Η Ιδρυτική διακήρυξη της νέας ευρωομάδας κατά του δόγματος της λιτότητας! 100 ευρωβουλευτές!!!


Το κείμενο της διακήρυξης
Η «Προοδευτική ομάδα» είναι ένας χώρος διαλόγου που θα βασίζεται στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης και στην ανοιχτή συζήτηση. Στοχεύει στην ανάλυση των διαφορών και τη δημιουργία δεσμών μεταξύ των προοδευτικών δυνάμεων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Έχει ιδρυθεί από προοδευτικούς ευρωβουλευτές από διαφορετικές πολιτικές ομάδες και είναι ανοικτή σε όλα τα μέλη της κοινότητας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που στηρίζουν τις αρχές της αλληλεγγύης, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της αειφορίας.
«Σήμερα, η Ευρώπη δεν πληροί τους βασικούς στόχους του εκδημοκρατισμού, της κοινωνικής και οικολογικής προόδου. Αντίθετα, η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι πολιτικές που ακολουθούν τα κράτη μέλη της έχουν μετατραπεί ως επί το πλείστον σε εργαλείο μιας άγριας και επιθετικής παγκοσμιοποίησης που χαρακτηρίζεται από μια ουσιαστική έλλειψη δημοκρατικής συμμετοχής των πολιτών και των λαών της.
Στόχος της «Προοδευτικής ομάδας» είναι να ενισχύσει τις προοδευτικές φωνές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Εμείς, τα προοδευτικά μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που προερχόμαστε από διαφορετικές χώρες με διαφορετικά πολιτικά υπόβαθρα, είμαστε πεπεισμένοι ότι ήρθε η ώρα να αλλάξει η νεοφιλελεύθερη, μη βιώσιμη και άδικη Ευρώπη, τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε εθνικό επίπεδο, και να δημιουργήσουμε ένα νέο ευρωπαϊκό εγχείρημα που να βασίζεται στην αλληλεγγύη, τη συνεργασία και την οικολογία.
Για την επίτευξη αυτού του στόχου, ωστόσο, είναι περισσότερο από απαραίτητο, να μιλήσουμε, να δούμε τις διαφωνίες μας και τα σημεία στα οποία συγκλίνουμε, προκειμένου να δράσουμε καλύτερα συλλογικά. Σε αυτό το πνεύμα, δύο εργαλεία μπορούν να χρησιμοποιηθούν: η συζήτηση μεταξύ των μελών διαφορετικών πολιτικών ομάδων ώστε να καταλάβουμε τι μας ενώνει και τι μας διαφοροποιεί και η παρέμβαση στο δημόσιο χώρο, όταν οι κοινωνικές και δημοκρατικές αρχές και η περιβαλλοντική δικαιοσύνη απειλούνται στην Ευρώπη.»
Η νέα πολιτική κίνηση που ξεκινά από την Ευρωβουλή και λέγεται «Προοδευτική ομάδα» (Progressive Caucus), συγκροτήθηκε από Ευρωβουλευτές της Αριστεράς, των Σοσιαλιστών και των Πρασίνων και αποτελεί “πιλότο” και πολιτικό πρόπλασμα για το μελλοντικό σχηματισμό μιας ευρείας προοδευτικής πλειοψηφίας των λαών και των κοινωνιών, στην Ευρώπη. Οι δε προοπτοικές της είναι πολύ … φιλόδοξες, αφού έχουν και τοπική αλλά και πανευρωπαική στόχευση, ταυτόχρονα…. Στην προσωρινή εκτελεστική επιτροπή συμμετέχουν από την ευρωομάδα της Αριστεράς ο αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου Δ. Παπαδημουλης (ΣΥΡΙΖΑ- Ελλάδα), ο Φάμπιο Ντε Μάσι (Die Linke, Γερμανία) ο Κούρτσιο Μαλτέζε ( L’altra Europa con Tsipras, Ιταλία). Συμμετέχουν επίσης από την ομάδα των Σοσιαλιστών ο Γκιγιόμ Μπαλάς (Σοσιαλιστικό Κόμμα, Γαλλία), ο Εμανουέλ Μορέλ (Σοσιαλιστικό Κόμμα, Γαλλία) και ο Σέρτζιο Κοφεράτι (Σοσιαλιστές, Iταλία). Από την ομάδα των Πρασίνων, η Έβα Ζολί (Πράσινοι, Γαλλία) και ο Έρνεστ Ουρτασούν (Ισπανία). Στις διαδικασίες συγκρότησης της «Προοδευτικής Ομάδας» συμμετέχουν 100 περίπου ευρωβουλευτές, μεταξύ των οποίων και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου.

http://thefaq.gr

Related

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 6363515317823208379

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item