Και εγεννήθη η Εβίτα - προστάτης των φτωχών

https://scontent.fath3-2.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/13103411_10206696449231678_1681453074648258698_n.jpg?oh=d52a708dec7ab3803357efc3733f9e48&oe=57A3F19DΉταν μια μέρα σαν και αυτή στις 7 Μαΐου του 1919, όταν έβλεπε τα φως της ζωής μια θρυλική γυναίκα, που θα γινόταν σύμβολο της δημοκρατίας, αλλά και έκφραση σθεναρούς αντίστασης σε κάθε μορφή ανθρώπινης καταπίεσης, στην Λατινική Αμερική. Εγεννάτο η μαχητική ηθοποιός και μετέπειτα σύζυγος του προέδρου της Αργεντινής Χουάν Περόν, Εβίτα Περόν. Η θρυλική Εβίτα, με την στάση της και το έξοχο ηθικά παράδειγμά της, θα επηρεάσει ζωτικά τον Χουάν Περόν στις κυβερνητικές του αποφάσεις και θα διαμορφώσει κατ΄ουσίαν τις ρηξικέλευθες κοινωνικά πολιτικές-μεταρρυθμίσεις του, για την στήριξη των αδυνάτων, των κοινωνικά ασθενεστέρων και των «ξεχασμένων» της Αργεντινής, που βίωναν την εγκατάλειψη και την κοινωνική περιθωριοποίηση από τις προγενέστερες αυταρχικές κυβερνήσεις της χώρας. Πολύ γρήγορα έτσι θα αναχθεί σε σύμβολο προστασίας των φτωχών και των καταπιεσμένων της Λατινικής Αμερικής ευρύτερα και θα κερδίσει επάξια το φωτοστέφανο της προστάτιδος των κοινωνικά ανεκπροσώπητων. Στην δε Δύδη, θα αναχθεί σε σύμβολο πόπ, με μια παρεπόμενη «ηρωολογία» και όχι αδικαιολόγητα, γύρω από το πρόσωπό της.
Η θρυλική Εβίτα, με το δυνατό ηθικό παράδειγμα της ενάρετης και εμπνευσμένης ζωής της, χάραξε νέους δρόμους, για την χειραφέτηση της γυναίκας στην υστερούσα τότε κοινωνικά Λατινική Αμερική και αναβίβασε το περιεχόμενο της πολιτικής σε πολύ υψηλό βάθρο, αναδεικνύοντας την προστασία των αδυνάτων και των ασθενεστέρων, σε πρωταρχικό της μέλημα. Για τούτο και δικαίως καταλαμβάνει περίοπτη θέση, μέσα στον πρόναο του παγκόσμιου κοινωνικού κινήματος, για την άρση της καταπίεσης και εκμετάλλευσης ΑΝΘΡΩΠΟΥ από ΑΝΘΡΩΠΟ.
Ποσό ηθικά όμορφη ήταν αυτή η θρυλική Λατίνα; Ας μας καθοδηγεί το εμπνευστικό παράδειγμά της !!!
Πάνος Ν. Αβραμόπουλος

Related

ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΑ 6322300898415893732

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item