ΠΟΑΞΙΑ: Δεν προλαβαίνετε μέχρι τον Ιούνιο για το παλιό καθεστώς

Τα στενά χρονικά περιθώρια μέχρι το τέλος του Ιουνίου, οπότε και θα ισχύουν οι ρυθμίσεις του ασφαλιστικού για τα Σώματα Ασφαλείας, σπεύδουν να υπογραμμίσουν τα μέλη της ΠΟΑΞΙΑ σε όσους ρωτούν εάν προλαβαίνουν να πάρουν σύνταξη με τα παλιά δεδομένα.
Διαβάστε την ανακοίνωση:
Ψηφίστηκε ως γνωστών, από την κυβερνητική πλειοψηφία την περασμένη Κυριακή το νέο ασφαλιστικό – φορολογικό νομοσχέδιο και αποτελεί πλέον νόμο του κράτους.
            Το εν λόγω νομοσχέδιο, το οποίο μαζί με όλες τις Ομοσπονδίες των Σωμάτων Ασφαλείας είχαμε απορρίψει, εκφράζοντας την εναντίωσή μας και απαιτώντας να μην ισχύσει λόγω των επονείδιστων αλλαγών που επιφέρει στο συνταξιοδοτικό μας καθεστώς, θα τεθεί σε εφαρμογή δυστυχώς, χωρίς ουσιαστικές αλλαγές.
            Οι μόνες τροποποιήσεις που επέφερε την τελευταία στιγμή ο αρμόδιος υπουργός, είναι η αναστολή της εφαρμογής του για τους ένστολους μέχρι τις 30.06.2016 και η χορήγηση των συντάξεων χηρείας ως έχει, στις περιπτώσεις που ο ασφαλισμένος χάνει τη ζωή του ή τραυματίζεται κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας και ένεκα ταύτης. Πρόκειται για δυο νομοτεχνικές βελτιώσεις, εκ των οποίων η πρώτη έγινε ύστερα από σχετικό αίτημά μας, προκειμένου να μην τεθούν υπό το νέο καθεστώς συνταξιοδότησης οι αποστρατευθέντες κατά τις ετήσιες τακτικές κρίσεις του 2016 και οι οποίοι με υπαιτιότητα της διοίκησης διεγράφησαν στις 25.04.2016 αντί στις 17.03.2016.
            Όσον αφορά τη δεύτερη, ήταν η αυτονόητη ρύθμιση, δεδομένου ότι είχε προκαλέσει την κατακραυγή όλων.
            Συνάδελφοι,
            Επειδή, γινόμαστε δέκτες καθημερινών τηλεφωνημάτων λόγω της μη ισχύος του νόμου για τους ένστολους από δημοσιεύσεώς του αλλά από 30.06.2016, από συναδέλφους που επιθυμούν να υποβάλλουν αίτηση παραίτησης και ερωτούν, αν το χρονικό αυτό διάστημα είναι επαρκές για να συνταξιοδοτηθούν με το παλιό καθεστώς, φρονούμε ότι δεν καλύπτονται από τις προθεσμίες αυτές, καθόσον είναι γνωστό ότι δεν αρκεί μόνο η υποβολή της αίτησης, αλλά πρέπει να υπάρξει και η διαγραφή τους.
            Σε κάθε περίπτωση, αν ο νομοθέτης ήθελε την προστασία μας, θα μας εξαιρούσε ολοσχερώς από τις διατάξεις του ψηφισθέντος νόμου και δεν θα έδινε τη μικρή μεταβατική αυτή περίοδο. Γι’ αυτό, συνιστούμε στους συναδέλφους να μην προβούν σε βεβιασμένες κινήσεις που ενδεχομένως να τους οδηγήσουν στον εγκλωβισμό τους στις διατάξεις του νέου ασφαλιστικού χωρίς να έχουν τα απαιτούμενα χρόνια υπηρεσίας καθότι, ως γνωστόν, για να έχει κάποιος υψηλό συντελεστή υπολογισμού των συντάξιμων αποδοχών του, σύμφωνα με τον νέο νόμο, θα πρέπει να υπερβαίνει τα 40 συνολικά έτη υπηρεσίας  (πραγματικά και μάχιμα).
            Τέλος, δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής μας ότι, όπως ανέφερε και ο υπουργός κ. Κατρούγκαλος κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην ολομέλεια της Βουλής, η κυβέρνηση σκοπεύει να φέρει προς συζήτηση και ψήφιση και νέο μισθολόγιο, συνδυάζοντάς το με το ασφαλιστικό, κάτι που ενδεχομένως να έχει περαιτέρω δυσμενέστερες συνέπειες, καθιστώντας τις επιφυλάξεις μας ακόμα πιο έντονες όσον αφορά τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης.
            Ένα νέο μισθολόγιο με δυσμενέστερους όρους αποτελεί Casus belli και οι κυβερνώντες οφείλουν να παραιτηθούν από κάθε πιθανή τέτοια σκέψη, σεβόμενοι τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις, που τελεσιδίκως έχουν αποφανθεί για τις ιδιαίτερες συνθήκες εργασίας των στελεχών τους και στη διαφορετική ως εκ τούτου αντιμετώπιση του νομοθέτη, ο οποίος έχει υποχρέωση ιδιαίτερης μεταχείρισης που απορρέει εμμέσως από τα  άρθρα 45,23 §2 και 29 §3 του Συντάγματος, ως αρχή που εγγυάται την αποτελεσματική εκπλήρωση της κρατικής αποστολής του και «ως αντιστάθμισμα για τις ιδιαίτερες συνθήκες εκτέλεσης του καθήκοντός του».
            Συνάδελφοι,
            Το νέο ασφαλιστικό ισοπεδώνει τα συνταξιοδοτικά μας κεκτημένα και το λόγο πλέον έχει η Ελληνική Δικαιοσύνη. Παράλληλα η Κυβέρνηση αντί να εφαρμόσει την απόφαση του ΣτΕ και να αποκαταστήσει πλήρως το μισθολόγιό μας, στα επίπεδα τουλάχιστον του 2012 - όπως έχει σε όλους τους τόνους διακηρύξει και δεσμευτεί - απεργάζεται τον εξορθολογισμό του, όπως απαιτούν οι δανειστές, δηλαδή νέο πετσόκομμα.
            Επειδή στο λειτούργημά μας, δεν χωρούν εκπτώσεις και περικοπές, δηλώνουμε ότι ο αγώνας για την προστασία του πενιχρού εισοδήματός μας θα είναι συνεχείς και ανυποχώρητος.
ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΔΙΑΒΙΩΣΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ!
 
bloko.gr
 

Related

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ 155843396531601870

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item