ΕΝΑΞΙΑ: Είμαστε κράτος δικαίου;

StE foto
 
Σαν να μην πέρασε μία ημέρα από το 2012, που είχαμε υποστεί μεγάλες μισθολογικές περικοπές και δυστυχώς είμαστε ενώπιον νέων μειώσεων στους μισθούς μας, με το πάγωμα των μισθολογικών προαγωγών από 01/01/2017 έως 31/12/2018, που ψήφισε στη Βουλή η κυβερνητική πλειοψηφία. Στον ίδιο νόμο προβλέπεται ότι η διάταξη δεν θα εφαρμοστεί εφόσον επιτευχθεί από τα εμπλεκόμενα υπουργεία ισοδύναμη δημοσιονομική εξοικονόμηση. Δυστυχώς η εμπειρία μας από την εφαρμογή ισοδύναμων μέτρων τα προηγούμενα έξι (6) χρόνια είναι απολύτως αρνητική και για αυτό δικαιούμαστε να είμαστε άκρως επιφυλακτικοί ως προς την εξέυρεσή τους και σε αυτήν την περίπτωση.
Η κυβέρνηση οφείλει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και να εφαρμόσει την απόφαση της ολομελείας του ΣτΕ περί πλήρους αποκατάστασης των μισθών μας στα επίπεδα του 2012, η οποία αναγνωρίζοντας τις ιδιαίτερες συνθήκες εργασίας μας, δεν αφήνει κανένα περιθώριο νέων μισθολογικών μειώσεων, που θα επέλθουν εφόσον παγώσουν τα μισθολόγια μας για μία διετία. 
Είναι αδιανόητο για ένα σύγχρονο κράτος δικαίου, οι κυβερνώντες του να γράφουν στα «παλιά τους τα παπούτσια» τις αποφάσεις των ανωτάτων δικαστηρίων και να τις παραβιάζουν κατάφορα, ενώ ταυτόχρονα ομιλούν για εφαρμογή της νομιμότητας και σεβασμό του Συντάγματος. 
Η απάντηση θα δοθεί και αυτή τη φορά στους δρόμους και στα δικαστήρια. Παραφράζοντας την γνωστή ρήση «Στο Βερολίνο υπάρχουν δικαστές», ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.
 
enaxia proedros grammateas

Related

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ 4723489178223110235

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item