Η Κούβα ενέσκηψε στη γοητεία της ιδιωτικής πρωτοβουλίας

Στη γοητεία των ιδιωτικοποιήσεων ενέσκυψε το καθεστώς της Αβάνας το οποίο προχώρησε στη νομιμοποίηση των μικρών και μεσαίων ιδιωτικών επιχειρήσεων σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της κυβέρνησης της Κούβας, στο πλαίσιο φιλελευθεροποίησης της οικονομίας της.
Είναι ένα ακόμη βήμα στις μεταρρυθμίσεις που ξεκίνησαν το 2008 μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον αδελφό του Φιντέλ κ. Ραούλ Κάστρο. 
Σύμφωνα με το BBC , o νέος ηγέτης του νησιού έχει καταβάλει προσπάθειες να τονώσει τη λιμνάζουσα οικονομία της Κούβας, ωστόσο αντιμετωπίζει την αντίσταση των σκληροπυρηνικών του Κομμουνιστικού Κόμματος.
Με τις νέες μεταρρυθμίσεις, η κυβέρνηση επιτρέπει πλέον την αυτο-απασχόληση των Κουβανών σε αρκετές εκατοντάδες κατηγορίες εργασιών, από ιδιοκτήτες εστιατορίων μέχρι κομμωτές.
Οι αλλαγές δημοσιεύθηκαν σε ένα έγγραφο 32 σελίδων που περιλαμβάνει το σχέδιο του κόμματος για οικονομική ανάπτυξη και εγκρίθηκε από το Κογκρέσο.
Ωστόσο δεν διευκρινίζεται τι περιλαμβάνει το νέο στάτους για «ιδιωτικές επιχειρήσεις μεσαίου, μικρού και μίκρο μεγέθους» ούτε και αν αυτές θα έχουν το επιπλέον δικαίωμα να εισάγουν προμήθειες ή να εξάγουν προϊόντα.
Σύμφωνα ωστόσο με αναλυτές, η αλλαγή αυτή είναι ένα σημάδι αναγνώρισης από την πλευρά της κυβέρνησης του σημαντικού ρόλου που θα παίζουν στο μέλλον οι ιδιωτικές εταιρείες, παρότι ο κύριος όγκος παραγωγής θα παραμείνει στα χέρια της πολιτείας.

Related

ΚΟΣΜΟΣ 6967283102454540854

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item