Π.Α.Σ.Α : Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο - «έκτρωμα» για το ασφαλιστικό.

Η Προοδευτική Ανεξάρτητη Συνεργασία Αστυνομικών (Π.Α.Σ.Α.) δηλώνει την πλήρη αντίθεσή της στο νέο ασφαλιστικό-φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο θα οδηγήσει στην εκ νέου φτωχοποίηση όλων των εργαζομένων,ολοκληρώνοντας την ισοπέδωση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων διευρύνοντας τη φτώχεια μέσα στην Ελληνική κοινωνία.

Ειδικότερα το νέο ασφαλιστικό έκτρωμα φέρνει μεγάλες μειώσεις στις νέες συντάξεις μέσα από τον υπολογισμό του μισθού σε όλο τον εργασιακό βίο αλλά και τα πολύ μικρότερα ποσοστά αναπλήρωσης, ενώ υπολογίζεται ότι οι μειώσεις των συντάξεων θα είναι της τάξης του 25-30%.

 Η πρόταση  να μην πειραχτούν καθόλου αρχικά οι υφιστάμενες συντάξεις , αλλά να μειωθούν πολύ περισσότερο όλες οι μελλοντικές συντάξεις μετά την ψήφιση του νόμου  είναι άδικη , δεν σέβεται τις αρχές της ισονομίας, της αναλογικότητας  και της αλληλεγγύης των γενεών. Η λύση που επιλέχθηκε είναι  άδικη,  γιατί  επωμίζονται δυσανάλογα μεγάλο βάρος της προσαρμογής αποκλειστικά οι λίγοι μελλοντικοί συνταξιούχοι σε σχέση με τα 3 εκατ. περίπου των ήδη συνταξιούχων, ενώ τιμωρούνται αυτοί  που παρέμειναν στην ενέργεια ενώ είχαν την δυνατότητα να συνταξιοδοτηθούν, σε σχέση με αυτούς που συνταξιοδοτήθηκαν .
Για παράδειγμα συνταξιούχος με 24,5 χρόνια  εργασίας που συνταξιοδοτήθηκε σε ηλικία 47 ετών πριν την ψήφιση του νόμου θα παίρνει περισσότερα χρήματα από μελλοντικό συνταξιούχο που θα συνταξιοδοτηθεί με 40 χρόνια υπηρεσίας και σε ηλικία 58 ετών .

Δεν γνωρίζουμε  βέβαια βάσει ποιών  μελετών εκπονήθηκε το νέο ασφαλιστικό ,αν αυτές υπάρχουν όπως  και αν θα δοθούν στην δημοσιότητα .

 Με το νέο φορολογικό αυξάνεται ο φόρος στα χαμηλά εισοδήματα  (με μείωση του αφορολόγητου), παγιώνεται και αυξάνεται η εισφορά αλληλεγγύης ενώ  αυξάνεται κι άλλο ο  ΦΠΑ (στο 24%!).


Το μόνο σίγουρο είναι ότι μισθοί και συντάξεις θα υποστούν  μεγάλες  περικοπές ενώ εμείς από την πλευρά μας δεν πρέπει να πέσουμε στην παγίδα του κοινωνικού αυτοματισμού που θέτει σε λειτουργία για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση.


Το δίλημμα για τους εργαζόμενους  είναι ρήξη ή υποταγή.


Και στο δίλημμα αυτό απαντάμε ρήξη!                                               Η  Γραμματεία της

  ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ  ΑΘΗΝΑΣ


Related

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ 783262137692535476

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item