ΠΕΑΛΣ :Προσφεύγουμε στο ΣτΕ από κοινού με την ΠΟΑΞΙΑ κατά του νέου ασφαλιστικού νόμου

Το σχόλιο της ΠΕΑΛΣ για την απόφαση του ΣτΕ για τα στελέχη των Σ.Α και των Ε.Δ και οι επόμενες κινήσεις της:


"Ενημερώνουμε τα μέλη μας, ότι στις 13.05.2016 δημοσιεύθηκαν οι υπ' αριθ. 1125-1128/2016 αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, με τις οποίες κρίνονται ως  αντισυνταγματικές οι διατάξεις του άρθρου 86 του ν.4307/2014:

(α) κατά το σκέλος της μειωμένης κατά 50% αναδρομικής επιστροφής της διαφοράς των μηνιαίων αποδοχών από 1-8-2012 έως 15-11-2014.

(β) κατά το σκέλος της αναπροσαρμογής τους για το μέλλον, σε επίπεδα χαμηλότερα του έτους 2012.

Με τις αποφάσεις αυτές, το ανώτερο διοικητικό δικαστήριο, δικαιώνει για άλλη μια φορά τον αδιάκοπο αγώνα που έδωσε σύσσωμο το συνδικαλιστικό κίνημα των Σ.Α και Ε.Δ και αναγνωρίζει έμπρακτα τις ιδιαιτερότητες που παρουσιάζει το επάγγελμα των ενστόλων, οι αποδοχές των οποίων  θωρακίζονται  νομικά.

Στην πράξη και ενόψει του νέου ασφαλιστικού νόμου στον οποίον θα υπαχθούν από 01.07.2016 τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, οι αποφάσεις αυτές διασφαλίζουν υπέρ των ενστόλων το νέο ειδικό μισθολόγιο και θέτουν πλέον ως αφετηρία για τον υπολογισμό των νέων μισθών, το μισθολόγιο του 2012 και όχι χαμηλότερα επίπεδα.

Περαιτέρω και μετά από αυτή τη δικαίωση η ΠΕΑΛΣ αποφάσισε από κοινού με την ΠΟΑΞΙΑ, την προσφυγή (μετά την έκδοση της εφαρμοστικής εγκυκλίου από το Υπουργείο Εργασίας) στο ΣτΕ κατά του νέου αντι-ασφαλιστικού νόμου, καθώς δεν λαμβάνονται υπόψη οι ιδιαιτερότητες και η επικινδυνότητα του επαγγέλματός μας, αντιμετωπίζοντάς μας με τρόπο οριζόντιο, με άλλους κλάδους εργαζομένων, που δεν έχουν τα προαναφερόμενα χαρακτηριστικά. "

Συνεχίζουμε…..

Για το Δ.Σ.
       Ο Πρόεδρος                       Ο Γενικός Γραμματέας
Δημήτριος ΣΑΪΤΑΚΗΣ           Σπυρίδων ΠΑΣΣΑΚΟΣ
 bloko.gr/
 

Related

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ 2528518396747407697

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item