διατάσσει τους συναδέλφους να εκτελούν υπηρεσία με ελλιπή εξοπλισμό.
Παράλληλα, σε δια ζώσης συζητήσεις και εγγράφως, υπογραμμίσαμε την επικίνδυνη τακτική, να τοποθετούνται οι συνάδελφοι των διμοιριών στο κέντρο του καταυλισμού, καθώς επιχειρησιακά καθίσταται εύκολος ο εγκλωβισμός τους. Αδίκως. Τα κλειστά αυτιά της Ηγεσίας και η εμμονή σε επιχειρησιακούς σχεδιασμούς-παγίδες, είχαν ως αποτέλεσμα την χθεσινή επίθεση των προσφύγων κατά των συναδέλφων που εκτελούσαν υπηρεσία.
Οι Αστυνομικοί δέχτηκαν επίθεση με πέτρες και κάθε άλλο διαθέσιμο αντικείμενο που μπορεί να μετατραπεί σε όπλο. Παρά τις προσπάθειές τους να κατευνάσουν τα πνεύματα, η επίθεση εξελίχθηκε σε μάχη σώμα με σώμα, αφού οι πρόσφυγες τους οδήγησαν και τους εγκλώβισαν στο σημείο που βρίσκονται τα κοντέινερ που στεγάζουν τα αυτοσχέδια γραφεία της Αστυνομίας. Από τη συμπλοκή τραυματίστηκαν έξι συνάδελφοί μας, οι οποίοι διακομίστηκαν στο 424 Γ.Σ.Ν. Θεσσαλονίκης.
Η όλη κατάσταση θα ήταν πιο ελεγχόμενη και διαχειρίσιμη από την Ελληνική Αστυνομία, αν οι συνάδελφοι είχαν πλήρη εξοπλισμό για την απόκρουση επιθέσεων. Γεγονός που δεν επέτρεψαν κάποιοι Διευθυντές, παρά τη συναίνεση του Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος και του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Θεσσαλονίκη.
Είναι όψιμο πλέον να πούμε ότι οι πρόσφυγες, που εντέχνως παρουσιάζονται από τα Μ.Μ.Ε. φιλειρηνικοί, δεν έχουν στο σύνολό τους θετικές διαθέσεις. Όσο εκκρεμεί η περιβόητη εκκένωση της Ειδομένης, οι συνάδελφοι θα στέλνονται σαν πρόβατα στη σφαγή, όπως γίνεται τους τελευταίους μήνες.
Επειδή έχει καταστεί πλέον σαφές ότι η ελληνική Κυβέρνηση δεν θέλει ή δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το ζήτημα, εμείς, οι Έλληνες Αστυνομικοί δηλώνουμε ότι κανείς μας δεν θα γίνει το εξιλαστήριο θύμα της κατάστασης.
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, με πλήρη συναίσθηση της σοβαρότητας της κατάστασης και με μόνο στόχο την εξασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας των μελών της, θα κλιμακώσει τις ενέργειές της.
Όπως είναι γνωστό το Προεδρείο μας κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για την έλλειψη μέτρων υγιεινής στην Ειδομένη. Εισπράττοντας, όμως, την αδιαφορία των υπευθύνων ακόμα και για τις ζωές μας, η Ένωσή μας άμεσα θα καταθέσει εκ νέου μηνυτήρια αναφορά κατά της Διοίκησης για τις εγκληματικές παραλείψεις και εντολές που οδήγησαν στα χθεσινά γεγονότα. Εφόσον οι υπεύθυνοι δεν είναι διατεθειμένοι να επιλύσουν τα προβλήματα με διάλογο και καλή θέληση, υπάρχει και η οδός της δικαιοσύνης.
Θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση.
Απέναντι σε μια ευθυνόφοβη Ηγεσία και μια ιδεοληπτική Κυβέρνηση
θα απαντήσουμε μέσω των ελληνικών Δικαστηρίων.

                                    Για το Διοικητικό Συμβούλιο
                      Ο Πρόεδρος                     Ο Γεν. Γραμματέας
              ΠΑΔΙΩΤΗΣ Δημήτριος              ΚΑΛΕΥΡΑΣ Αλέξανδρος

Related

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ 457533954511185426

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item