Ένωση Θεσσαλονίκης: να μην κάνουν μεταγωγές στα νοσοκομεία οι αστυνομικοί των δικαστηρίων

Την απεμπλοκή της Υποδιεύθυνσης Μεταγωγών Δικαστηρίων Θεσσαλονίκης από μεταφορά των κρατούμενων στα Νοσοκομεία ζητούν με έγγραφό τους τα μέλη της τοπικής Ένωσης αστυνομικών:
Κύριε Υπουργέ,
   Η Ένωσή μας επισημαίνει ένα μεγάλο καθημερινό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοί μας που υπηρετούν στην Υποδιεύθυνση Μεταγωγών Δικαστηρίων Θεσσαλονίκης.
   Η μεταφορά των κρατούμενων στα Νοσοκομεία, η οποία συνεχίζει να βαραίνει τα καθήκοντα του αστυνομικού προσωπικού της Θεσσαλονίκης, προκαλεί εμφανώς έλλειψη Αστυνομικών για τα βασικά καθήκοντα της Υπηρεσίας. Ως αποτέλεσμα, διατάζεται σε μόνιμη βάση ενισχυτική δύναμη από άλλες Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, αποδυναμώνοντας τις Αστυνομικές Υπηρεσίες της πόλης και μειώνοντας το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.
   Όπως σας είχαμε αναφέρει και στο παρελθόν, είναι αναγκαίο να καταργηθεί το αρθρ.8 της υπ’ αριθ. 18/2006 Κανονιστικής Διαταγής του Α.Ε.Α. και να αφαιρεθεί ο Νομός Θεσσαλονίκης από τις εξαιρέσεις του αρθ. 23 της ίδιας διαταγής και συγκεκριμένα από το εδάφιο 1 που αναφέρει ότι «…Η μεταγωγή των κατάδικων ή υπόδικων από τις Φυλακές στα διάφορα θεραπευτήρια, και η συνοδεία τους για ανάκριση ή ιατρική εξέταση στην έδρα της φυλακής ή του σωφρονιστικού καταστήματος, πλην των νομών Αττικής, Θεσσαλονίκης και Αχαΐας, ενεργείται από το προσωπικό των οικείων Υπηρεσιών Εξωτερικής Φρούρησης Καταστημάτων Κράτησης (ΥΕΦΚΑΚ)». Αν υλοποιηθεί το αίτημά μας αυτό, δεν θα είναι αναγκαία πλέον η απόσπαση συναδέλφων στη Υποδιεύθυνση Μεταγωγών Δικαστηρίων Θεσσαλονίκης από άλλες Υπηρεσίες της Γ.Α.Δ.Θ.
   Τη βούλησή μας αυτή συμμερίζεται και η Διεύθυνση του Γενικού Καταστήματος Κράτησης Θεσσαλονίκης, όπως σας έχει εκφραστεί και μέσω του υπ’αριθ.30373 από 23-12-2014 επισυναπτόμενου εγγράφου τους. Καθώς και οι δυο μεριές συμφωνούμε ότι η μεταφορά των κρατουμένων στα Νοσοκομεία μπορεί και επιβάλλεται, για ποικίλους λόγους, να εξυπηρετείται από το προσωπικό των φυλακών,το μόνο που απομένει είναι η δική σας επίσημη έγκριση.
     Κύριε Υπουργέ,
   Στην προ μηνών συνάντησή μας είχατε δεσμευτεί για μια νεότερη συζήτηση του εν λόγω ζητήματος παρουσία των αρμόδιων εμπλεκόμενων φορέων, ώστε και να βρεθεί η ιδανικότερη λύση. Σήμερα επανερχόμαστε και παρακαλούμε όπωςπροκαλέσετε μια ευρεία συνάντηση, παρουσία των εκπροσώπων της Υπηρεσίας Εξωτερικής Φρούρησης του Γενικού Καταστήματος Κράτησης Θεσσαλονίκης, τουΔιευθυντή του Γενικού Καταστήματος Κράτησης Θεσσαλονίκης και εκπροσώπου τουΥπουργείου Προστασίας του Πολίτη, όπου θα τεθεί το ζήτημα εφ’ όλης της ύλης.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος                                                   Ο Γεν. Γραμματέας
ΠΑΔΙΩΤΗΣ Δημήτριος                                        ΚΑΛΕΥΡΑΣ Αλέξανδρος
BLOKO

Related

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ 3128544519985147852

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item