Η ΠΟΕΣ εφιστά τη προσοχή για “δικηγορικές σειρήνες”!

prosoxi


Η επιλογή δικηγόρου για τη δικαστική διεκδίκηση όσων δικαιούνται οι στρατιωτικοί είναι προφανώς προσωπική επιλογή του καθενός. Ωστόσο επειδή υπήρξαν σε πολλές περιπτώσεις προβλήματα και δυσάρεστες εκπλήξεις η ΠΟΕΣ με ανακοίνωσή της δίνει κάποιες συμβουλές:
Προφητική κατέστη η από 14 Μαΐου 2016 ανακοίνωση της Ομοσπονδίας μας, σχετικά με τις κινήσεις που πρέπει ή δεν πρέπει να γίνουν, μετά τη διπλή νίκη της από την έκδοση της υπ΄ αριθμ. 1125/2016 απόφασης της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Ήδη όπως μας ενημερώνουν μέλη των πρωτοβάθμιων ενώσεων – μελών μας, άρχισαν πάλι κάποια δικηγορικά γραφεία να αποστέλλουν e-mails και να ενοχλούν τηλεφωνικά τους στρατιωτικούς για διεκδίκηση των αναδρομικών ποσών, μέσω αγωγής, χωρίς την καταβολή οποιουδήποτε ποσού για την κατάθεσή της (της αγωγής). Άραγε ποιος θα καταβάλλει την προείσπραξη που απαιτείται για την κατάθεση της αγωγής; Ας παραμείνουμε υποψιασμένοι.
Οι συνάδελφοί μας που επέλεξαν στο παρελθόν αυτή τη διαδρομή, φοβούμενοι να δείξουν εμπιστοσύνη στην Ομοσπονδία μας και στις νομικές ενέργειές της και τακτική, ανεξάρτητα εάν 2 φορές πέτυχε το ακατόρθωτο, ενώπιον της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας, και ήδη προχωρά στην εκδίκαση των αγωγών που κατατέθηκαν, βρίσκονται σε φερόμενο κίνδυνο παραγραφής των αξιώσεών τους, ελλείψει κατάθεσης αγωγής στο χρόνο και με τον τρόπο που νομικά έπρεπε να πράξουν, επιλέγοντας την παράστασή τους ενώπιον δικαστηρίων με ενέργεια που νομικά κρίνεται απαράδεκτη, και οφείλουν να γνωρίζουν οι παραστάτες τους, αλλά και να ενημερώνουν τους ενδιαφερομένους.   
Κατόπιν των ανωτέρω, όπως κάναμε και στο παρελθόν, εφιστούμε την προσοχή αφ΄ ενός σε όλα τα μέλη των πρωτοβάθμιων σωματείων – μελών μας και αφ΄ ετέρου σε όλους εν γένει τους εν ενεργεία στρατιωτικούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις νομικές ενέργειές τους, να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις της Ομοσπονδίας μας και όχι τα αντίγραφά της και να συνεχίσουν να επιδεικνύουν εμπιστοσύνη σε αυτή.
Οποιαδήποτε βεβιασμένη κίνηση και υπό το πρίσμα του «να προλάβω» κοστίζει σε χρόνο και χρήμα και δυστυχώς ο νομικός χρόνος δε γυρίζει πίσω ….
Χρειάζεται μεγάλη προσοχή από όλους μας. Είμαστε εδώ για οποιαδήποτε συμβουλή. Μη διστάσετε……

Related

ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ 7430947993137513478

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item