Μήνυμα της ΠΟΑΣΥ για την Εργατική Πρωτομαγιά

http://tvxs.gr/sites/default/files/imagecache/620x320/article/2014/18/153100-13941951.jpg

Εκπροσωπώντας το συνδικαλιστικό μας κίνημα στο χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας, ως αναπόσπαστο κομμάτι του Λαού μας, οι Έλληνες Αστυνομικοί, χαιρετίζουμε την Εργατική Πρωτομαγιά, μη λησμονώντας ότι η 1η Μάη συμβολίζει διαχρονικά τους αγώνες της παγκόσμιας εργατικής τάξης για τη διασφάλιση των εργασιακών, ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, που ενώ κατακτήθηκαν με αγώνες και θυσίες, κινδυνεύουν να αφανισθούν είτε έχουν ήδη καταστρατηγηθεί βάναυσα στη χώρα μας.
Ο φετινός εορτασμός της Πρωτομαγιάς συμπίπτει με τους αγώνες του συνδικαλιστικού μας κινήματος ενάντια στο 3ο Μνημόνιο και τα επαχθή νέα μέτρα που πλήττουν και την αστυνομική οικογένεια.

Δυστυχώς, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι μετά από πέντε χρόνια εφαρμογής σκληρών μνημονιακών μέτρων, όχι μόνο δεν έχει ανακάμψει η ελληνική οικονομία, αλλά αντιθέτως η ύφεση συνεχίζεται, οι δημόσιες υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένης της Ελληνικής Αστυνομίας, λειτουργούν οριακά και η κοινωνία φτάνει στα όρια αντοχής της.
Το αγαθό της ασφάλειας εξακολουθεί να βρίσκεται στην Κλίνη του Προκρούστη και ο Έλληνας Αστυνομικός δοκιμάζεται καθημερινά επωμιζόμενος νέες υποχρεώσεις, όπως η διαχείριση του μεταναστευτικού –προσφυγικού ζητήματος, χωρίς την ίδια ώρα να διατίθενται τα αναγκαία πρόσθετα κονδύλια, τα απαιτούμενα εφόδια και τεχνολογικά μέσα.
Αγωνιζόμαστε:
1) για τον εκσυγχρονισμό των λειτουργιών της Ελληνικής Αστυνομίας και τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τον πολίτη.
2) για την οικονομική ενίσχυση της Ελληνικής Αστυνομίας και τη βελτίωση των οικονομικών απολαβών του Έλληνα Αστυνομικού, υπενθυμίζοντας στην Κυβέρνηση την εκκρεμότητα της πλήρους μισθολογικής αποκατάστασής μας, βάσει και της υπ΄αριθμ. 2194/14 απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας.
3) για την αποτροπή της ασφαλιστικής λαίλαπας, τη διάσωση του ασφαλιστικού μας φορέα (ΤΕΑΠΑΣΑ) και την επιστροφή των αποθεματικών που λεηλατήθηκαν μέσω του PSI (ν. 4050/2010) κατά 360 εκατ., χάνοντας, εν μια νυκτί, κόπους γενεών.
4) για την ενδυνάμωση του θεσμικού μας ρόλου, συμμετέχοντας αποτελεσματικά στις διαδικασίες διαλόγου με την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία με στόχο την επίλυση τόσο των προβλημάτων της καθημερινότητας όσο και των πολλών εκκρεμών ζητημάτων (θεσμικές αλλαγές κλπ).
Με αφορμή την 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ την Κυριακή 8 Μαΐου 2016 και τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους αγώνες των εργαζομένων της χώρας για την έξοδο από τα Μνημόνια και την αντιμετώπιση του δημόσιου χρέους με όρους βιώσιμης ανάπτυξης και όχι διαρκούς φτωχοποίησης του λαού μας. Χαιρετίζουμε τις ειρηνικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που διοργανώνονται από τα κατά τόπους Εργατικά Κέντρα και τις τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας μας, όπου καλούμε τις Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις μας να συμμετάσχουν ενεργά σε αυτές, με το αναφαίρετο δικαίωμά μας στον αγώνα για μια καλύτερη ζωή.
Όχι στη δουλοπρέπεια, μας αξίζει μια καλύτερη ζωή!
Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

    O Πρόεδρος                       Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος      ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος

Related

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ 2773703566401054359

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item